Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

MLM-ből gazdagodni

2008.09.11. 08:51 Szegényember felesége

Az álláskeresés közben vettem észre, hogy majdnem minden második-harmadik állás ügynöki vagy mlm-es „munka”.

Egyelőre még nem jelentkeztem ilyesmire.

Az egyetem első éve alatt ugyanis belevágtam az Avonozásba. Egy karácsonyra való pénzt kerestem vele, aztán többet nem foglalkoztam vele.

Nekem nem megy ez az ajánlgatás. Hogyan nézzek a családom meg a barátaim szemébe, ha tudom és ők is tudják, hogy a pénzük x százaléka az enyém marad… Idegenhez meg mégse mehetek oda az utcán. Azóta se vásárlóként, se eladóként nem kerültem kapcsolatba az mlm-mel, pedig volt pár megkeresés.

A legértékesebb tulajdonom a kapcsolati tőkém. Nem mérgezem meg ilyesmivel.

Azért az érdekelne, hogy mekkora pénzek mozognak ma ebben az országban az mlm révén? Már csak az adókiesés miatt is.

8 komment

Címkék: pénz pénzügyek álláskeresés történetünk mlm

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr64658239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kg 2008.09.11. 09:28:41

Ez a dilemma engem is foglalkoztatott. Valami hasonlót is tudok. Mondjuk apám gyümölcsöt árul (,pedig nem).
Ha gyümölcsre van szükségem, tőle veszem. Ha nem így lenne, a szakmai öntudatát sérteném ("Az enyém nem elég jó?"). Ha önköltségen fogadom el, azzal a munkája ellenértékével támogatott engem. Ha ingyen, akkor még többel. Ha teljes árat fizetek, akkor meg ő érzi magát rosszul, mert "belőlem él". Ha én árulnék almát, apám mindig teljes árat fizetne.

Ez egy sarkított példa, de azt mutatja, hogy rokoni kapcsolatokban lehet egy kialakult "támogatási irány", amitől nehéz eltérni. De ez, ha nem is ilyen erősen, baráti, ismerősi kapcsolatokban is előjöhet.

A fentiek miatt is, szerintem igen ritka, hogy valakit a rokonai repítenek az mlm csúcsára. Az embernek addig "segítenek" a szerettei, amíg úgy érzik, szüksége van a támogatásra anyagi, vagy önbecsülési okokból. De a nagy biznisz csak az új, idegen vevők bevonásával jöhet el.

Szóval nem feltétlenül mérgezi meg a kapcsolatrendszert, ha minden résztvevő tudja, hogy ideiglenesen, az mlm beindításához szükséges a segítség, és ennyit szívesen megtesznek érted. (Nem kell ezt kimondani, elég így érezni mindenkinek.) És ekkor nincs sértődés, ha nem jön be az mlm, vagy ha továbblépsz.

gatsy 2008.09.11. 14:58:55

kg: "...nem feltétlenül mérgezi meg a kapcsolatrendszert..."

Itt szerintem sokkal inkább az üzleti kapcsoaltrendszerről van szó, ami esetünkben valószínűleg sokkal nagyobb buktához vezethet, mint az hogyha az embert nem támogatja a családja az MLM beindításában (már ezektől a szavaktól is kiráza a hideg...egy vállalkozást szerintem nem beindítani kell, hanem mondjuk mozgásba hozni)

aPar aLyza 2008.09.11. 15:06:51

Ez inkább kúltúrhális rendszer.
Pl. van olyan hajléktalan, aki nem megy el dolgozni napi x órát, mert a tarthálásból befoly összeg szabja meg a "munkája" értékét. Nem dolgozik, nem is eszik.

Az mlm legnagyobb hátránya, hogy tudod mennyit keresnek rajtad (ez zavarja az embereket a legjobban). Ez amerikai szemléletmódba viszont pont jó.

