Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Szegényember vásárol

2008.09.30. 07:00 Szegényember felesége

Néha óhatatlanul előfordul, hogy Szegényembert küldöm magam helyett a boltba. Egy-egy ilyen akció eleinte eléggé borította a költségvetésünket, mire rájöttem mi az oka.

Bár mindig ő volt kettőnk közül a gyakorlatiasabb, vásárolni meg kellett tanítanom.

Ő soha nem értette, mit tudok annyit válogatni a polcok között. Egyszerű ez: mindig vegyem a legolcsóbbat. Aztán megmutattam neki, hogy apró betűvel kiírják a boltokban azt is, hogy mennyibe kerül a termék kilója vagy literje. Merthogy könnyen becsapós lehet a csomagolás. Sokszor a drágább az olcsóbb...

Azóta imád "vadászni". Büszkén meséli, ha felismert egy ravaszságot.


UPDATE: Olvasói levél

A párom utál vásárolni. Nála ez úgy  megy, hogy bemegy a boltba, magához int egy eladót / pénztárost, megkérdezi, mi mibe kerül, eldönti, mi éri meg, kér, kap és fizet.

Eleve hajlamos nem tudni az árakat, mint afféle férfi -  így aztán (a nyilvánvaló és durva átveréseket leszámítva, amikor itthon én nézem, hogy kapott-e parízert gépsonka árában, növényi műsajtot ementáli címkével, szotykos darálékot fasírthús helyett, kapott-e vissza kétezres helyett kétszázast.) azt veszi meg, amit a boltban javasolnak neki, mint „gazdaságos". Kell-e mondanom, hogy a boltos nem a mi pénztárcánkat nézi...?

Ja, hogy miért nem megy és nézi meg magának?

Mert vak, mint a denevér... :-D

110 komment

Címkék: vásárlás spórolás szegényember

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr85688047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.09.30. 10:23:47

Szerintem vásárolni jó! Régebben nagyobb kihívás volt, de most már mindenre odaírják a kilónkénti árát, de így meg túl könnyű! Így már csak az összetevők súlyozása maradt! :)

Olyan, mint cheat-tel játszani valamilyen lövöldözős játékot... :)

Elvették a vadászat élményét...

Földvári Anna · http://matahari 2008.09.30. 10:25:28

Kedves Szegényember Felesége!

Úgy gondolom, hogy kamu, amit írogatsz, csak nincs jobb dolgod.Nekem is pedagógusi a végzettségem. Ma a diplomás minimálbér százhuszonakárhányezer forint. Ha szegényember tanít, akkor ennyit keres.
Ha meg tényleg szegényemberfelesége vagy bazki, akkor fölösleges csak és kizárólag Zara és Promod rongyokban járnod, kurva jó turkálók vannak mindenfelé az országban. 450/óráért meg csak a hülye megy el házatvezetniháro gyerek mellé.

bicepsz · http://rajottem.blog.hu 2008.09.30. 10:27:42

Én csak azt tudom, hogy van egy mondás: olcsó húsnak híg a leve!

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 10:32:50

a mint afféle férfi-jellegű megjegyzések rohadt sértőek, szerintem.
ha talán a háztartásban egészen fiatal koruktól egyformán vennének részt a fiúk és a lányok, nem felnőtt korban kéne őket megtanítani ilyen alapvető és hasznos dolgokra. ha úgy általában a világ vezetői pozícióinak 90%-át képesek betölteni a férfiak, akkor talán a bevásárlás is menni fog. csak akarni kell.

egyébként a saját márkás termékekkel kapcsolatban egyetértek hukkal, pont múltkoriban konstatáltam, hogy egyedül a margarin márkás nálunk, az összes többi, élelmiszer és kozmetikai szer, saját márkás. a legtöbbjük ráadásul olyan jó minőségű, hogy a márkásak közül nem találok olyat (pl lidl finomliszt). van néhány gasztroblog, ahol összeszedték, hogy hol érdemes mit vásárolni, minek milyen az ár-minőség aránya, de a test.de oldalon is érdemes barangolni, ha vki tud németül (ebből pl kiderül, hogy az aldi és lidl mosóporok minőségben hozzák a megfelelő szintet, a csoki meg egyenesen veri a legnagyobb márkákat).

okina76 2008.09.30. 10:33:25

Mi általában együtt vásárolunk, nagybevásárlás lehetőség szerint vasárnap dél körül, akkor kevesebben vannak az üzletekben ... igyekszünk megnézni mit veszünk, ugyanakkor vannak dolgok amiknél árfüggetlenül ragaszkodunk egy-egy márkához (ez lehet a legolcsóbb, de a legdrágább is). Hétközben általában én vásárolok, reggel vagy délután, de csak a legfontosabbat, max 1-2 dolgot, ami hátizsákba belefér. Párom egyedül nem szeret elindulni, csak ha megkérem, de a vacsorát sem szereti kitalálni, az is az én dolgom. :-))

okina76 2008.09.30. 10:35:51

Érdekes, hogy amint kikerül a blog Index főoldalra, egyből jön valaki, aki korábban nem olvasta a blogot és két poszt alapján azonnal megmondja a tutit. Ráadásul az adott témához tulajdonképpen nem is szól hozzá. Bravo-bravo

degec 2008.09.30. 10:43:30

én csak akkor megyek el a felesegemmel vasarolni, ha fegyvert tart a fejemhez, max az autohoz en vezsek alkatrészt, meg műszaki termékek várásrlásához elmegyek, hogy nehogy szin szerint vegyen tvét, de ennyi a maximum.
de ha mégis évente egyszer én nekem kell elmenni, felirja tételesen nev és gramm szerint mit kell venni...
a férfiaknak más dolga van, neki kell megkeresni a kenyérre valot, meg biztositani a nyugodt családi hátteret, nem tom ezen mit kell kiakadni.
ja meg tudok pizzat rendelni..

macskacápa 2008.09.30. 10:48:41

Szart nem kell pénzért venni. A vajaskenyér is megtesz (margarinos) ha nincs más.

emigráns 2008.09.30. 10:52:57

Kedves Bicepsz,

gratulálok a pedagógusi végzettségedhez. Jó látni hogy akárkinek nem adnak ám ilyet.

"Úgy gondolom, hogy kamu, amit írogatsz, csak nincs jobb dolgod.Nekem is pedagógusi a végzettségem. Ma a diplomás minimálbér százhuszonakárhányezer forint. Ha szegényember tanít, akkor ennyit keres.
Ha meg tényleg szegényemberfelesége vagy bazki, akkor fölösleges csak és kizárólag Zara és Promod rongyokban járnod, kurva jó turkálók vannak mindenfelé az országban. 450/óráért meg csak a hülye megy el házatvezetniháro gyerek mellé."

Levi 2008.09.30. 10:57:26

Az a gond, hogy a legolcsobb vasarlasanak is megvannak a hatulotoi. Nezd amerikat, az also-kozep reteget, olcso kajat esznek sokat, meg is latszik rajtuk. Hosszutavon nem mindig (szinte soha nem) az olcso a jobb (foleg kajaban).

mamapicilánya 2008.09.30. 10:58:34

"a férfiaknak más dolga van, neki kell megkeresni a kenyérre valot, meg biztositani a nyugodt családi hátteret, "

utoljára ilyet nagyszüleimtől hallottam (akik az 1900-as évek elején születtek, nyugodjanak békében), náluk a nők soha nem dolgoztak, csak nevelték otthon a 3 ill. 6 gyereket. de a nagyapáim is gond nélkül abszolválták a bevásárlást, igaz, akkor még ilyen boltok voltak, hogy hentes, zöldséges, abc, pék, háztartási bolt és kész, nem vesztek el a szupermarkecekben.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 10:59:45

degec, az, hogy a férfiaknak mi a dolguk, egyénenként és családonként változó.
de megjegyzem, nem csak ő keresi a kenyérre valót, magyarországi kétszülős családok zömében a nő is végez fizetett munkát. csakhogy emellett a nem fizetett munka (házimunka, gyereknevelés, idősápolás, stb) zömét is. és biztosítja a nyugodt családi hátteret :P
azért kell ezen "kiakadni", mert nem igazságos.

és egyszer nézzen mindenki körül du a tömegközlekedési eszközökön és az utcán, hogy hány nőt lát bevásárlócekker nélkül (elárulom, számuk igen alacsony), és hány férfit lát bevásárlócekkert cipelni (elárulom, számuk szintén igen alacsony). ennyit az ún. erősebbik nemről.

