Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Tanárfeleségnek lenni

2008.09.30. 10:54 Szegényember felesége

Egy éve vagyok tanárfeleség. Mindenkinek azt mondom, hogy aki végigcsinálta az első évet egy pályakezdő pedagógus mellett, az minden tiszteletet megérdemel. Csak erős kapcsolatok élhetik túl, ha az egyik fél elszánt pedagógus.

Szegényembert mélyvízbe dobták. Sok-sok hátrányos helyzetű gyereket tanít, akiket régen kisegítő iskolába küldtek volna. Most ezek a gyerekek SNI-s néven (speciális nevelési igényű) futnak. Mindenki lemondott róluk, az iskolavezetés, a városvezetés, a szülők, mindenki. Költeni már senki nem akar rájuk.

Hogy diploma nélkül alkalmazzák Szegényembert? Egyáltalán nem ő az egyetlen az ismeretségi körünkben. Az iskolafenntartóknak külön öröm, hogy havi százezret spórol minden egyes pályakezdőn, akinek még nincs meg a nyelvvizsgája. Egy-két évig használják őket, de mielőtt státust kéne adni nekik, már jön a következő pályakezdő, akit olcsóbban lehet alkalmazni.

Szegényembernek lelke van, rutinja nincs. Tehát kiteszi a lelkét a gyerekekért. Mindennap összetörve jön haza, későn, mert tanulószobát vezet. Őszül a haja, keveset alszik. Éjjelente rejtvényeket gyárt, powerpointos prezentációkat, jelmezeket, hogy felkeltse a gyerekek figyelmét. Mindhiába. A múltkor egy tanítványa azt vágta a fejéhez, hogy semmihez sem ért, és még bicepsze sincs. (Pedig van.)

UPDATE:

Mindennél jobban szeretem Őt!

47 komment

Címkék: iskola történetünk pedagógus szegényember

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr31688095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whistleblower · http://chromeshelter.blogspot.com 2008.09.30. 11:19:26

nehéz az élet. lehet, hogy valaki azt mondja, hogy nem vagyok elég toleráns, de szerintem ezek közül a kölykök közül a legtöbb már sajnos menthetetlen. persze nincs mit csinálni, valakinek kell foglalkozni velük, nem lehet őket bezárni. csak az a baj, hogy sajnos az ilyen lelkes egyedeken csattan az ostor, mint szegényember. és ekkora nyomás alatt amit az ilyen SNI-k képesek gyakorolni, elég könnyű összetörni :\

Mária · http://maria.blog.hu 2008.09.30. 11:19:59

Felejtse el a párod a tanári hókuszpókuszt. Semmire nem fog menni vele.

Beszéltesse a gyerekeket, figyeljen oda rájuk, ne a powerpointtal foglalkozzon, hanem azzal, hogy mi a gondja a gyerekeknek, hogyan tudják kibeszélni magukból és hogyan lehet őket támogatni a megoldásban.

Powerpoint, rejtvények, ugyan már...

Mária · http://maria.blog.hu 2008.09.30. 11:22:11

whistleblower: ne gondold, hogy menthetetlenek. Öt évig foglalkoztam ilyen gyerekekkel, önszántamból, sikerrel.

A végén az igazgató miatt pakoltam, aki nagyjából úgy állt a gyerekekhez, akik révén a fizetését kapta, mint Te.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.09.30. 11:33:34

Nekem a felesegem volt elhivatott gyogypedagogus a 8. ker legmelyen. 3 evig birta, birta volna tovabb is, csak raszallt az igazgatoja. Ekkor mondtam azt, hogy szep dolog a hivatastudat, es tkp. en eddig elfogadtam, hogy nevetesges a fizetese, de a gyerekek, kollegak kedveltek, mosolyogva jott haza egy-egy sikeresebb nap utan. Azonban az hogy keveset keres, a fonoke is raszallt, es emiatt idegbeteg, egyutt nem megy. Ha nincs penz, megbecsules legyen, ugy hogy egyik sincs nem megy.