Simon Milán 2008.09.11. 17:52:23

Szia!
Tetszik a blogod, először most gondoltam úgy, hogy kommentelnem kellene. Rólam annyit, hogy egy friss fél éves MLM cég tulajdonosa vagyok. Tudom ez itt nem a reklám helye, így nem írom le melyiknek, ha vkit érdekel írja meg egy postban. Mi anno másfél évet öltünk bele, és rengeteg pénzt, kapcsolati tőkét, hogy álljon a saját rendszerünk. Így azért szerintem joggal várjuk, hogy azért jöjjön is be pénz, amit tisztességgel leadózunk. A Koncepció az volt, hogy miért vigyük be a termékeinket a különböző üzletekbe, akik iszonyat tisztességtelenek a beszállítókkal, miért legyen a multi haszna, ami az embereké is lehet. Plusz nem kell aranyárban árulni a termékinket. Csak egy példa a multikról:
Üzlettársam annó fajátékokat gyártott, vásárokon árulta sikerrel. Gondolt egyet beviszi egyik hyperbe. Csúszópénz nagyfejesnek kötelező, polcpénz stb. Berendeltek több ezer játékot bizományba, másnak kellett volna nem volt rá kapacítás. Pár hónap múlva eladtak nyomott áron kb 15%-ot, a többi ment vissza emberünkhöz...Mind a mai napig van pár ezer fakardja...:)
Szóval nem feltétlen az mlm-el van a baj, hanem néhány benne dolgozó emberrel, esetleg céggel. De felteszem a kérdést:
Ha egy butikos átvágott minket, rossz cuccot adott el, nem vette vissza stb. nem megyünk be többet egy butikba sem vásárolni?
A probléma leginkább az, hogy sokan beetetik az embert ,hogy nagy ház autója lesz stb. de azt nem közlik, hogy ezért mennyit kell tenni. Többen gondolták nálunk is úgy, hogy ezt nem kell tanulni stb majd ők két hónap alatt királyok lesznek, belebuktak. Ezért kezdjük úgy, hogy nem könnyű pénzkereseti lehetőség ez sem, dolgozni kell, folyamatosan tanulni és ami a legrosszabb sok embernek, hogy nincs főnök. Nem hajtja senki, csak tanácsot adhat a szponzora, és nem tudják kezelni a negatív tapasztalatokat. Azt mondom, hogy az lesz sikeres ebben a szakmában akinek megvolt az első 30 elutasítása, és még mindig dolgozik. Utána lesz annyi tapasztalat a h pár hónap múlva megkereshesse azt a 30 embert is..:) Persze fontos, hogy az ember szeresse amit csinál, szeressen kommunikálni, ismerkedni, nem tukmálni. Ebben átlagban mondjuk az amcsik sokkal jobbak mint a magyarok, nem a semmiért jött onnan a rendszer.
Ha valakinek bármilyen felmerülő kérdése lenne szívesen válaszolok!
Üdvözlettel:
Simon Milán

Balance Of Power 2008.09.12. 15:13:51

Mi az MLM? Olyan, mint az Amway meg ilyenek? Remek modszer, ha az ember meg akarja utaltatni magat a csaladjaval es ismeroseivel.

Krónikás · http://bonnikronikak.hu 2008.09.16. 12:24:11

Az MLM a világ egyik legjobb árusítási módszere, amit nap mint nap követünk el anélkül, hogy ezért pénzt kapjuk. Lássuk Szegényember feleségét, aki ajánlja boltok termékeit. Az olvasók, látván, hogy a boltban milyen olcsó a termék, oda mennek vásárolni. Ettől a boltnak nagyobb forgalma, azaz bevétele végső soron pedig nyeresége lesz.
Szegényember felesége ebből semmit sem kap.
De a példát folytathatnám könyvekkel, filmekkel, éttermekkel - csupa olyan dologgal, amit akkor ajánlunk, ha nekünk tetszetőset találunk.

Az Amway, Avon stb. MLM cégek lényege, hogy amit Te kipróbálsz, jónak találsz, azt ajánld másoknak a hivatalos eladási árán. Ezért az MLM cég téged jutalékban részesít.

Ennek elfajzott formája, amikor a magát MLM-esnek mondó ügynök minden vackot megpróbál rád tukmálni, amire semmi szükséged, és aminek hasznáról ő sincs meggyőződve. Sajnos ilyen hozzáállással sokan lejáratták ezt a fajta marketinget, annak ellenére, hogy még mindig ez működik a legjobban.

A legfontosabb (és utolsó) gondolat: ha az ember MLM rendszerben terjeszt terméket, akkor az ismerősein ő nem nyerészkedik. Ha mondjuk papírboltja lenne, és minden barátja nála venne a nyomtatóba papírt, akkor a listaáron adná nekik, vagy beszerzési áron? Csak azért, mert a papírbolt üzlethelységgel rendelkezik, még nem kell rá másképp tekinteni, mint egy MLM alapú vállalkozásra.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.09.19. 16:22:53

mindenki óvakodjon az MLM-től, én meg ezt mondom. az ügynökeik kábé olyan kurtán-furcsák és hazugok, mint a szcientológus galeri. a módszereik meg kábé ugyanannyira nem válnak be. nem csoda, hogy olyan sok hasonlóságot mutatnak egymással.

2012.03.25. 17:11:59

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/
süti beállítások módosítása