Loga 2008.09.30. 11:00:20

némá, úgy lopják a nevem, mint az Adibast meg a Reobeket :D
megtisztelő.

mig8 2008.09.30. 11:01:03

Földvári Anna

Az, hogy ki a szegény, elég nehéz eldönteni. Önmagában az, hogy vki tanári fizetésből él, nem zárja ki, hogy szegény legyen. Ha pl panelban lakik, máris durván megnőhetnek a közüzemi díjjak (van vízóra?, fűtésrendszer felújítva? közös költség mennyi?).

Közös vásárlás. Nézzétek, mi is elsősorban külön megyünk. Időspórolás, ha úgy tetszik. Hétköznap én nem érek rá, a hétvégi nekem unalomban pedig kifejezettten felüdülés elmenni bevásárolni. Bár szegény párom inkább azért megy egyedül, mert sokszor kiszámíthatatlan, hogy mikor érek haza. :-(

Megtanítani vásárolni. A férfiembert - engem - kell és nem kell. Kell, mert vannak szempontok, amire nem figyel. Nem kell, mert ő is szokott vásárolni, tudja a dörgést. :-) No akkor pár szempont, ami szerintem fontos lehet:

- Nem érdekel a márka. Az a lényeg, hogy ki gyártotta.
- Az árat valóban az egységárak alapján érdemes összehasonlítani.
- Érdemes nézni az összetevőket és tudni pár E-kódot. Az eperlének is van E-száma, de ettől még nem ártalmas. Egyébként is érdemes figyelni: sok E-számos kajáknak általában vmi bajuk van (másnap már rossz az íze, mellékíze van, túl sokat tartalmaz vmiből, stb)
- Igyekszem több üzletet ismerni. Van, amit itt, van amit ott érdemes megvenni. Ugyanazon termék ára között sokszor 50%, vagy több a különbség.

gargoyle 2008.09.30. 11:02:07

degec: ja hogy nem csak bena vagy de meg buszke is vagy ra es megmagyarazod magadnak? :D az hogy a kedves asszonyka is bena a tevevasarlashoz teged feljogosit arra hogy keptelen legyel megkulonboztetni a parizsit a cukkinitol es fejben tartani 5 dolgot egyszerre? imadom amikor emberek eletkeptelenek (en nem ertek a matekhoz, en nem tudok mosogepet hasznalni, en nem tudok fozni, en nem ertek a technikahoz) de nem, hogy tennenek ez ellen valamit, meg ugy csinalnak mintha ez direkt kiemelne oket a mocskos atlagbol (:

Barakis (törölt) 2008.09.30. 11:09:35

Sose értettem meg ezt a vásárlási mizériát, Egy férfi is lazán tud vásárolni, én is tudom hol a legolcsóbb a sör a környéken, a hamburgeresek meg azonos áron üzemelnek a közelben, de íz alapján nem nehéz választani. Pizzát egy helyről rendelek... :DDD

mirna 2008.09.30. 11:11:51

Tudok jó occsókaját, ha van pénzetek löncshúsra. Össze kell keverni tejfellel, ha van sajt, rárakni, ha nincs, akkor nincs, sütőben megsütni, aszt megenni. Csak nem szabad elolvasni az összetevőket:)))

Akár kamu, akár nem, boldog életet!

Balance Of Power 2008.09.30. 11:14:17

Degec, te vicces vagy. Ezek szerint siman elnezed, hogy az asszony hazacipeli a cuccot. Ha kocsival megy, abba is be kell pakolni es ki kell pakolni belole - ezt is egyedul csinalja, gondolom. Remelem, legalabb van lift...

Balance Of Power 2008.09.30. 11:18:15

Nagybevasarlast (kb. 2 havonta egyszer) csak egyutt. Egyreszt baromi unalmas, tehat jobb ketten; masreszt ilyenkor ugye irtozatos mennyisegeket vesz az ember. Egy torekeny no a tele kocsit se tudja eltolni. Plusz a mar emlitett ki-be pakolas, hazacuccolas... Na meg tobb szem tobbet lat.

Napi rutinvasarlas, piac az mehet kulon-kulon. En pl. siman elmegyek hetkoznap reggel a piacra egyedul, de az asszony is volt mar (bar ilyenkor lelkere kotom, hogy ne cipeljen sokat).

figyeljoda 2008.09.30. 11:26:56

ehhez par gondolat:
Általában minden áruházlánc saját márkás terméke a legolcsóbb az adott kategóriában (fajlagosan is). Én a M****ban nagybevásárolok, és sokáig nem nagyon volt bizodalmam ezekben a termékekben, viszont egyszer észrevettem, hogy a pizzájukat a DrOetker gyárja, a majonézüket az Unilever, stb..stb... Ugyhogy azóta simán megveszem azokat a "gazdaságos" termékeket, amelyeket egy számomra elfogadható hírű cég készít, és azt tapasztalom, hogy általában nem rosszabbak, mint az adott cég márkaterméke, csak kb kétharmad annyiba kerülnek.

ez sajnos nem így van. a termékek egy részénél ha agyártó ugyanaz is, nem ugyanabban az arányban teszi bele a dolgokat, így spórolva a termék árán, hogy később saját márkásként eladva olcsübban lehessen kínálni.
persze vannak kivételek, pl a nudlik, gombócok, ott pl nem lehet mást rakni bele, aliszta za liszt, stb. de pl eg szaláminál a hús és zsyrtartalom egyáltaláén nem ugynaz a saját márkáésban, mint a márkatermékben! erre érdemes odafigyelni!

boszor 2008.09.30. 11:30:47

Eddig két típust különböztettem meg pasiból bevásárlás téren.

Az első a saját párom, aki rühelli, és kész. Megnézi, melyik a legolcsóbb, be vele a kosárba, aztán pislog, hogy miért nyavalygok, ha mócsingos a sonkaszalámi. Kezelési módja: elmegyek vele, és lebeszélem a mócsingról.

A második: ínyenc, kívülről fújja, hogy x májkrém jobb, mint y májkrém, és jujj, nehogy megvedd azt a koriandert, a w cégé jobb. Meg kell adni, tényleg finomakat vásárol, csak a végösszeg sórolja az egeket. Kezelési módja: elmegyek vele, és a háttérből mantrázom: nincs pénzünk, nincs pénzünk.

elek 2008.09.30. 11:34:33

én nem vagyok olyan gazdag hogy a legolcsóbbat vegyem, arra ott vannak az angolok

macskacápa 2008.09.30. 11:35:15

kedves mig8

arról van szó, hogy szegényember tanárember, diplomával. Nem kereshet 50ezret.

A nagymamám a pedagógusi nyugdíjából a panelban. na ő szegény, de nem is bloggol.

boszor 2008.09.30. 11:39:03

Macskacápa, és az összes hasonlóan gondolkodó egyén: fene az álszent jódolgotokat, hogy milyen jól tudjátok ti, hány forinton alul-felül, kívül-belül szegény valaki. Mégis ki jogosított fel erre? Na meg arra, hogy eldöntsétek: ki írhat blogot és ki nem?

kilozsul · http://tadam.hu/forum 2008.09.30. 11:50:03

Kedves Földvári Anna!

Olyan széles a látókörötök mintha egy katalizátorbetéten keresztül szemlélnétek a világot. Te is meg a többi fikázós kommentelő is.

Mint az előző posztban írtam: nem tökmindegy, hogy igaz-e? És ha nem? Megvalósítja azt a célt, hogy a spórolásról, hasonló élethelyzetekről beszélünk? Igen! Jó annyira a blog, hogy egy csomóan idejárnak fikázni? Igen!

Hát akkor meg mi a baj? :Đ

jusztlacika 2008.09.30. 11:51:08

Valaki dugott már ABC-ben?

Posi 2008.09.30. 11:57:45

Barátnőm, amikor először vásároltunk együtt, csak ámult-bámult, hogy hogyan vásárolok. Körültekintően, céltudatosan, adott esetben márkahűen. Értelmes ember (az AFFÉLE férfi is) megnézi mire ad ki mennyi pénzt. És AFFÉLE nőt is láttam már észveszejtően ostoba módon, tapasztalatlanul vásárolni. Egy hete Belgiumban próbálom megtalálni a kedvenc termékeket. Itt is tudni fogom előbb-utóbb mit érdemes megvenni és mit nem érdemes otthagyni. Pl. már tudom, mi az, amit soha többet nem fogok megvásárolni... Aki nem figyel oda, mire adja ki a (nehezen/könnyen) megkeresett pénzét, az hülye.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.09.30. 12:13:37

macskacápa:
olvass vissza is, szegényembernek nyelvvizsga híján nincs meg a diplomája, óraadóként tanít abszolutóriummal.