Elment a perfekt neylvtudasaval egy multihoz. Hianyoznak neki a gyerekek, de mindkettonk szamara sokat jelent az, hogy nyugodtan jon haza, es meg kell mondjam a +50k netto sem jon rosszul.

Asszem 2008.09.30. 11:52:18

Érdekes kérdés a pedagógus-vonal. Bizonyos esetekben lehet, hogy tényleg nehezen tudja kivívni a tiszteletet az a tanár, akiről messziről látszik, hogy "csak egy" lúzer pedagógus (most nem a párodra gondolok).

Tök jó lenne, ha az iskolákba meghívnának előadni sikeres embereket, pozitív értelemben vett vállalkozókat, sportolókat, művészeket, orvosokat, boldog és harmonikus életet élő értelmiségieket, hogy a gyerekek lássák a pozitív mintát is, ne csak azt, hogy egy besavanyodott lexikon oktatja ki őket, úgy, hogy suli után a tanár a buszra vár, míg ők már saját kocsival mennek haza.

SYNG · http://www.youtube.com/user/syngsyng 2008.09.30. 12:03:56

Hát igen az iskolákban durva állapotok vannak. Teljesen szét****ták az oktatást , tanárok tekintély 0 fizetés 0 meló 1000.
Mindennek tetejébe folyton egymással hadakozhatnak az állásukért. A gyerekek meg egyre durvulnak, van köztük sok rendes de ők a hangadó kissbség (mennyiségileg ) miatt nem érvényesülnek.

zurhajos · http://zurhajos.wordpress.com 2008.09.30. 12:07:57

Minden tiszteletem a tanároké.
Még az csak hagyján ha csak azt vágják a fejükhöz, hogy semmihez sem ért. De amikor a normális (értsd: nem sni-s) diák már átlépi azt a bizonyos határt amit soha nem szabadna, megüti, lenézi, kifigurázza, semmibe veszi a tanárt. A tisztelet teljes hiánya csak úgy süt, némelyik gyerekből.

Orsi 2008.09.30. 12:26:26

Voltam egy ideig tanár, és szerintem az ember az első évben kábé mindent elront, amit el lehet. Ha kifog egy jó osztályt, akkor nem szivatják meg érte, hanem jóindulattal figyelik a bénázást meg a rosszkor történő lelkizést. Ha nem, mint Szegényember, hát akkor nem. Öreg kollegáim azt mondták, hogy október előtt nem szabad mosolyogni, amin először kiakadtam, de aztán rájöttem (persze későn), milyen igazuk volt. Attól még az ember szeretheti a gyerekeket, hogy nem rakja ki minden érzelmét az ablakba. Az ember szeptemberben nem mosolyog, következetesen szigorú, és amikor októberben elmosolyodik, szerencsés esetben úgy érzi a banda, hogy ez egy nagy dolog, most ők ezt kiérdemelték. Persze nem muszáj pont ezt és pont így, de először keménynek kell lenni, rosszindulat nélkül, különösen problémás gyerekekkel, különben belédrúgnak. Problémás osztályba jártam általános iskolában, és utólag visszaemlékezve, láttam én ezt a másik oldalról is. Az egyik tanár vert minket és mégis belerúgtunk, a másik meg hozzánk se ért, sőt, még csak nem is kiabált, de olyan merev volt, mint aki nem is ember, és egyszerűen meg sem mertünk mukkanni. És amikor pár hónappal később ugyanez felengedett, akkor is megmaradt a tekintélye, és jó kapcsolata is lett velünk. Kell a távolság. Pont azért, hogy a gyerek támaszkodhasson rád, és ne te támaszkodj a lelked mélyén a gyerekre. Bocs, hosszú lett.

mamapicilánya 2008.09.30. 12:28:16

a gyerekek gonosz kis őszinte manók:)))

szegényember mikor fog nyelvvizsgázni? csak az esetleges financiális előnyök érvényesítése miatt lenne fontos, ha másért nem... (talán rendes státusz, vagy állás vagy ilyesmi)

