Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Ha kamublogger lennék...

2008.10.09. 10:00 Szegényember felesége

...akkor annak mi értelme lenne?

  • Most komolyan lehetne erről szakdolgozni? Etikai kétségek nem merülnének fel a bizottságban?
  • Ha reklám lenne, van olyan, aki fizetne ezért? (Az jelentkezzen e-mailen! :D)
  • Luxuscikkekről bárki blogolhat? A spórolásról meg APEH-igazolás kéne?
  • Az Indexnek meg mi célja lenne ezzel?

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr91701936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siendor 2008.10.09. 10:25:42

1. Szerintem nem. Miért? Sőt. Hisz pont attól őszinte a kommentelés, ha igaznak vélik. Bár, ha tényleg kamu (nem foglalok állást az ügyben), akkor eléggé bénán csináltad, mert lelepleztek. Ha nem kamu, akkor is bénán csinálod, mert azt hiszik, kamu :) Nehéz eset, mi?
2. Miért, olvasottságért fizetnek. Ott vannak a google hirdetések, nem? Az mi ha nem pénz?
3. Nem. Pusztán nem mondasz sokat a spórolásról, nem kérsz tanácsokat, hanem az életedről beszélsz, ami - ugyan leírod hogy "jajjderosszmostmertnemtudokfizetniszámlákat" - azért nem spórolási dolog. A másik meg hogy - bár lehet valaki szegény úgy hogy előtte jómódban élt - folyton a múltadat hozod, a márkás cuccaidat, stb. Nem túl hiteles.
4. A pénz, mi más. Hirdetések, társadalmi kísérlet, támogatjuk a kollégát / a kolléga rokonát / ismerősét hogy szakdolgozzon / keressen pénzt.

Mindettől függetlenül jó olvasni amiket írsz, de az elméleti célkitűzéseidet én már rég zárójelbe tettem a fejemben, hogy ne kezdjek én is véresszájú "kamu" és "gáz" és stb. rosszindulatú kommenteket írogatni. Így, hogy ezt nem figyelem, egész kellemes kis blog ez :)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.10.09. 10:29:40

Siendor!

Bár nem mindennel értek egyet, de a vége jól esett! :)

Siendor 2008.10.09. 10:29:47

Összeesküvés-elmélet hívőknek még egy kis elborulás a 4. pontra:
Az index célja, hogy hatalmon tartván Gyurcsány Ferencet és "bandáját", felmérje, hogy meddig lehet elmenni pofátlanságban, azaz hogy a köznép:
ad1.) Mennyi pénzből tud megélni, ha minimumra szorítkozik.
ad2.) Meddig tűri hogy egy felső-középosztálybeli nő, szegénységre hivatkozva fennhéjázó és lenéző módon alázza őket meg tisztes szegénységükben.
Azaz, a népnyúzás maximalizálásának elméleti és gyakorlati ismereteit szerzik meg, ideértve, hogy mekkora önteltség és lenézés az amit még a köznép elvisel, illetve mekkora vagyoni különbség az, amit mutatniuk kell hogy ne törjön ki a forradalom :)

Természetesen ezt senki ne vegye komolyan, ez csak egy kis agymenés. Aki komolyan veszi, az megkapja a tiszteletbeli "Egységsugarú" kitüntetést :)

elefje (törölt) 2008.10.09. 10:30:36

Ez virtuális világ?
Akkor ez virtuális jegyzettömb? Virtuális élet? Virtuális kommentelő? Virtuális szegénység? Virtuális kamu vagy igaz? Mégis ember(ek) írják. Kamu vagy nem? Okafogyottá válik a kérdés, mert virtuális.
Nekem tetszik, akármennyire is virtuális. A többi virtuális egyén meg nem érdekel, hiszen nem igaziak. Én sem. Üss meg ha tudsz!

Siendor 2008.10.09. 10:32:56

Ha kamublogger lennék,
jadadidadidadidadidadajj
Éjjel-nappal digidigidajj
Tartana a nagy dajdaj!