Capri (törölt) 2008.09.30. 12:20:47

jusztlacika 2008.09.30. 11:51:08


igen, miért?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.09.30. 12:33:11

na már megint kamu nem kamu...meg ez a baromság ,hogy netre jut :D wazze most mondtam fel egy hete ,nincs munkám és netezek ezt adjátok össze, sok agyalágyult :D

alap 2008.09.30. 12:53:06

az első dolgom lenne szegényeber helyében - főleg ha családom lenne - hogy megcsináljam a nyelvvizsgát, akár önszorgalomból.Nekem két nyelvvizsga kell a diplomához, másfél már megvan, és rajta vagyok az ügyön, munka mellett persze, esténként tanulva. Nem panaszkodni kellene folyton, mint ahogy a magyarok nagy része, hanem mindent megtenni, hogy kilábaljunk a rosszból, nem pedig olcsó boltokat, termékeket keresgélni, és bújni a "hogyan spórolhatok"oldalakat. persze nekem így ebédszünetben szórakoztató a nagy szegényeber felesége-sajnálkozás, a kevéske élelem, meg a "sajnos szerencsétlen alkatom van, ezért nem találok ruhát sehol", stbstb

ixub 2008.09.30. 12:53:20

Én azt szeretem kedves feleségemben, hogy neki a 799ft mindig 700. Néha szoktunk olyat játszani, hogy saccoljuk meg mennyi az annyi a kosárban és aki messzebb áll az igazságtól az fizet. Ritkán fizetek én:D Amúgy meg én mint férfi sokkal inkább vagyok márkahű/minőségmániás mint ő.

Cuca 2008.09.30. 12:53:38

Nekem a kedvencem, amikor azt írják oda, hogy: "kifli 59 Ft, 59 Ft/db" vagy "cukor 295 Ft, 295 Ft/kg" . Ezek nekem annyit de annyit segítenek. :)))

2008.09.30. 12:53:51

Ez az egész érdekes és van létjogosultsága. De megmondom, mi motoszkál bennem többedszerre is téged olvasva.

1. Az nem zavarja Szegényember korábban legendás büszkeségét, hogy folyamatosan Szegényemberként hivatkozol rá (Szegénységblog... mintha ez lenne a legfontosabb tudnivaló rólatok)? Hogy némiképp építő legyek, lehetne inkább Takarékblog :). De ez a folyamatosan, névben-címben sugallt szegénység szerintem sokaknak szinoním a villogó "sajnálj!! segíts!!" neonfénnyel. Lehet persze mindkettőt, mondjuk mert szimpatikusak vagytok, de nem azért, mert ez látványosan benne van a munkaköri leírásotokban.

2. Másrészt meg biztos akaratlanul, de enyhén egy jóindulatú, szeretnivaló, de mégiscsak vegetatív lénynek állítod be. Akinek saját szava sincs (kifelé), mert nálatok az asszony kezeli a billentyűzetet, és írja világgá, milyen szegények is vagytok. Eposzi jelző, ami azt is magában hordja, hogy ez nem fog megváltozni. Mikor, mitől szűnik meg a státusz?

"Azóta imád "vadászni". Büszkén meséli, ha felismert egy ravaszságot." - Komolyan, mintha a macskádat tanítottad volna be valamire. Engem kiakasztana, ha így írnának rólam...


(kilozsul: "Jó annyira a blog, hogy egy csomóan idejárnak fikázni? Igen!" - túróst, ez nem fokmérője semminek. Valami furcsa okból kifolyólag kint van a címlapon. Erről nem tudunk semmi többet, csak annyit, hogy a szerkesztő valamiért jónak látta kitenni. De ki szokott tenni teljsen hulladék lapokat is, amik talán kattintást generálhatnak, vagy akár random is lehet a színvonalat elnézve néha. És ha már így van, számítani kell a nem törzsolvasókra és az ő véleményükre is, nem csak a rajongótáboréra. Akkor lehet majd ilyeneket lobogtatni, ha NEM kerül ki sehova, és úgy is komoly látogatottság lesz, esetleg érdemi vita.)

nekünk ment el az eszünk 2008.09.30. 12:58:41

"mindenből a legolcsóbbat"

gratulálok. én inkább veszek egy jó fajta tejberizst, mint két szart.

hülye csöves, soha nem jutsz ki a pénztelenség verméből...

xyz 2008.09.30. 13:19:38

ez az ország a szarrágók országa. pont.

alfa 2008.09.30. 13:21:09

Érdekes ez a poszt, én spec eddig csak nők (barátnők-anyám-teso...meg ugy általában a boltokban az akcios pultoknál tolongó nők) esetén tapasztaltam, hogy csak a nagybetüs darab árat nézik, és nem a ft/kg összehasonlithatót és pont a nők azok akik megveszik az akciós ipari hulladékot is ha az olcsóbb pár ft-al mint ugyanaz a termék jobb minőségben akciós tábla nélkül.

Mellesleg kamublog, de kit zavar, ha olvassák. De azt nem tudom, kinek milyen szolgálatot kellett nyujtani az indexnél, hogy mindennap cimlapon legyen, mert azért annyira nem egetverően jo.
Tipp, valamelyik indexes irogatja, ami magyarázat lenne a megjelenésre.

shaik 2008.09.30. 13:21:34

Személy szerint én (hímnemű) nem nagyon szoktam bevásárolni járni élelmiszer/tisztítószer ügyben, egyszerűen azért nem, mert nem értem azt, hogy pontosan mire megy ki a játék, mik az összefüggések: fogalmam sincs, hogy az adott összetevő minősége milyen hatással van az ételre/a ruha tisztaságára/stb, így nem tudom eldönteni, hogy mennyi kell belőle, megéri-e a drágább/jó az olcsóbb is, stb. Az lenne az igazi pazarlás, ha elkezdenék ezzel kisérletezni, nem is beszélve arról a gutaütésről, amit hazatérésemkor okoznék a kipakolással. Ezt a nők sokkal jobban tudják, hiszen ők fogják felhasználni a bevásárlás nagy részét. Noha én is rászánhatnám az időt, és megtanulhatnám ezeket, de nem fogom feleslegesen tölteni ezzel az időt, mikor úgyse engednek a konyha és a mosógép közelébe.

Akik szerint ez idejét múlt duma, azoktól szeretném megkérdezni, hogy náluk a nők szokták-e kiválasztani a kocsihoz a motorolajat, vagy megvenni és összeszerelni a számítógépalkatrészeket. Mert én pl ezt nem merném rábízni az asszonyra, és hülyét kapnék attól ha valami hülyeséget venne meg feleslegesen a kocsihoz.

alfa 2008.09.30. 13:26:28

[i]én inkább veszek egy jó fajta tejberizst, mint két szart[/i]

Na az a nemirigylésre méltó ember, aki müanyagdobozos tejberizst vesz boltban:) Mellesleg mi a jobbfajta egy ilyen termékből? Jobb tej vagy jobb rizs van benne? Vagy bizunk a Márkanévben? Mert nem szokták büntetgetni pl a Dan**t, mert nem is az van a dobozban amit ráirtak ugyebár. Hajrá drágább jófajta ipari hulladék mint az olcsobb ipari hulladék, mert ha a drágább sz*rt vesszük akkor menöbbek leszünk.

ixub 2008.09.30. 13:30:51

Hát igen, én inkább drágább tejből, drágább rízsből csinálok olcsóbb tejberízst mint az olcsótejberízs.

ixub 2008.09.30. 13:31:29

Ja és finomabbat mint a drága.

2008.09.30. 13:36:04

Nekem furcsák ezek a dolgok! A blogról most nem beszélek csak a vásárlásról!

Én mióta az eszemet tudom faterommal járok bevásárolni, Tesco, Inter-Spar, minden lószar!