Balance Of Power 2008.09.30. 12:30:01

Horasz: Na igen. Imserek egy gyogypedagogusnak tanulo amerikai lanyt, ott van ebben a szakmaban perspektiva es anyagi megbecsules is. Nalunk nincs. Aki magyar lanyt ismerek errol a vonalrol, o is hosszu tavon le akar lecelni.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.09.30. 12:31:59

ja, ha a gyerekek már óvodától kezdve a tekintélyelvű oktatásba vannak beledobva... :(
bár igen érdekes, egy nagyon kedves barátnőm is hátrányos helyzetű kamaszokkal foglalkozik, és gyakorlatilag az a módszere, hogy meghallgatja őket és figyel rájuk. elmondása szerint szeretik, bíznak benne.
az igazgató viszont ott is egy segg.

huncut_kata 2008.09.30. 12:42:10

Édesanyám 35 éve tanító, ő többek között kesztyűsbábokat, színezőket gyárt itthon éjjelente, jelenleg bruttó 130ért (bértáblailag). Hivatástudata van, ez szereti csinálni még ennyi év után is. Közben pedig egyedülállóként eltartott és bennünket az öcsémmel, úgy hogy semmiben nem szenvedtünk hiányt (ruha, könyv, színház, évente nyaralás, néha külföldön is). Hogy hogyan csinálta/csinálja, fogalmam sincs...

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.09.30. 12:46:41

kamublog!!!!!
(csak mert még nem volt) :)
én is szerettem tanitani, de amikor beláttam, hogy nem tudok megélni belőle, elmentem más pályára. Szép dolog az elhivatottság, csak kár túlzásba vinni...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.30. 12:58:36

Na jó, de azért azt is vegyük már figyelembe, hogy ha nem lennének a hivatástudatból akár éhenhalni is hajlandó pedagógusok, kifene oktatná a gyerekeinket? Mert üresen konganának a tanárik.

Egyébként igenis, megbecsülést, rendes fizetést a tanároknak, otthonra meg némi odafigyelést, fegyelmet a kölöknek a szülők részéről, és rögtön nem lesz gond. Idealista, tudom.:)

alap 2008.09.30. 13:08:46

vszinuleg szegényember alkalmatlan a pedagógusi munkára, ugyanis minden a nevelőtől függ (legalábbis 70-80%), nézzük csak meg a Böjte Csaba atya kis román cigány gyerekeit, akik a nevelés hatására annak ellenére, hogy ők aztán tényleg problémásak, és árvák, szegények is, (na, ők TÉNYLEG szegények-mégsincs szükségük semmire), annyi szeretetet és fegylemet hordoznak magukban, és ez kinek másnak az erénye, ha nem a nevelőé? szóval lehet, hogy pályát kéne módosítani...
én is tanítottam, nem volt semmi problémám a gyerekekkel, pedig ott is voltak elég rakoncátlanok...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.30. 13:12:07

Diákként nagyon nem szerettem a kezdő tanárokat. Pont a rettenetes igyekezetük miatt. Szerintem a legfontosabb a kiszámíthatóság és a korrektség. Ha nem is szeretnek valakit (nem is ezért van ott a tanár), de azt díjazzák a diákok, ha tudják, mihet tartsák magukat.

Mindenki az ideális esetről ír, pedig mennyi ember van a tanári pályán, akik nem oda valók! Sokan azért végzik el a tanárképzőt, mert oda a legkönnyebb bejutni, és ha egyszer bent vannak egy iskolában, akkor kizárólag személyi ellentét miatt kell távozniuk, még sosem tapasztaltam olyat, hogy valakit azért rúgtak volna ki, mert alkalmatlan volt. Viszont ha nem jött ki jól a kémia munkaközösség vezetőjével, akkor még Mengyelejev sem maradhatott volna.