Temetném a munkát... :)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.10.09. 10:34:10

Siendor:

látom, felszabadultak a kreatív energiáid! :DDD

Siendor 2008.10.09. 10:36:04

Eszembe jutott még valami!
3. A luxuscikkekről blogolók nagy része sem jut hozzá azokhoz a luxuscikkekhez, maximum megkapja őket kölcsönbe a gyártótól/forgalmazótól egy teszt erejéig, ám nem engedheti meg magának hogy azokat megvegye.
Így, ahogy nem szükséges gazdagnak lenni luxuscikk-blogoláshoz (maximum sznobnak), úgy nem feltétlenül kell szegénynek lennie annak, aki erről ír.
Ez egyben meg is véd téged, hisz ha mégsem vagy szegény, az sem baj, ám, mivel a luxus-bloggerek egyértelműen tudható hogy nem gazdagok (legalábbis kis esély van rá), így nem szükséges a vagyoni helyzetük igazolása, a te esetedben ez teljesen más, mivel nem tudható az, hogy valódi, avagy "kamublogger" vagy-e.

Páratlanka 2008.10.09. 10:37:52

Nem olyan rossz kis szakdoga téma lenne ám ez! Csak még több szavazás kellene hogy "interaktívabb" legyen!
Egyébként az engem is érdekelne hogy az Index miért kattant rá erre a dologra. Remélem tőlük is kapsz valamilyen "megkeresést" némi magyarázattal, vagy valami....

Siendor 2008.10.09. 10:41:48

Ma nem bírok magammal, de:
A középosztálybeli lét a lehető legrosszabb, amiben egy ember részesülhet. Ugyanis, ha szegény vagy, akkor beosztod, amid van, maximum álmodozol egy kicsit, ám alapjában véve, mivel tudod hogy reménytelen feljebb kerülni, megelégszel a helyzeteddel, megnyugszol és próbálsz boldogan élni szegényen is. (Persze ez idealizmus)
Ha gazdag vagy, nincs gondod a pénzre (kivéve ha kapzsi vagy és elkapott a gépszíj - de ez már a te gondod), akkor csak a saját boldogságodra összpontosíthatsz. (Persze ez meg félre szokott sikerülni)
Ha viszont középen állsz, akkor foggal-körömmel kapaszkodsz, lefelé taposol, hogy nehezen kiharcolt pozíciódat el ne veszítsd (ne legyél szegény, sőt, szegényebb sem, hisz minden jár már neked, amit eddig megszoktál, automatikusan!). Ellenben, mivel látod, hogy közel a cél (legalábbis a felső-középosztály), ezért minden eszközzel arrafelé hajtasz, csak ezt a célt látod magad előtt, feláldozod az életedet, a boldogságodat, sokszor még a családodat, barátaidat is arra, hogy még egy kicsivel többet kaparj ki magadnak.
Ki is a boldog akkor?

Énbagoly 2008.10.09. 10:42:39

Feleség!
Nekiszántam magam, és nagyjából két szuszra elolvastam az összes eddigi posztot.
Szerintem nem vagy kamu, ha ez megnyugtat.
Csak csapódsz néha ide-oda mint az éjszakai lepke.
Szerintem a szegénység nem szégen, akárki akármit is mond.
Olyan helyen élek, ahol nagyon sok a szegény ember. És én is voltam már reménytelennek tűnő helyzetben.
Aki még sosem volt igazán szegény, annak üzenem, hogy a legtöbb ilyen helyzetben lévő ember, rohadtul szégyelli magát, még akkor is, ha nem tehet a helyzetéről. Mindenáron többet akarnak mutatni, mint amennyi van, és ebből presztiskérdést csinálnak.
Mert nagyon sokan úgy gondolják, hogy aki szegény az jobb ha bebújik a a kő alá és kussol.
Feleség, te is így vagy vele.
Még a családod sem tudja az igazat. Pedig ilyen helyzetben kellene a segítségük, sokszor nem is anyagilag, hanem inkább lelkileg. Ha mégsem mersz most szólni, akkor beszélj velük akkor,amikor úgy érzed már túl vagytok a nehezén. Akkor is nagy megkönnyebbülést fog jelenteni. Tapasztalat.