Anyám felírja mi kell, elmondja mihez mi kell és máris sima!
Tudjuk pl hogy a tejszínes húshoz főzőtejszín kell és nem habtejszín. stb

Egyedül a tisztítószerekkel akadnak gondok, de azok annyira nagyok, hogy ha nem pontosan van leírva hogy mi kell akkor nem is vesszük meg soha!
Egy karakter eltérés már súlyos critical errort és rendszerleállást okoz, amit sűrűn telefonos segítség igénybevétele követ.

Nyomek 2008.09.30. 13:38:38

Tudatos fogyasztó: nem más, mint kezdő marketingesek könnyű prédája

Tudatosan fogyasztani: Ez a legújabb hülyeség, nagy gond van, ha valaki elhiszi magáról, hogy ilyen.

Persze, majd megnézem, mit tartalmaz: a marketinges majd azt írja rá, hogy örüjjé, bm.

Majd megnézed, hogy melyikben van több és hatékonyabb összetevő: a nyomda majd azt is ráírja, aztán bódog leszel.

Csak a sok éves múltú cégek termékeit vásárolod: ennek vannak a legjobb marketingesei.

Ugye, senki nem hiszi azt, hogy aki tudatos fogyasztó, az okosabban vásárol?

BANGLADES 2008.09.30. 13:42:47

"Azóta imád "vadászni". Büszkén meséli, ha felismert egy ravaszságot."

Jézusom, ez most komoly?

Vmiért olyan kép alakult ki bennem, hogy Szegényember egy holdkóros, tutyi-mutyi fasz.

ixub 2008.09.30. 13:43:33

Nyomek a tudatos fogyasztás nem csak abból áll, hogy olvasgatod a cetliket, hogy mi van benne, hanem például, kimért szalámit veszel nem előre csomagoltat stb. Sokat meg lehet ezen spórolni hidd el és még csak nem is rosszabb minőséget veszel, de be kell valljam a guargumi botrány idején minden egyes terméket megnéztem, hogy mi van benne.

vampierre · http://kossuthlajoska.lapja.hu 2008.09.30. 13:45:57

Walter! A termékek egy részével kapcsolatban igazad van.. De nem mindegy, hogy pl: a kakaó árából mennyi a csomagolás és a tartalom illetve mennyi a Nesquick nyuszi megtervezésének és a tv reklámhadjáratnak a költsége.. Aki nesquik kakaót iszik, az bizony az RTL klubnak is leadózik egy 15-20% ot.. Ezért ha két termék ugyanannyiba kerül (súlyárban természetesen) és az egyik ismert márka a másik pedig kevésbé vagy egyáltalán nem, én mindig az ismeretlen márkát veszem meg, abban ugyanis az ár nagyobb hányadát teszik ki a "tartalom" előállításához szükséges költségek: alapanyagok, szakértelem stb... Nem vagyok hajlandó kétszer fizetni a reklámokért.. a jupici előfizetéssel már így is veszek egy csomó kötelezően végignézendő f*szságot.

2008.09.30. 13:46:58

Szerintem a tudatos fogyasztás az az, hogy ha vmire szükségem van megveszem, ha nem nem!
Leszarom én hogy mi van benne, meg hogy ki gyártja és magyar termék e!
Legyen jóízű, ne haljak meg tőle túl korán! Azt nem mondom, hogy olcsó is legyen, mert mindenkinek más az olcsó, amit megveszel feltehetőleg meg is tudod venni és nem lopod minden nap!

VELEMENY 2008.09.30. 13:48:06

Szegénység blog
Egy értelmiségi pár küzdelmei a létminimum alatt.

AZ ERTELMISEGIT FELTETLENUL HANGSULYOZNI KELLETT,NEHOGY VALAMI BENA OLVASO AZT GONDOLJA HOGY AZERT VAGYOK SZEGENY MERT HULYE VAGYOK.NEM,EN OKOS VAGYOK ES TALPRAESETT HISZEN BLOGOM IS VAN,DE A KORULMENYEK,A GAZDASAG A MITTUDOMEN MI ELHETETLEN VILAGOT EREDMENYEZ.
SZERINTEM SZANALMAS DIVATCSORO VAGY AKINEK FOGALMA NINCS AZ IGAZI SZEGENYSEGROL!!!
A SZEGENYSEG ES AZ ONSAJNALTATO ELHETETLEN BALFASZ NEM EGY KATEGORIA.
AZ EVEKEN AT TARTO NELKULOZES,EHEZES ES KILATASTALANSAG AZ AMIROL FOGALMAD SINCS.
SEMMI DE VALOBAN SEMMI ERTELMET NEM LATOM ENNEK A BLOGNAK.NEM SZOL SEMMIROL,CSUPAN KET IDENTITASZAVAROS EMBER TULZO ES ONSAJNALTATO MAGAMUTOGATASA.
GUSZTUSTALAN ES SZEGYENTELJES...

vampierre · http://kossuthlajoska.lapja.hu 2008.09.30. 13:54:33

RE: VÉLEMÉNY.. Divatcsóró... hehe.. Tudod te mit beszélsz?!?!
Az értelmiségit pedig azért hangsúlyozták ki szerintem, mert egy pl egy (pl) pedagógusnak már csak a büszkesége maradt.. Hogy nem azért szegény mert nem akar dolgozni, vagy mert nem tanult.. Hanem mert IGEN B*MEG, a világ nem becsüli meg kellőképp.. Ez érthetően fáj neki. És mi marad? Hogy elmondhatja magáról értelmiségi.. Ezt a jogát ne vitassuk el tőle.. Ha már betér egy boltba egyszerűbb ruhában, és amikor hónap elején szeretne venni egy kis téliszalámit megkapja az eladótól azt a mondatot, hogy "Az nagyon drága ám..."
És ez fájdalmas akkor, amikor az ember végigdolgozta az életét és adóban befizette azt a pénzt, amit azért kellett beszedni, mert a minimálbérre bejelentett vállalkozók nem bírnak el több terhet már.

2008.09.30. 14:01:43

VÉLEMÉNYNEK van igaza!

Az egyik ruhás posztban betol egy ilyet a csaj, hogy mellben elég erős, derékban meg igen vékony...
Másikban meg ránk tesz egy olyat hogy kifogyott mindenből...

Egy azaz egy huszonéves csajt mutassatok nekem, aki nem azt mondja magáról h kicsi a melle, vastag a dereka és dagadt!
Na tudjátok már miért mondja okosan a VÉLEMÉNY, hogy CSUPAN KET IDENTITASZAVAROS EMBER TULZO ES ONSAJNALTATO MAGAMUTOGATASA.
GUSZTUSTALAN ES SZEGYENTELJES...

Én még mindig azt mondom, hogy vmi szánalmas bessztszeller (nek mondott szar könyv, aminek egy oldalán van 10-12 sok, 18as betűmérettel, hogy minél több oldal legyen) van készülőben vagy egy szociológia témájú diplomamunka!

Onnan gondolom, hogy nekem is hasonló meló a diplomamunkám, csak nekem személyesen kell keresnem embereket, egy laza beszélgetésre adott témában!

2008.09.30. 14:04:03

Vampierre, szegényes ruhának mondod azt amit Zaraban és ?Promondban? lehet kapni?

Én nem vagyok egy nélkülöző gyerek, de nem mondanám éppen olcsó ruhának azt, amit ott lehet kapni!

vampierre · http://kossuthlajoska.lapja.hu 2008.09.30. 14:09:36

Beszólóművész,
alkalmi látogatója vagyok a blognak. Nem olvastam a ruhás bejegyzéseket. Pedagógus családból jöttem, és a pedagógusi létből indultam ki.

2008.09.30. 14:17:14

Van egy két pedagógus, akit szerintem sem kell megbecsülni!

Nem tartom nagy szaktekintélynek egyik általános, középiskolai tanárt sem! Nagyon kevés a jó tanár, még kevesebb az a tanár, akire a jó dolgok miatt emlékszik az ember, akár öregkoráig is.

És miért kellene megbecsülni valakit? Mert elvégzi a dolgát, amiért a fizetését kapja? Az már legyen egyéni és szoc, hogy nem kap eleget, senkit nem kényszerítenek, arra hogy pedagógus legyen! Magának választotta, tudta mibe megy bele, tessék boldognak lenni és örülni ,hogy összejött, amiért küzdött!
A zöldségeseket is ki kellene tüntetni meg hátba veregetni, mert nagyon ügyesen adott egy kiló paradicsomot? Esetleg adjak neki külön pénzt érte?
Vagy miért nem tartunk agyagozó, vagy kertész napot? Vagy jogász esetleg szakmunkás napot? Amikor mindenki virágot, meg kisebb-nagyobb, általában nagyobb ajándékot visz annak a kőművesnek, aki a megállapodott összegért felépítette a ledőlt kéményemet?

sdds 2008.09.30. 14:20:28

Hivatásos beszólóművész 2008.09.30. 14:17:14
Van egy két pedagógus, akit szerintem sem kell megbecsülni!