További megfigyelésem, hogy a mai állami iskolák konzerválták a szocializmust. Az ott tanítók többsége soha életében nem vett részt semmilyen versenyhelyzetben, sokan nem is tudják, mi történik a világban. Különösen szomorú, amikor a tanár egy szánalmas hülye, aki maximum negatív példának jó. De nekem például volt folyamatosan részeg tanárom is, aki pár évvel később majdhogynem az órán halt meg. A mája fölmondta a szolgálatot, teljesen besárgulva vitték haza, még aznap elhunyt. És az iskola vezetése engedte... Gondoljunk csak bele, milyen trauma lett volna a gyerekeknek, ha a szemük láttára történt volna meg! (Egyébként volt, aki sírva ment ki az utolsó óráról, annyira nem bírta az egészet.)

macskacápa 2008.09.30. 13:15:13

alap-nak alapból igaza van.Én sok-sok évig tanítottam. Volt benne peremkerületi általános is, egészen különös, hátrányos helyzetű gyerekekkel. És ha az ember megtalálta velük a hangot, akkor bármilyen ördögfióka volt is, kenyérre lehetett kenni. Otthon senki nem figyel oda rájuk. Bejön az iskolába,és a legkisebb odafigyeléstől boldog, nevet és volt egy jó napja.
Persze, ha valaki nem alkalmas a pályára, az sose fogja meglátni benne a jót.

macskacápa 2008.09.30. 13:18:30

Ja és még azt megírnám az alkalmatlansággal kapcsolatban, hogy most azt vezették be, hogy a kezdő tanárnak le kell töltenie 3 gyakornoki évet egy iskolában, egy mentorral,és csak utána minősülhet TANÁR-nak.
(a gyakornoki fizu magasabb, mint a kezdőtanári)
Így lehet, hoyg kevesebb lesz az alkalmatlan.

bölcsésztanár 2008.09.30. 13:24:28

alap:
Nem, nem szegényember alkalmatlan, hanem túl lelkes és tapasztalatlan. Ahogy Mária is írja, beszéltetni kéne az ilyen gyerekeket, nem tanítani - egyelőre.
Böjte Csabára hivatkozni ász dolog, mert ő tényleg tudja, hogy kell. Kicsi apróságot felejtesz el: ő tisztában van vele, hogy nem jutna sokra Isten nélkül, ezért az Ő erejéből él, nemcsak a saját tudásából remekel. Ezt mindig és mindenhol elmondja.

Azért az baromira nem mindegy, hogy a gyerekek rakoncátlanok-e vagy deviánsok, antiszociálisok, vagy egyszerűen csak gettóban nőnek fel. Van egy vidéki kis faluban tanító barátom, felső tagozaton tanítana, de nem tud. Az a nap sikeres, ahol nincs betört orr vagy vérző száj. Gyerekek nagy része cigány, és 13 évesen már nevelhetetlenek. Korábban talán még lett volna esély, de így a megőrzésre korlátozódik a nap 80%-a.

Balance Of Power 2008.09.30. 13:26:19

(a gyakornoki fizu magasabb, mint a kezdőtanári)


WTF?!
Tehat letoltod a 3 evet es aztan jol lecsokken a fizud? Biztos sokan ott maradnak majd a palyan.

gábbor 2008.09.30. 13:31:57

"Hogy diploma nélkül alkalmazzák Szegényembert?" meg "egyes pályakezdőn, akinek még nincs meg a nyelvvizsgája"

Szóval a Szegényembernek nincs nyelvvizsgája? Azaz nincs diplomája se magyaul!? Akkor mégis, miért kellene ŐT diplomával alkalmazni?

valaki 2008.09.30. 13:33:42

Bölcsésztanár!

Böjte Csabára hivatkozni ász dolog, mert ő tényleg tudja, hogy kell. Kicsi apróságot felejtesz el: ő tisztában van vele, hogy nem jutna sokra Isten nélkül, ezért az Ő erejéből él, nemcsak a saját tudásából remekel. Ezt mindig és mindenhol elmondja.

Bárki kérheti Isten segedelmét, ha nem boldogul

macskacápa 2008.09.30. 13:35:11

Balance Of Power !

