Tegnap a metrón jött szembe velem ez a téma.
Találós kérdés: aromák, keményítő, só, 1-2 gramm szárított zöldség, 11 g zsír, színezék, nátrium... (Összesen 46 gramm.)
Mi ez?
És mennyit fizetnél érte, ha szépen becsomagolják? Vannak, akik 270 Ft-ot is adnak érte...
Ügyes húzás elhitetni a háziasszonyokkal, hogy az előre csomagolt alapból finom spagettit lehet készíteni nagyon hirtelen.
A baj csak az, hogy a belevaló gombát, húst, egyebet - épp ami az igazi tartalmat adja, ugyanúgy bele kell tenni, meg kell venni, tisztítani, összekeverni, miegymás.
Mi szeretjük a fűszeres ételeket. De nem használok vegetát sem, nemhogy más spéci fűszerkeveréket. Éppen azt élvezem a legjobban a főzésben, amikor összeválogatom az ételekhez illő fűszereket. Egy barátnőm nagy botanikus, mindig kapok tőle friss és szárított növénycsodákat, így csak a különlegességeket kell boltban vennem (bors, kömény, fahéj, szegfűszeg, stb...). Sosem könyvekből főzök, zsigerből jobban szeretek.
Jó móka kitalálni, milyen kontraízt csempészhetek bele az aktuális katyvaszba. A régi időkben imádtam csinálni az egészben sült csirkét, amit mézből, citromléből, kakukkfűből, sóból, borsból álló pácba fürdettem meg, és a belsejébe almát töltöttem. Így szegényen meg azt tapasztalom, hogy a legegyszerűbb tészta vagy melegszendvics is laktatóbb, ha jó alaposan befűszerezem.
Ja, és az ominózus metrón fitygyegő hirdetés kitalálójának üzenem, hogy a kapros-halas és a gombás alapszósz nem biztos, hogy szerencsés választás volt. A hal és a gomba szűk keresztmetszet. Olyan étel mindkettő, mint ez a blog. Megosztja az embereket. :)
Utolsó kommentek