Ja, veled se mentek semmire.

Kori 2008.09.30. 14:22:54

reakció sok mindenre: pl az utolsóra: hát, azért ez a szegénypár igencsak messze van a végigdolgozták az életüket résztől. Én egy szaros semmire sem használható diplomával szereztem magamnak egy kibaszott jó munkát, jól keresek, szeretem is csinálni, ha valakinek van diplomája és nem tud elhelyezkedni, annak olyan KÉPESSÉGBELI problémái vannak, hogy nem értem, hogy adhattak neki diplomát. Erről szól a főiskola. Én tudom, ez a szakmám. A munkahelyemen látok olyan embereket, akik 4en élnek meg bruttó!!!! 70e Ft-ból, és nem panaszkodnak ám az interneten, h jajj milyen sajtocskát vegyek, vagy jajjapicsábacsaklidliskólára futotta.
A degecinek meg mondom,h szánalmas, h ennyire büszke vagy arra, h nem értessz lófaszt se az élethez.
Nem az a büszkeség, h pörköltfoltos asszonyverő trikóban vedeled a sört a tv előtt meccset nézve, hanem, pl, hogy ki tudjál tölteni egy csekket!!!

2008.09.30. 14:29:18

Egy olyan ember pl, aki bevezeti a töri anyagba hogy Ádám magyar ember volt, valamint hogy a magyarok az emberiség első írástudó nemzete, azt nem is fogom megbecsülni!
Továbbá azt a tanári kart sem, ahol miután kiderült ez a dolog, eltakargatták annyival az egészet, hogy hát feltehetőleg csak érdekességnek mondta el a tanár az órán, mint tananyag, és hogy a diákok nem értették félre. A tanár a mai napig ott dolgozik ,ahol akkor, és ugyanúgy tanít!

És hogy ha te azt mondod, hogy vkit becsüljek meg azért, mert meg KELL becsülni, hát akkor gratulálok! Azért kell valakit megbecsülni, mert valami olyasmit nyújt, tud, amit kevesen tudnak és az egy hasznos dolog, és előrébb viszi a dolgokat! az megbecsülést érdemel, a többi nem.

Megbecsülést, tiszteletet kiérdemelni kell, nem megkövetelni, aki megköveteli az nem tudja kiérdemelni!

Vége már annak a kornak, hogy valakit azért tisztelek, mert hűűű ő a falu orvosa, vagy ő párttag, nem szabad rá csúnyát mondani! Vége van már annak az időnek!

Reggie 2008.09.30. 14:34:00

Egyik nem tud vasarolni, a masik meg dolgozni. Vak vezet vilagtalant...

múvemáccsó 2008.09.30. 14:40:58

hukk 2008.09.30. 08:59:18

"Én a M****ban nagybevásárolok, és sokáig nem nagyon volt bizodalmam ezekben a termékekben, viszont egyszer észrevettem, hogy a pizzájukat a DrOetker gyárja, a majonézüket az Unilever, stb..stb... Ugyhogy azóta simán megveszem azokat a "gazdaságos" termékeket"

annyit,h anyósom dolgozott a cornexinél, aki gyártottak a tesconak is (meg a nestlenek is). lehet, hogy uaz gyártja, de mégis más, mert mást kérnek: ebbe több ilyet, abba jughurttalpat,ebbe ez nem kell-'occsó' legyen, tehát MINŐSÉGI különbségek vannak ezek között. csak így a TESCONAK éri meg jobban.és nem neked...

feltételes reflex 2008.09.30. 14:42:51

boszor 2008.09.30. 11:30:47

:)) Van még egy harmadik típus is: rühelli a nagybevásárlást, annyira, hogy még azt sem nézi meg, melyik termék a legolcsóbb. Inkább az számít, hogy mi kerül előbb kézügybe, amit bele lehet hajigálni a kocsiba, aztán csókolom. Én is utálok (nagy)bevásárolni, de ha már úgy alakult, akkor mindig végignézegetem a címkéket az összetevők+ár miatt, plusz futok pár kört, hogy nehogy kifelejtsek valamit.
Kezelési mód: nem kell együtt nagybevásárolni, vagy ha mégis elkísér, akkor be kell tenni a helyi férfimegőrzőbe egy sörre, így mindenki boldog.

vampierre · http://kossuthlajoska.lapja.hu 2008.09.30. 14:45:02

beszólóművész:
Tedd a szívedre a kezed, és gondolj vissza arra a tanárodra, akit a legnagyszerűbbnek gondolsz az összes közül. Megvan?! oké..
Akkor tedd mégegyszer a szívedre a kezed és gondolj arra, hozzá képest mennyit keres egy bróker vagy egy hidegburkoló SZAKMUNKÁS... És próbáld meg összehasonlítani ezen munkák össztársadalmi jelentőségét.. Befejeztem a pedagógusok védelmezését. Én sem pedagógusként dolgozom, pedig végzettségem szerint az volnék. Egy multinál dolgozom egészen tűrhető fizetésért. De nem minden tanárban van meg az a kurázsi, fellépés (pláne 30 végigtanított év után), hogy pályát tudjon módosítani egy jobban jövedelmező ágazat felé..

DEGEC 2008.09.30. 14:48:48

mamapicilánya 2008.09.30. 10:58:34

hallohallo · britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 10:59:45

igen, én dologozom, a feleségem otthon van bevásárol, intézi a banki dolgokat, számlákat süt mos főz takarit vasal, van autója, nem a legujabb, de boltba el tud járni, én meg fizetem utana a tb-t, meg a nyugdijat, meg az eüt...
és becsülöm, érte...és tudom, hogy ez is egy munka, és biztos hogy nem is tudnam olyan jol csinalni mint ő...

amugy meg azért nem csinálok ilyeneket, mert van nekem is épp elég bajom egész nap és nincs energiám, hogy meló után hulla fáradan én hivogassak kóllcenteres picsákat a bankban meg az elmünél, hogy mért fizettem duplán áramot meg ilyenek...

2008.09.30. 14:52:09

Igen, azt a tiszteletre méltó kisebbséget tisztelem, szeretem becsülöm!
Csak az a baj, hogy ez a pár csodálatos ember, majdnem 5%-a azoknak a tanároknak, akik életemben eddig tanítottak! Kevés nagyon!

JA, és ők érdekesen nem siránkoztak folyamatosan, hanem publikáltak, statisztikákat készítettek nagy cégeknek, külön órát tartottak! ÉS nem keveset kerestek!!!! Magyarul értelmes emberek voltak és sokat is kerestek azzal, hogy igen értékes emberek.
Jó, nem havi 10millákat kerestek, de segítek a brókerek kis százaléka olyan nagy agy h kegyetlen sokat keressen, a többi csak éppen megél! Egyszerűen a brókerekről a luxusban élők jutnak az ember eszébe!

Még mindig nem értek egyet! :D

2008.09.30. 14:53:30

A sok pénzért gyűlölte is a sok megkeseredett gyökér a tanáriban! :D:D:D Ment a fújás!

DEGEC 2008.09.30. 14:58:20

Balance Of Power 2008.09.30. 11:14:17

nocsak én lettem a hülye...

van autója, el tud menni a boltba, sőt olyan bolt is van ahol be is pakolja a termékeket az erre a célra rendszeresített személyzet, és képzeld a fleségem beviszi a mirelit illetve a hűtőbe való termékeket, a többi bent marad a csomagtartóban, és a többit, én munka után behordom.
De azért meg kell jegyezni, hogy mi nem olyanok vagyunk, hogy ami olcsó abból veszünk egy kartonnal, akkor is ha nincs rá szükségünk, igy nem kell neki egy raklap eviant berakni a kocsiba:-P

de itt nem ez volt a kérdés a postban.

vannak nőies férfiak, vannak férfias nők, akik tudnak veni technikai dolgoakt is, és nem szin és disegna alapján választanak, illetve van férfi aki különbséget tud tenni a pokol szalami, és a teszkos közt.
de szerintem mindenki mardjon a kaptafánál...
és ne legyen már muszáj tudnom, hogy kell bekapcsolni a mosogaógépet, be tudom szerelni..meg tudom mutatni hogy müxik, onnantól kezdve az ő dolga..a veleségem se tud 64 bites vistát telepíteni, nem is kell neki, mert én megcsinálom, ő meg tudja használni..

