Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Kedves Balázs, ha olvasod...

2008.09.09. 19:46 Szegényember felesége

Szeretném itt is megköszönni az iránymutatást és a segítséget, amit egy pénzügyi szakembertől, egy olvasótól kaptam.

Felajánlotta, hogy segít átgondolni, mi az oka annak, hogy a vállalkozásom nem váltotta be a hozzá fűzött fényes reményeket. Miután vázoltam neki a jelenlegi helyzetemet, hosszú levelet kaptam tőle. Olyan dolgokat írt le, amelyek alaposan elgondolkodtattak. Azóta is kattognak a kerekek odabent.

Szerencsés vagyok, hogy ennyien odafigyelnek erre a blogra. Annyit tanultam a hozzászólásokból és a levelekből, amennyit hosszú hónapok alatt sem tudnék, ha csak a saját fejemet használnám.

5 komment

Címkék: olvasó pénzügyek levél köszönet

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr99655544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Céadaoin (user ID 44540) 2008.09.09. 21:35:53

Kedves Balázs, ha olvasod - befektetési tanácsokat is adsz...? ;-)

Vienna 2008.09.10. 10:59:22

Nem, soha. Motto: "I don't sell ideals I trade them."

Vienna 2008.09.10. 13:17:39

Nos sokfelekeppen lehet olvasni ezt a blog-ot. Az en olvasatom a kovetkezo:

Van egy fiatal ertelmisegi hazaspar, aki bar szorgalmasan epitgette az eletet de megis beleesett egy financialis godorbe. Valoszinuleg eletuk elso nagy pofonjat kaptak meg. (Rossz hir: nagy a statisztikai valoszinusege hogy nem ez lesz az utolso eletetek soran).

Mivel nem kellett meg soha kerni, nincs kinek panaszkodni, de gyulik az emberben a keseruseg, vesz egy mely levegot es "ha nem mondhatom el senkinek, elmondom mindenkinek" alapon kiirja magabol a feszultseget egy blogban.

Ennyi a szentimentalis resze a dolognak. Ezert az irasok fogkremtol tesztan at rezsiig mindenfele aprosagrol, amik a mindennapi elet reszei. Es ezert nem irjatok azt, hogy XY cegnel palyaztam, meg hogy ez vagy az a foglalkozasom. Mert ugy akarod kiirni magadbol, "panaszkodni", hogy ne aruld el az inkognitodat kozben.

Es amibol mindenkinek erdemes tanulnia azok a kovetkezok:

Az hogy valaki az egyetem alatt vallalkozasba kezd, hogy a diakhitelt nem bulira es cigire kolti mar eleve kiemeli az aztalgbol. Keves emberben van meg a tudatos kitoresi vagy.

Az, hogy nem hagyja el fulet-farkat, hanem egy nagy pofon utan felall es ujraepiti az eletet megintcsak ertekelendo. Sokkal egyszerubb sirni es varni hogy a tarsadalom segitsen, mint kuzdeni es talpraallni sajat erobol.

Sokan csak akkor ismerik fel a penzugyi krizishelyzetet, amikor mar jelentos tartozas halmozodott fel a rezsiszamlakon, esetleg mar nemhogy a bank nem ad szemelyi kolcsont, de az uzsoras is csak hummog ... Nos ehhez kepest ti fizetitek az internetet es a TV-t, viszont ketszer megfontoljak hogy milyen tesztabol fozzetek. Ugy fogtok kimaszni a godorbol, hogy senkinek egy fillerrel nem tartoztok, de log rajtatok a ruha, mert megtagadtatok magatoktol sokmindent, hogy a viz folott maradhassanak. Nem altalanos dolog ez azert a mai vilagban...

Nos ezek azok a tulajdonsagok, amik miatt az ember ugy erzi, segiteni akar. Anelkul, hogy a magatok erejebol valo boldogulas buszkeseget csorbitana. Nem halat kell adni, hanem halot. Es az ilyen emberek igen hamar beletanulnak a halaszatba.

Ezert tenyleg szivesen segitek ha ugy alakul hogy a vallalkozasotok fejlesztesebe oltok energiat. Szeretnem latni, hogy kikeveredtek a godorbol, es ha ehhez hozza tudok jarulni a sajat tapasztalataimmal akkor erdemes ebbe nekem is energiat fektetni. Es higgyetek el, nem en leszek az egyetlen aki hasonlokepp fog erezni, ha latja az elni akarast valakiben.

Mindemellett nagyon jonak tartom, hogy most az elhelyezkedesre koncentralsz. Ahhoz, hogy a korabbi biztonsagerzetetek visszaterjen, mindenkeppen stabil beveteli forrasra kell alapoznotok. Egy vallalkozas csak nagyon hosszu epitkezesi ido utan kepes "suru fillert" hozni a mindennapokban, amire most nagy szuksegetek van ahhoz, hogy a tulelesi oszton ne nyomjon el minden kockazatvallalasi hajlandosagot (nincs lehetoseged varni a "nagy megbizasra" ha tartalekok nelkul allsz, es kozben szorit hogy fizetned kell a rezsit).

Tehat: hajra, remelem minel hamarabb felvesznek. Ha vege a viharnak, akkor meg fujjatok ki magatokat, mert krizishelyzetben az ember hihetetlen tartalekokat mozgat meg (belso erotartalekot), amit kesobb potolni kell. En pl. szinte hetekre kepes vagyok ellustulni egy-egy huzosabb het utan, ha mar elmult a veszhelyzet. Ilyenkor "toltodnek az elemek". Aztan ha ujra azt erzitek hogy van energiatok epitkezni, es szukseg van otletre, tapasztalatra, akkor ott az E-mail cimem.

Mindezzel egyutt nagyon aranyos, hogy itt is reagaltal a mail-re.

Udv,

P.B.

Vienna 2008.09.10. 13:22:57

Visszaolvasva eleg sok a felreutes benne. Bocsanat! Lenduletbol irtam, nem volt erkezesem stilisztikazni...
süti beállítások módosítása