Jaja, de ebből inkább az van, hogy az iskola nem alkalmaz kezdőt

Éva 2008.09.30. 13:44:06

Bocsi, a SNI-s gyerekere kötelező költeni, bizony súlyos bírságot kap az az iskola, ahol az rájuk szánt pénzt másra költik.
Tudomásom szerint rengeteg állás nélküli diplomás pedagógus van, akik közül a munkáltatók válogatnak, ahol én élek, arrafelé nem dolgozik pedagógus munkakörben képesítés nélküli!!

macskacápa 2008.09.30. 13:50:12

Szeptember elsejétől nem is dolgozhat. az iskola nem alkalmazhatja, csak ha nagyon bátor az igazgató

zt 2008.09.30. 14:12:50

itt nem igazán a hátrányos helyzetű gyerekekkel van a gond (nekik legalább van indokuk, h miért viselkednek úgy), hanem a kis újgazdag fostalicskákkal, már bocsánat... azokra gondolok, akiknek papa-mama újbunkó vállalkozó/politikus/maffiózó, a gyerek meg hetente 2x kap új mobilt, iPodot stb. persze lenézi a kis csóresz tanárt, meg milyen jó hobbi már megalázni a náluk szerencsétlenebbeket.
én és pár évfolyamtársam jól megszívtuk velük már a tangyakon, nem is mentünk tanárnak emiatt. ők tényleg menthetetlenek, a szegény réteg gyerekeiben még van remény, de ezeket a nagyképű, újgazdag kis állatokat nem lehet jóra tanítani, mert már elég korán kiölték belőlük az emberi érzéseket.:/
bocs a kirohanásért...:)

whistleblower · http://chromeshelter.blogspot.com 2008.09.30. 14:40:57

Mária akkor mondjuk úgy, hogy nagyon birkatürelműne, és erre termettnek kell lenni ahhoz, hogy az ember tudjon kezdeni valamit ilyen kölkökkel.

zt: teljesen egyetértek, én is inkább az ilyen újbunkók kölykeinek a menthetetlenségére gondoltam. persze lehet, hogy van aki velük is meg tudna birkózni de kétlem.

zt 2008.09.30. 14:48:20

whistleblower: sztem ha egy tanár megpróbálja megfenyíteni a kis újgazdag pondrókat, papamama örökre elvágja a "karrierjük" útját, életben többet nem dolgozhatnak sehol...:)
csak sajnos ez még csak nem is vicc...

bölcsésztanár 2008.09.30. 15:11:49

Amikor én kezdtem tanítani (2001), tényleg előszeretettel vettek fel diploma nélkül tanerőt (akkor írtam a szakdogámat, köv. évben már volt képesítésem - ezt különben sokan csinálják így). Egyrészt olcsó, bértábla érettségizett kép nélk kategória, másrészt tapasztalatlan, nem ugat azért, hogy:
1. jún. 30-ig kötnek szerződést akár évekig is, tehát nyárra a nagy büdös semmi
2. ráér akár hétvégén is ingyenmunkát csinálni (osztálykirándulás, egyéb építő programok)
3. státuszról nem álmodik, mert elhiszi, hogy "sajnos sokan vannak gyesen, nem tudlak a helyükre felvenni"
4. egy csomó tanításhoz szükséges segédanyagot magának kell előteremtenie (én saját könyvekből fénymásoltam nyelvtani táblázatot, extra gyakorlót, nyelvvizsga próbatesztet stb.)
5. jár ún. tanulmányi szabadság, azt hiszem, 2-3 nap / félév, ha épp vizsgázik vagy másik szakon diplomázik

Pártolom, hogyha ezt nem lehet többet megtenni, csak diplomást lehet felvenni. További előrelépés: az év 365 napjára szerződés. Remélem, egyszer ez is megvalósul.

macskacápa 2008.09.30. 15:27:06

Egy normális iskolában aug.31-ig kötnek szerződést, ha nem bizonytalan ideig. Velem előfordult, hogy évzárókor derült ki, hogy csak júni 31-ig van szerződésem, és az igazgató azonnal meghosszabbította aug.31-ig. Egy évet helyettesítettem valakit.

a csomó tanításhoz szükséges anyagot mindenkinek magának kell előteremtenie.Van egy kötelezőóraszám, aminek a felét kell tanításra fordítani, a másik fele a felkészülés!!!segédanyagok gyűjtése...