DEGEC 2008.09.30. 15:03:09

vampierre · kossuthlajoska.lapja.hu 2008.09.30. 14:45:02


Rosszul látjátok a dolgot..tök mindegy mi a szakmád, lakatos vagy tanár...egy dolog a lényeg légy a LEGJOBBak közt az adott szakmádból..

mert ezen van a hangsúly...ha valaki valamiben JÓ az meg tud élni belőle.Senkinek sem repül a rántotthus a szájába...van egy két szakma ahol hiány van ott meg tud élni a kokler is...mondjuk a tanári pálya pont ilyen, nagy a túlkínálat, és akik nincsenek a legjobbak közt................
de ilyen a broker is, ha már emlegettük...szar broker kinek kell.........pénzt mindenki tud veszíteni...

Balance Of Power 2008.09.30. 15:06:17

degec: Nem vagy hulye, csak affele poffeszkedo himsovinisztanak tunsz, aki olyan baromi elfoglalt, hogy semmilyen szinten nem er ra bekapcsolodni a hazimunkaba.
Kivancsi vagyok, mi van/lesz veled, ha mondjuk az asszonyt ledonti a labarol egy influenza, netan elutazik valahova.

DEGEC 2008.09.30. 15:06:41

amugy meg egy volt kollégám jut eszembe...akinek jópár évvel ezelőtt nyálcsorgatva néztem az új ford scorpióját......és mondta hogy sok az irigy, mindenki mondja, hogy könnyű neked, mert gazdag vagy...
és mondta hogy ez nem igaz, ő szegény, ezért vállalt másodállást meló után...megnéha hétvégén...
aszonta, hogy ők a gazdagok, mert hazamennek négykor, felteszik a lábuk a kanapéra és nézik a mónika sót...én megmegyek dolgozni....

DEGEC 2008.09.30. 15:10:33

Balance Of Power 2008.09.30. 15:06:17

na ne már........
gondolj amit akarsz, leszarom...ha ledönti az influenza, majd ápolom, és főzök teát meg pirotóst, azt tudok...:-P és majd eszek én is azt..

kettő nem azt mndtam, hogy soha semmit nem csinálok, van hogy néha én pakolok ki a mosogatógépből, vagy 7 végén én készítek reggelit, de nem ez az elfogadott, plusz 100% ig én végzek minden házimunkát a kertben fűnyírás kutya kert, kocsi mosás, az ÖVÉT is...stb..

Kori 2008.09.30. 15:11:09

kurva sajnálatra méltó egy ember vagy, hogy annyi dolgod van. Ha egy nap 12 órát dolgozok akkor is van energiám gondoskodni a szeretteimről. Valahogy ez fontosabb, mint nagyokat sóhajtozni, h milyen sokat dolgoztam, meg milyen kemény napom volt.

VELEMENY 2008.09.30. 15:14:00

DIVATCSORO!

VETTEM A FARADTSAGOT ES BELEOLVASTAM A BLOGODBA.KAR VOLT,DE LEGALABB JOKAT NEVETTEM.NYUGTASS MEG HOGY ALAPVETOEN HUMORESZKEKET AKARSZ IRNI CSAK SZARUL MEGY ES AKKOR HELYBEN VAGYUNK.
"tanarfelesegnek lenni"

Mindennap összetörve jön haza, későn, mert tanulószobát vezet. Őszül a haja, keveset alszik

EZ MOST KOMOLY!!??PAR HETE TANITO A NAGY PEDAGOGUS ES MAR OSZUL!?MI A HERE LESZ VELE TIZ EV MULVA?
DE AZ IS JO AMIKOR "lebutitottam az oneletrajzomat"
HOGY ELINDULJ A TIZENEVES DIAKLANYOK SPORTJABAN A BEBISZITTERKEDESBEN.
A JAJDETULKEPZETTVAGYOK CIMU MUSOR.
TETSZETT.DE KOMOLYAN.
AZ VISZONT MAR NEM HOGY A SZEGENYSEGGEL KERKEDSZ.VISSZATASZITO ES MEGALAZO AZOK SZAMARA AKIKNEK EZ NEM EGY JAJDEERKEKESISVAGYOKEN KIRANDULAS HANEM AZ ELETUK KUZDELME.

2008.09.30. 15:20:12

Végre valaki, aki velem egyetemben kiakad! :D

Nem a za baj, hogy hazudozol, az alapvetően nem lenne baj, az a baj hogy ezt úgy teszed, hogy közben már-már nevetgélsz azokon, akik TÉNYLEG így élnek!
Ne csinálj karikatúrát azokból, akik évtizedek óta így élnek, és esetleg tényleg nem tehetnek a dologról! Tényleg nem azon múlt a dolog hogy akartak-e dolgozni vagy nem!!!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.09.30. 15:22:08

degec

holnaptól megtehetném, hogy nem dolgozom, hála Istennek, meg a sok egyéb körülménynek, legfőképpen magamnak. de van hivatásom (nem csak munkám), ahol igen jól meg is fizetnek.

mondhatnám: a családnak általam talán több jut fruttira.

a párom innentől kezdve nem csak azért becsül, mert jól mosogatok, és ügyesen befizetem a csekket a neten.

ha odaírtad volna, hogy a kedves feleséged ezt három gyerek mellett teszi, mondanám, de fasza gyerek vagy, főállású anyuka, meg ilyesmi.

de mivel erről itt nem volt szó, csak szimplán örülök, hogy az én férjem nem vall hozzád hasonló elveket.

DEGEC 2008.09.30. 15:24:24

Kori 2008.09.30. 15:11:09

sajnálkozik a f@szom, ha hazamegyek pont ez az hogy van időm aktivan foglalkozni a családommal, séta, fagyi, kutyasétáltatás, egy tea a kertben...vagy csak beszélgetni kinek milyen napja volt..nem pedig a madarasteszkóban nézni hogy a pulykapárizsi 3 ftal olcsóbb, meg postán sorbaállni....

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2008.09.30. 15:25:11

nemertek valamit
ha nincs penze, miert nem megy el mcdo-ba dolgozni?
penzt kap, enni kap, munkaruhat kap

jahh, hogy ez a munka budos neki? sok diplomasnak nem az, sok bufeszakos sutott hust, mert nem talalt maganak munkat...

Walter Melone (törölt) 2008.09.30. 15:26:02

Szerintem is elég ízléstelen ez a blog. Ha tényleg szegény lennél, hidd el nem írnál ilyen baromságokat.

Kicsit úgy tűnik nekem ez az egész, mint egy házi feladat. Kicsit iskolaszagú is. Szóval, ezzel sértesz embereket. Gondold végig légyszíves, hogy meddig mehetsz el jó ízléssel.

Glennys 2008.09.30. 15:28:07

Mindenhonnan azt hallom, hogy mennyire el van adósodva az ország, a népesség. Ha spórolni akar tanítani a blog, akkor hajrá.

A tudatos vásárlás számomra azt jelenti, hogy nem veszek könnyűésfinomat, megy aktivizéket, mert a reklám első mondata megmondja a tutit: "a rendszeres étkezés és... ..segített" Nos a tudatosság szerintem az, hogy valaki a reklámokból a lényeget is hallja, nem csak azt, amit a reklámozók akarnak.Ráadásul azt a töméntelen reklámot - ha mégoly adakozó is a cég, hogy minden doboz/darab/akármi után 1,- azaz egy forintot fel is ajánl jótékony célra - a vásárlók bőven megfizetik. Abból aztán lehet jótékonykodni, hiszen bőven megtérül.
Magyar terméket meg azért veszek, ha nem rosszabb, mint az azonos árban lévő bárhonnan származó, hogy ha lehet, az a néhány még meglévő munkahely itthon megmaradhasson.
Igen, vásárolni meg kell tanulni. Elsősorban azt, hogy ha egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolok, akkor olcsóbb, mint ha többször veszek keveset. Ha mást nem nézek, csak azt, mikor a mérlegre teszik, és pl szalámi alá jó vaskos papírt tesz az eladó, az már minden 10 dekából 1 dkg papír szalámi árában. És még nem gondoltam arra, hogy esetleg a mérleg nem hiteles és a 10 dekából az is levesz másik 1-2 dekányit.. Ha egy rúd szalámit vásárolsz, akkor is csak egy papírt mérnek hozzá és akkor sem csal többet a mérleg :) Hol van akkor még az időm, amit minden nap a sorbanállással töltenék el? Ha csak fél órát számolok 1-1 alkalommal, akkor naponta fél órával többet tölthetek a gyerekemmel, olvasással, párommal, kinek mi tetszik. Ezért inkább a havi-heti bevásárlások híve vagyok. Amióta van hűtőgép, egy hétig szinte minden eltartható. A cukor, rizs, liszt, száraztészta és a többi pedig bőven kibírja egy hónapig, sőt tovább is. Ja, hogy kenyér? Azt mindig sütök, ha már fogyóban van.:)
Egyébként minden bevásárlást közösen intézünk a férjemmel.
Nálunk ezek a dolgok beváltak, ha valaki gondban van, ki lehet próbálni.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:29:18

