Vicces az élet! Azelőtt mindent megtettem, hogy minél kevesebb szénhidrátot együnk. Ma más a helyzet. Ma a tésztafélékben az olcsó és laktató alapélelmiszert látom. Mindig van itthon pár csomag száraztészta, amihez a semmiből is lehet egy kis szószt kreálni, vagy faluról (azaz otthonról) hozott dióval, lekvárral is ehetjük édesség helyett akár.
Régen kizárólag Gyermelyit ettünk. Néha valami extra durumlisztből készült tésztát. Most az ár az első! A Plusban és a Tescoban lehet kapni (bár minden pillanatban rettegek, hogy lekerül a polcokról) 99 Ft-ért száraztésztát. Míg a Tescosat fel nem fedeztük, addig csak a Plusból hordtuk haza hátizsákszám a száraztésztát. Csak annyi a baj vele, hogy nincs olyan főzési módszer, amivel ne ragadna össze. Ezért a legtöbbször csak még egy kis szénhidráttal javítottam fel: krumplistésztát csináltam belőle. A Tescos viszont nem ragad. Legalábbis annyira. A Tesco value tészta élvezeti értéke alig észrevehetően gyengébb, mint a háromszor annyiba kerülő márkás tésztáké.
Rögtön hozzá is teszem, hogy a teszkóstészta összetevőinél kizárólag csak a liszt szerepel – tehát nem tudom megmondani, hány tojásos a tészta, meg azt sem, hogy mitől áll össze. De lehet, hogy jobb is, ha nem tudom. :D
Utolsó kommentek