Siendor 2008.10.09. 10:44:31

A média és a kommercializmus pedig elérte a következőket:
1. A szegény ember megpróbál középosztálybeli lenni - hitelből. Ezzel még mélyebbre süllyed. Ha szerencséje van, az első hitelkérelmét elutasítják, jól farbarúgják és meg sem próbálja többet.
2. A középosztály pedig a legkisebb életszínvonalbeli eséseket is megpróbálja kiegyenlíteni - hitelből. Ezzel, ha szerencséje van, csak egy még nagyobb átmeneti romlást idéz a fejére, ha nincs szerencséje, bekerül az adósságspirál kényszerítő örvényébe, onnantól ld. 1. pont.

Páratlanka 2008.10.09. 10:51:51

Siendor! Ezzel a "média és a kommercializmus" dologgal nagyon jól összefogtad a dolgokat. De már az előző kommented is tetszett. Tényleg ez a helyzet sajnos.

Rémült Mazsola 2008.10.09. 11:16:50

Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de ha nem kamu, akkor hogy tud SZF kommentelni 10:29:40-kor és 10:34:10-kor, ha ki se lát a gyerekrevigyázásból? Vagy ezek most konzervkommentek?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.10.09. 11:17:48

ha nem is vagy kamublogger, a szegénység blog elnevezést részedről maximálisan túlzásnak tartom.

- van munkád (fekete)
- van munkád a férjednek (fehér)
- van néhány, a szegény kategóriában luxusnak számító dolgod (számítógép, tévé, mobiltelefon és ezek előfizetései)

hogy csak néhány dolgot kiemeljek

tehát a szó igazi értelmében egyáltalán nem vagy szegény

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.10.09. 11:19:57

ja, és futja albérletre is

miért gondolod azt, hogy szegény vagy?

ha ezt kifejtenéd bővebben

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.10.09. 11:26:16

Rémült Mazsola, erről a lommentemről maradtál le:

2008.10.09. 10:25

degec 2008.10.09. 11:27:25

Siendor 2008.10.09. 10:29:47


ez az osszeeskuves elmelet, tecc, nekem is valami hasonlo jart a fejemben csak nem tudtam megfogalmazni...

azt hogy kamu-e vagy szf nem tul ugyes blogger, es emiatt tunik kamunak nem tudom...
mert ugye blogger kepzo nincs, hanem szepen ugyesen tanulni kell ezt is....bar ha belegondolok ez is relativ...mert ha valaki sajat szorakozasara ir blogot, akkor azt ir le amit akar, vagy ami epp ot foglalkoztatja.....ha uzletszeruen csinalja, akkor meg nem szabad hibazni, mert olvaso vesztessel, rossz reklammal jar.

A szegenyseg is relativ, kinek mi a szegeny, lehet valakinek, egy turorudi is luxus, de valakinek csak a plazmateve a luxus....

Rémült Mazsola 2008.10.09. 11:30:10

Csak hogy akkor is belédkössek: Keressé' munkát vazze, hogy legyen gazdaggazdagok.blog.hu!!! :D

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.10.09. 11:31:33

Rémült Mazsola:

DEGEC ötlete alapján már lefoglaltam a gazdagok.blog.hu oldalt. Amivel lassan pályázhatnék a leglátogatottabb üres blog címére. :)))

Rémült Mazsola 2008.10.09. 11:33:39

Aztán utána jöhet a mocskosulgazdagok.blog.hu! :D

missparker 2008.10.09. 11:33:48

Feleség! Most akkor nem dolgozol, vagy a munkából kommentelsz?

Furcsa, hogy eddig egyáltalán nem reagáltál a kamuzásra, most meg hirtelen poszt lett belőle. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy full kamu vagy, de azért olvaslak ;)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.10.09. 11:35:31

Na mégegyszer:

2008.10.09. 10:25 · Url: szegenygazdagok.blog.hu · Szegényember felesége [Tag]· szegenygazdagok@gmail.com
Komment erre: Szegénység blog / Értelmiségi birkák

Páratlanka: ma nem dolgozom, beteg a kicsi és a legidősebb, anyuka otthon maradt velük.