degec, az a gond a hozzáállásoddal, amit balance of power is mondott: a pöffeszkedő hímsovinizmus.
hogy kinek mi a dolga.
okés, nektek otthon így vannak leosztva a szerepek (hogy ez kinek jó és kinek nem jó, azt mindenkire rábízom, döntse el saját magának), de te azt mondtad, hogy "a férfi dolga stb stb". nehogy már ez legyen a mérvadó, hogy a férfi dolog-női dolog mentén mozog a világ... mert nem annak a mentén mozog.
és mindkét fél nagyon meg tudja szívni, bár nagyobbat általában a nő szív, pl ha téged elvisz egy infarktus, akkor hogyan tud a feleséged munkába állni, hm. és egyébként is, lehet-e ez egy adott nőnek kielégítő életforma, a nagy számok törvénye és a statisztikák alapján: nem, igencsak kevesen boldogok htb-ként.
a vista-telepítés és a főzni tudás nem genetikus adottságok.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:33:44

shaik, tök gáz, hogy csak a bevásárlás átvételét említed. hogy azért menne neked nehezen, mert aztán nem tudod, mi lesz vele.
ha azt a nyomorult házimunkát megosztva csinálnák a férfiak és nők, akkor nem kéne a férfiaknak "megtanítani" a bevásárlást vagy hosszú és pontos listákat írni, mert maguktól menne, csak úgy egyszerűen, az agyuk segítségével.
érdekes módon csupa olyan pasival vagyok körülvéve, akik maguktól kinyitják a hűtőt, és konstatálják, hogy fogyóban van a tej, a tojás, a lekvár. és egészen megdöbbentő módon maguktól megveszik.
olyan hatalmas, forradalmi dolog lenne ez?
kezdem azt hinni, igen.

DEGEC 2008.09.30. 15:37:24

nem kell hogy mindenki mindenben egyetértsen..
meg fox lepődni, de mivel hogy én gondoskodom a családomról, kötöttem két drága életbiztosítást is magamra, illetve nem herdaljuk el az összes pénzünket a shopping centerekben..hanem megtakaritast is képzünk...a legrosszabb számításaim szerint is 3-4 évre legendő...de nem kell félteni a páromat, van diplomája, több nyelven beszél, tavaly megcsinálta a középfokot olaszból is, és nem büdös számára a munka...volt bébiszitter angliában, mostott vasalt, takarított idegenekre....ha majd el akar menni dolgozni, vagy anyagilag szükséges lesz elmegy..de egyenlőre gyermek projekt van...

DEGEC 2008.09.30. 15:40:24

hallohallo · britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:33:44


te hányszor mondtad a párodnak hogy te józsi, mikor is ellenőriztettük le a fékfolyadék víztartalmát utoljára, el kéne vinni a szervizbe nem?

vagy a feékbetétek már elég sokat futottak, szerinted ha textar-t veszek bele jó lesz?

na már....azt a k...nagy egyenjogúságot..:-P

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.09.30. 15:41:20

degec

"kötöttem két drága életbiztosítást is magamra"

én szimplán megölnélek:))) és után sem kéne dolgoznom.

én tisztelem a véleményedet ebben a kérdésben mert nektek biztosan így a legjobb, és legyetek boldogok.

DEGEC 2008.09.30. 15:42:50

max 4 évig...utána utánpótlást kell keresni:-P

Balance Of Power 2008.09.30. 15:46:42

degec: Kerti munkakat stb. beleszamitva maris mashogy hangzik a dolog, de nem igy kezdted, hanem jottel nagy mellennyel magyarazni, hogy kinek mi a dolga. Ennek alapjan mindenki arra gondolt, hogy hazamesz, leulsz a fotelba, jon az asszony, leveszi a cipot a labadrol, azonnal hozza a vacsorat az oledbe es egyebkent erre vart egesz nap. Es hogy szerinted ez a vilag rendje.
En is szoktam felig-meddig viccbol azt mondogatni otthon, hogy ott baszta el a vilag, hogy a nok szavazati jogot kaptak, de egy haztartas vezetese kozos munka. Mint legutobbi hsz-edbol kiderult, nalatok is letezik valamifele munkamegosztas.

Hozzateszem, nekem sose kellene olyan no, akivel a fentieket meg lehet csinalni :D

DEGEC 2008.09.30. 15:48:54

ja de mielőtt félreértés esik, nem azt mondom, hogy ez a noormális, hogy anya otthon ül,,,
nálunk most igy alakult, a munkám miatt megteheti...de előtte is el volt osztva a házimunka, ő bent én kint a kertben...és megmondom férfiasan hogy mondjuk egy szombati egész napos betonozás után nem az jutott eszembe, hogy jé koszos az ablak, és már hoztam is a létrát.....
és kenyeret és tejet is tudok venni...

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:49:40

mamapicilánya :DDD

kedves degec, nem mondtam ilyet páromnak, történetesen közös autónk van, speciel - a hitel miatt - az én nevemen, és egészen megdöbbentő módon körülbelül ugyanannyira értek az autókhoz, mint ő.
a számítógép más téma, ő a vágóprogramokban van otthon, én meg inkább a szerkesztőprogramokban.
a puncim egyáltalán nem akadályoz meg ebben, ugyanúgy, mint ahogy az olajszint ellenőrzésében sem.

és dícséretes, hogy gondoltál a család jövőjére, valamint az is, hogy a feleségednek van diplomája és több nyelvtudása, de ez kb szart sem ér, ha nincs több éves munkatapasztalata, főleg 30 éves kor után, és ez idővel csak egyre rosszabb lesz. welcome to reality.

Bizsi 2008.09.30. 15:51:24

Érdekes, én nem panaszkodásnak látom e blog posztjait. Számomra rendkívül szórakoztató a könnyed irónia és ugyanakkor elgondolkodtató is a legtöbb. Ha nincs a címlapon, rákeresek, és remélem még nem hagyják abba...
Nem csak vásárolni, de élni is tudatosan kell! Ennek megfelelően feleség most, a - reméljük, átmeneti - rossz helyzet apropóján áttekinti posztonként szinte az egész életét.

Azt nem értem csak, hogy aki annyira nagyon sikeres, amennyire szegényék nem, az miért jön ide melldöngetni, durván beszélni, kétkedni,kötekedni, beszólni? Érdekes, hogy a legnegatívabb kommentekben mind az van, hogy "te ilyen-olyan szerencsétlen (esetleg kamuzó), én bezzeg a legjobb, legokosabb, legsikeresebb" és mégis süt belőlük az elégedetlenség, a színtiszta pesszimizmus...Sajnálom őket!

DEGEC 2008.09.30. 15:54:29

ok..lehet hogy én fogalmaztam rosszul....de azt a mai napig fenntartom hogy a vásárlással ki lehet kergetni a világból....
de pl a mult héten elvittem a párom vásárolni..nagy bevásárló kp.-ba hétvégén....
ilyen rendes is tudok lenni, erre egy HP nem meghúzta a kocsimat a parkolóban...és el is ment volna a helyszínről, ha bementem volna a boltba, de mivel én a kocsiban türelmesen várakoztam, kiszálltam megkérdezni hogy WTF?