És amikor az ember már jól beilleszkedett, imádja a gyerekeket, jóban van a kollégákkal, akkor szívesen kirándul a hétvégén, még ingyen is.

DEGEC 2008.09.30. 15:28:02

Horasz · horasz.blog.hu 2008.09.30. 11:33:34

ha a multinál csak 50 k nettóval kap többet , vagy rossz multihoz ment vagy előtte jól keresett.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.09.30. 15:32:33

Degec: sok sok tuloraval es osztalyfonoki fizetessel jott ki neki egy bizonyos osszeg. Ehhez kepest szamoltam az 50k-t, masreszt meg multihoz ment de szurke kisegernek, mert hiaba van munkatapasztalata, gyk. semmilyen szaktudasa nincs. Most betanitjak, ugyfelekkel foglalkozik, stb...lesz ebbol tobb is. Szepen lassan. Nem sietunk sehova, a kozalkalmazottisaghoz kepest igy is jol jarunk.

DEGEC 2008.09.30. 15:46:01

Horasz · horasz.blog.hu 2008.09.30. 15:32:33


ez tény...és azé ott elég gyorsan lehet előre lépkedni....

viszont engem egy dolog foglalkoztat, hogy aultik mi a szart csinálnak a 40-50-60 évesekkel.
ok kell egy két diri, de utána?
mi lesz majd ezzel a sok 30 évessel akik a multiknál gályáznak most?

mert én nem sok 50 est látok...

Balance Of Power 2008.09.30. 15:54:03

A mostani 50-es korosztaly nem beszel nyelveket, foleg nem tobbet egyszerre es altalaban nem az angolt. Aki igen, konnyen megtalalja a multikhoz vezeto utat, magam is ismerek parat.
Hogy a mostaniakkal mi lesz, az jo kerdes, de szivosabbak lesznek, ugyanis versenykepes lesz a hozzaallasuk, elvegre nem ahhoz vannak szokva, hogy belepnek egy helyre es 40 ev utan ugyanonnan nyugdijba mennek.

Balance Of Power 2008.09.30. 15:55:33

Realis az az 50 netto, ha mondjuk kezdo tanari fizetest kapott (120) es a duplajaert ment el (250). Egyik netto 100, a masik netto 150.

harcibarbi 2008.09.30. 16:16:21

Mikor fogja letenni a nyelvvizsgát a férj?
Készül rá egyátalán?
Megéri neki ez a stressz? (tanárnak az menjen, akinek nem hull ki a haja tőle)

Érdekes nő vagy amúgy, mindennel együtt - kézben tartod a családot, egyengeted a férjed is, mellette vagy - jézus, hogy bírod ezt ki? ?
jaja, tudom, szerelem, blabla.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.09.30. 16:36:09

Nem értem egyébként, hogy miért jó az az iskolának, hogy olyan pedagógusa van, aki egy here (szellemileg), semmi hozzáadott érték a gyerekhez (ez így most biztos hülyén hangzik, de nem tudom jobban megfogalmazni).

Nálunk általános alsóban felvettek egy nevelőt napközibe, akiről két hónap alatt kiderült, hogy konkrétan pszichopata. Amikor utólag beszélgettün erről az igazgatónővel, azt mondta, hogy jó volt az önéletrajza.

Ez oké eddig, de meddig tartott volna utánajárni, hogy az előző iskoláiból is "közös megegyezéssel" távozott, hasonló okból. Nekünk sikerült két nap alatt, miután kiderült, hogy a néni nem százas. Megkíméltük volna a gyerekeket és magunkat is.

pelydzs 2008.09.30. 16:42:53

Hehe!

Már bocs, de aki hülye, az haljon meg.