Balance Of Power 2008.10.09. 11:59:01

Na, akkor visszamenoleg valaszolhatsz a kommentekre a korabbi posztokban is :))


OFF
Meghekkeltek az egyetemistahatarozo.blog.hu-t? Nem tudja valaki? Az volt a kedvencem basszus
ON

Haloperidol 2008.10.09. 16:30:59

SZF,

régóta olvasom a blogodat. sztem nem kamu.

Ha ez megnyugtat :-)

KiNG 2008.10.09. 22:17:20

1. Komolyan lehet ilyenről szakdolgozni, vagy PhD-értekezni mondjuk pszichológia/szociológia szakon. Na nem arról, hogy milyen szegény vagy, hanem, hogy az egyes megállapításokra milyen reakciók, konfliktusok, párbeszédek alakulnak ki. Véleményem szerint az egyetemistahatározós is ilyen volt. Manapság semmilyen etikai normákat nem tartanak tiszteletben az újságírók mellesleg (emiatt szólalt fel Fridi Sanyi is), privát emberekbe, családokba akkorát rúgnak, amekkora erőből kitelik tőlük, csak azért, hogy a maguk kis munkáját elvégezzék, és elmondhassák magukról, ők újságírók. Külföldön labdába sem rúghatna egy magyar újságíró ilyen mentalitással. Bismarcknak is jól meg volt a véleménye erről az undorító társadalomról.

2. Persze, hogy van. Attól függ, milyen áron adod a hirdetési felületet.

3. Igen, blogolhat luxuscikkekről, de szegénységről is, amiről tetszik. Noha nincsenek filléres gondjaim, de nem érzem úgy, hogy egy _valóban_ szegény ember így írna. Túl erőltetett, ha ennyit foglalkozol a szegénységgel. Hosszú távon depresszív tónusnak is meg kellene jelennie, de Nálad ennek nyoma sincs. Nálam itt bukott meg. Vagy, mennyi ideig nem posztolnál mondjuk, ha fizetnék Neked 100.000-et?

4. Az Indexnek? Például az egyik fontos újságírójuk írja a szakdolgozatot/PhD-értekezést. Vagy, be akarnak járatni egy blogot (vagy többet), és majd reklámokat helyeznek el rajtuk. Esetleg megnézni, mi érdekli a népet, csupán mintavételi szándékkal, aztán később majd lehet belőle építkezni, speckó blogot.

Na ne már, hogy mindig index-címlapon legyél! Ne érts félre, nem bántani akarlak, érdekes a blogod, de sok olyan más blog van, ami jobban rászolgálna erre. Szerintem direkt raknak ki.

Sőt, azt is el tudom képzelni, pénzt kapsz ezért. Egyetemi kollégista társamnak, aki jól tud írni és érvelni, fizettek volna egy politikai laptól jó pénzt azért, hogy kommenteljen(!). Ezek után már semmin sem lepődök meg. Ha vannak bérkommentelők, akkor bérbloggerek is.

DEGEC 2008.10.09. 23:17:45

bérkommentelő, lol

kommerek voltak e?

KiNG 2008.10.09. 23:56:40

hát, másokra nem is nagyon lehet gondolni a mai helyzetben :)
vissza is utasította, mondván, bűnözőkkel nem tárgyal :D

a bérbloggert teljesen megértem, de a bérkommentelő... szánalom

Illúzió 2008.10.16. 12:36:24

Részben kamublogger vagy, de legfőként alkalmatlan.

Nem kellően érdekesen, értelmesen fogalmazod meg a mondanivalódat. Olyan nyögvenyelős, olyan erőltetett.

Remélem sok pénzt kapsz érte... esetleg a bizonyítás vágy miatt, hogy legalább ez megy? Pedig nem megy.

Tudod, a stílus nagyon hiányzik ide...
süti beállítások módosítása