és meg fox lepődni a párom hétfőn el is vitte a kocsit a biztosítóhoz:-DDD

DEGEC 2008.09.30. 16:10:41

hallohallo · britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:49:40

ne menjünk már ebbe bele, mert nem erről szól..
arrol hogy igen is van olyan férfi aki utál és nem is tud vásárolni háztartási cikkeket....
én utálok....egyszerűen nincs türelmem végigbogarászni miben hány E van, meg azt nézni hogy az árakal hogy csalnak és milyen megtévesztő reklámok vannak, és mindenből van 1500 féle...
és mint kiderült a kaukázusi kefir se kefir hanem csak jellegú...
nekem ez nem megy és ezt a párom tudomásul vette..és kész...

nem belepofázásképp de az olajszint ellenőzrése még vajmi kevés tudás egy gépjármű karbantartásához..de ez is valami...

de mindenki más...és nem értem miért kell mindenkinek mindenkire ráerőltetni az igazát..
el kell fogadni hogy nem mindnki egyforma.

lásd, nálatok egyformán értetek az autóhoz, lehet a vásárláshoz is..
náunk nem én értek az autóhoz, a feleségem meg hogy milyen omega3 zsirsav van a lazacban...vagy mittom én..milyen gyömölcsöt kell venni, hol, és melyika romlottt...
2. még nincs 30 éves a párom...és 2 éve htb...és mint irtam azalatt is képezte magát, olaszul tanult, és nem hinném hogy ha valahova olaszul beszló munkatársat keresnek, akkor nem hinném hogy hátrányosabb helyzeben lesz egy adminisztrativ munkát végzett akárkivel semben aki
1. nem is beszél olaszul.
2. csak nyelvvizsgálya van..
ugyanis aki képvisel valamilyen értéket a munkaerő piacon az kap munkát, nem is akár milyet.

a welcome to the reality inkább azoknak kéne hogy szóljon aki elvégez vmi tingli tangli főiskolát gdf, gyönyös vagy mittom én mi és egy tömegtermék lesz a piacon nyelvtudás nálkül és veri a nyálát hogy éhenhal..pedig diplomája van...!!!!hohoh
csak azzal észt pont nem osztanak..+ magyar oktatás

DEGEC 2008.09.30. 16:14:29

hallohallo · britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 15:49:40

ja és láttam olyat hogy valaki két ügyvéddel ment a szakdolgozatát védeni, nehogy olyat kérdezzenek amit a jövöbeni munkáltatója (ök boztosították az ügyvédet) nem szeretne...

szerinted hány év tapasztalata volt?:-P
és kapott állást...

??? 2008.09.30. 16:14:40

Cuca, te drága lélek :)

hallottál már a nem darabos és nem egykilós kiszerelésről????? Mert ott bizony nagyon sokat számít a kilónkénti ár az összehasonlításnál.

Egyébként engem éppen a férjem szoktatott rá az EFFÉLE vásárlási módra, hogy ne a legolcsóbbat vegyem. Vásárolni természetesen együtt megyünk, visszük a lurkót is, így sok cucc a babakocsi aljában jön haza velünk - vagyis nem cipelünk sokat. Ha mégis egyedül kell boltba mennem (napközben, míg Férjem dolgozik), szintén viszem a lurkót, így szintén nem cipelek sokat.

Herlock Sholmes 2008.09.30. 16:15:33

Szegényasszony gyapotot szed óránként négyötvenért, majd kifogy ruháiból.
Világtalan szegényember fajlagosan jóárú szójás fasirtport vesz, majd ettől fingik erősen.
Ha ezt szegény Isaura megérhette volna....

??? 2008.09.30. 16:41:26

Balance of Power és a többiek!

Ne fikázzátok már Degecet, nem látjátok, hogy az első kommentje és az utolsó között mekkora különbség van? Jó-jó, az elején kicsit hülyén jött le amit írt, érdekes én azért nem sértődtem meg rá, mert megértettem, hogy mit akar kifejezni.

Ja, otthonülő, gyereknevelő asszony vagyok közgáz diplomával, aki elintéz minden adminisztrációt (bank...stb) és egyedül szervezi a lakásfelújítást, egyeztet a szakemberrel. Gyerekkoromban is jobban szerettem barkácskészletet kapni karácsonyra, mint rózsaszín babaházat, úgyhogy nem ver át egyik szaki sem. Ha valami mégis gáznak tűnik, előtte beszélek apuval és kitaláljuk h mi legyen.

Férjem meg egyszerűen reggel elmegy dolgozni, este hazajön. Főzök-mosok rá, reggel kávét kap, este mást :) kap, aztán minden rendben van. Soha egy szöget nem ütött még be, mert nem az a típus.... viszont remekül tud vásárolni, mert jobban van hozzá türelme végigolvasgatni a címkéket :)

Puszi Neked, Degec és Beszóló, KIRÁLYOK VAGYTOK :) :) :) :)

rohanok, mert sír a kisfiam :(

DEGEC 2008.09.30. 16:46:25

JA de a lényeget elfelejtettem....

pár éve elfogyott vmi otthon, vagy épp nem volt kész a vacsora és én pedig éhes voltam, és próbáltam kifejezni csalodottságom....erre a kedves feleségem kijelentette hogy ő is dolgozik, mint én ős is felejthet el dolgokat, tartsam el, és mire hazajövök, csend rend fegyelem pedantéria, terülj terülj asszonykám lesz...
ő akarta:-P

makika 2008.09.30. 16:53:33

Én 8 állt.-ost végeztem és betanitott munkásként dolgozom. A páromnak egyetemi diplomája van +4 év mire szakgyógyszerész lett.Akkor most mi vagyunk az aranyközépút :)

??? 2008.09.30. 17:23:23

Degec, továbbra is te vagy a KIRÁLY!!!!!

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 17:49:30

degec, úristen, te egyre csak tetézed!
mi a tökömért vártad el, hogy a feleséged csináljon meg mindent, pláne ha még munkája is van mellette? kifejezni csalódottságodat, mert nem volt éppen otthon valami? mert nem volt kész a vacsora?
hát nincsen neked két szép kis kezecskéd, amivel megcsináld tenmagadnak?
hol élsz, ember? ez már nem a 18. század.

DEGEC 2008.09.30. 18:34:55

hallohallo · britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 17:49:30

mér ha a férjed nem kap vacsorát, gondolom csak jelzi hogy helló kéne vmit önteni a vájúba nem?
nem levertem neki két büdös nagy pofont, csak jeleztem, hogy éhes vagyok, és nem láttam rá esélyt hogy 10 percen belül bármi is az asztalon legyen.....és csak érdeklődtem a lehetséges megoldásokról, hogy miként tudom csillapítani az éhségem, nekem az is egy válasz lett volna hogy "szivem rendelj egy pizzát vagy amit akarsz", és meg van oldva....és én ezért soha nem is bántottam, tudtam hogy dolgozik, neki is lehet fárasztó napja, nem ért rá vásárolni...előfordul..sőt gyakran hazafelé vettünk vmit, vagy megálltunk kajálni...mert tudtam hogy fárad és jól esik neki ha nem kell főzni elmosogatni stb...
de ő mondta hogy tartsam el...nem blogot irtam, és sirtam hogy éhes vagyok, hanem tanultam munka mellett továbbra is keményen, és megragadtam a kinálkozó lehetőségeket.....megtettem....nem is panaszkodom.....bár ő néha még igy is:-PPP
hogy nincs elég ideje:-PP
pedig ettől többet nem tudok adni:-P

egyébként ő 49 kg és lényegesen kevesebbet jár az esze a kaján mint nekem, de nekem meg 85 kg tömény izmot kell táplálnom:-P


de most mi van ha nem a szegénynét basztassátok akkor engem....

Balance Of Power 2008.10.01. 09:39:35

Degec - akkor is megkenhetsz magadnak egy kenyeret vagy csinalhatsz egy rantottat, ha nem dolgozik az asszony. Remelem, neha sor kerul ra :D

??? - Senki nem basztatja Degecet. Mind masok vagyunk - nekem alapbol furcsa az otthonulo asszony, aki alapvetoen ambiciozus es nem szolgalelku. Nem hianyoznak az emberek, a tarsasag? Egyebkent velhetoleg te magad vagy Degecne :D

degec 2008.10.01. 20:35:39

Balance Of Power 2008.10.01. 09:39:35

külföldön élünk, tehát mindenképp kiszakadtunk az otthoni közegből, vannak már barátnői, és van mivel elfoglalnia magát, van autója oda megy ahova akar.....van amikor elfoglaltabb mint én :-P és képzeld ma este én csináltam a melegszendvicset:-P
süti beállítások módosítása