Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Kedvenc kommentjeink

2008.09.04. 09:16 Szegényember felesége

Sok tanulságos kommentet és levelet kaptunk tőletek, amit köszönünk is szépen. Mindenre nem tudunk reagálni, néhányat azonban kiemelnék!

ismerős


A hozzászólások többsége fájdalmas számomra, magas lóról való kioktatásnak érzem.
A helyzetet átérzem, az én cipőm sajnos sokkal jobban szorít, olyannyira, hogy ... bizony bárminemű segítséget elfogadnék....


(Ismerős! Kérlek, írd le mi történt és hogyan tudunk segíteni (ide: szegenygazdagok @ gmail . com), kitennénk egy posztba. Bisi és még sokan mások is ajánlottak segítséget.)


Céadaoin

Na most szétcsúzliztátok a darázsfészket... :-D Akár dőlj is hátra, ez el fog pörögni pár napig magától...

Hogy én is beszálljak: szerintem nem a szegénység a szégyen, hanem az, ha meglátszik. Ha ugyanis meglátszik, akkor jönnek az ilyesmi megjegyzések, hogy így kéne, meg úgy kéne, meg keményen kéne dolgozni, meg bezzeg nekem.
És akkor is jönnek, és azoktól is jönnek, akik kukkot se tudnak az egész dolog hátteréről.

Vagyis aki szegény, az a köztudatban lusta, élhetetlen, ostoba, satöbbi.
Lustának, élhetetlennek, ostobának lenni, az szégyen.
Szegénynek lenni tehát szégyen


Lilienfeld

"A szegénység szégyellni való tabu" - kb. ezt akartam kifejezni a tegnapi maratoni hosszúságú kommentemmel.
Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy megroppanjon az anyagi helyzete, és ezzel együtt a társadalmi presztízse, a lelki egyensúlya - élet ellen nincs biztosítás.
Szerintem a legalapvetőbb emberi késztetés, hogy valaki ki akarja beszélni a baját. Hogy nem akar magára maradni.
Kicsit furcsállom a rengeteg fikázást, kioktatást, leugatást. "Neked rossz? Nekem háromszor olyan rossz vót, úgyhogy pofa be!”
A szombathelyi tragédia alig egy hónapja történt. Ők nem teregették ki a szennyesüket. Kussoltak, a társadalmi elvárások szerint. A többit mindenki tudja.


(Nem szeretném, ha azt gondolnátok, hogy mi is el vagyunk keseredve, mint az a szombathelyi pár. De azt hiszem az a blog már nem csak a mi magánügyünk.)

valaki

Kicsit még mindig homályos. 1-2 "apróság" hiányzik a leírásból. Olyan ez mint a Lost: minél több részt nézek meg belőle annál több kérdés merül fel...


drazse

(…)A ti történetetek a magyar valóság La Fontaine-je, csak a egyenlőre a hangya hiányzik.....


 És végezetül a legjobb off-topic beszólás kategória győztese:

nekemnincsennevem

muhaha mekora lóbré vok :DDD a másikba kommenteltem, és itt kerestem. S ha hiszitek ha nem... itt nem találtam LOL


(A lóbré szót egyébként beemeltük a hivatalos családi szókincsünkbe!)

Hálás köszönet továbbá Árminka, AronGergo, barci, Celtic, dezső, Dike, Gyurcsány Ferenc (itt most a nickre gondoltunk, természetesen), kuszal, movhu és a többiek részére, akik józanságra intenek minket.

És még azoknak is sok-sok köszönömök, akik bizalmat szavaztak: blueraincoat, Céadaoin, én, Lilienfeld, Mária, nekemnevemnincsen, naughty. :)
 

7 komment

Címkék: blog kommentek gondolat történetünk

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr68647686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2008.09.04. 12:01:13

A lóbré szó nekem is tetszik :)))

Celtic 2008.09.04. 12:28:58

Ha mar ilyen szepen megkoszonted, en sem maradok adosod :)
-1997-ben vettem az elso PC-met, leszoktam a dohanyzasrol, hoyg megvehessem, fel evig gyujtogettem, de ereztem, hogy kell.
-1998-ban fizettem elo netre, havi 10 ora+telszamla. Par honap utan aztan korlatlan lett (bar megosztva egy haverral). Aztan csinaltam 15e-s tel.szamlat is, fizetes utan a nagy reszet fizettem be tel.szamlara...Utana ADSL lett, hal'sten gyorsan kiepetettek felenk.
- Draga mulatsag volt, de nagyon ereztem (es nem tevedtem), hoyg az egyetlen lehetosegem, hoyg kitorjek abbol, amiben vagyok.

Es asszem, a harmadik bekezdesbol ki is derul, miert irtam: demagog hozzaszolas, hogy "aki igazan szegeny, az nem a netre kolt". A net az utolsok kozott van, amirol lemondanek, elobb kapcsolnak ki a kozponti futest (ami rohadt draga, a 40 eves lakotelepi hazbol meg kiesnek az ablakok a keretbol, szoval nem is tul hatekony). Erre egyszeruen szukseg van.

(Megjegyzem, azok koze az idiotak koze tartozom, akik nemcsak az Index folapos blogokat olvassak, hanem kesobb is visszajarnak, ennel rosszabb mar csak az, hogy nemcsak a bejegyzeseket, hanem a hozzaszolasok 90%-at is elolvasom, szoval nem azert nem szolok, mert nagyon nem ertek egyet, hanem mert alt. mas mar leirta elottem.)

Celtic 2008.09.04. 12:32:44

Nekem a kedvencem a "lokodek", amit egy ismerosom veletlenul sem "löködék"-nek ertelmezett, hanem ugy ertette, hoyg a lonak egy bizonyos alkatresze :) amivel videot lehet kodolni :)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.04. 12:36:46

Mármint a lokodek-en döltem a röhögéstől, az előtte lévőhöz csak annyi: köszönöm, hogy ezeket leírtad magadról.

Celtic 2008.09.04. 13:57:48

Ezek csak ugy eszembe jutnak. Marmint, hogy tenyleg nagyobb durranast vartam a "szegenyseg tortenete" temaban, de azokkal sem ertek egyet, akik szerint az "igazi szegenyseg" csak borsodi falvakban es Afrikaban kepzelheto el, azon kivul legyen boldog az ember, hogy naprol napra, de megell. Vannak fokozatok.
süti beállítások módosítása