Ha neki fontosabb, hogy megszakadjon a tanításban, ahelyett, hogy jobban élne (és jobban eltartaná a családját), akkor szerintem ennek a blognak nincs létjogosultsága.

Nap, mint nap látok embereket, akik a saját maguk által kreált körben rohangálnak, és nem veszik észre, hogy qrvára semmi értelme, viszont qrvára gyávák, hogy kilépjenek belőle.

No comment!

naboo 2008.09.30. 16:47:04

"Érdekes nő vagy amúgy, mindennel együtt - kézben tartod a családot, egyengeted a férjed is, mellette vagy - jézus, hogy bírod ezt ki? ?"

ebben most mégis mi a nagy szám? egész nap otthon ül (ja bocs, most már napi 6 órában dolgozik) elbeszélget a férjével és utána itt sír, h neki milyen szar az élete. havi 18000t költöttél (te egyedül) telefonszámlára és még azt mondod h szegény vagy??? na ne már!

a férjednek meg gratulálok h ennyi idő alatt nem tudott letenni egy nyelvvizsgát sem...és csodálkoztok, h nem kap máshol állást?

harcibarbi 2008.09.30. 17:38:29

naboo

Irónia, édeske, érted?
Én már rég megszöktem volna szf helyében, nem vagyok önsorsrontó.

Egyébként telefonszámla: olyan 5 éve csináltam házasságban 10e-es telefonszámlát (net) ,férj majdnem letörte a derekam, hogy normális vagyok-e. Egymillió nettót keresett. (én meg 250e-t: )

DEGEC 2008.09.30. 18:23:59

tanárfeleségnek lenni????

loosernénak meg loosernak lenni..az a kérdés...

az hogy amit szegényember csinál az tök felesleges az egyértelmű...sajnos vanak ilyen gyerekek, de attól neki kurv@ra nem lesz jobb, hogy megtaulja milyen király volt U-lászló vagy hogy mennyi gyök kettő...
de zexerint szegényember szeret szembeszélbe hugyozni, te meg ott álsz mellette..
Ez sajnálatos dolog hogy vannak ilyen gyerekek, viszont inkább azt kéne nekik megtanitai, hogy ha majd nem mennek el dolgozni éhenhalnak.....
Ez van ezzel eggyütt kell élni, olyanokra is szükség van akik lenyirjak a fuvet az utópálya mellett, vagy épp kitakaritják a máv kocsikat...
Ugyanis ezek a gyerekek sajnos ilyen családból származnak, ahol esetleg alkoholisták a szülők stb...csakhogy nem kéne nekik segély hanem megtanulni, ha nem megyek el dolgozni nincs mit inn meg enni....ugyanis ha a család ebben nem segit, akkor ez amit csinál az én adómból annyi mint halottnak a csók...
DE ha szegényember mégis ezt akarja csinálni, legyen az egyik legjobb, publikáljon, készitsen tanulmányokat továbbképzéseket, alapítson magániskolát azoknak a gyerekeknek akik ilyenek, viszont a szülők részéről is meg van a hajlam hogy segitsék a gyereket beilleszkedni a társadalomba....
de mondjuk ugy hogy egy szaros nyelvvizsgát se tudott letenni..nehéz lesz...ugyanis gondolom már akkor tudta hogy kell nyelvvizsga a diplomájához mikor elkezdte a sulit...csakhogy ment ám ott 4 évig a dorbézolás duhajkodás...nyelvvizsga meg sehol...:-PPP és megy a rinyálás....
vagy ha ez M.o on nem lehet el kell menni oda ahol megfizetik....
de hát vannak ilyen egyszerű emberek, mint pl a gazdák, mikor megmondják hogy idén ne vessenek annyi kukoricát mert a kutyának se kell, vessen inkább búzát mert az kéne...és mit vet ..na mit...
kukoricát....mert az apja is mindig azt vetett...
és utána meg megy tüntetni hogy mánpedig az állam azonnal vegye át tőle, de jó magas áron...
pl: hollandiában szerződést kötnek a farmerral mennyi tehenet tarthat...és azt a mennyiségű tejet át is veszik, de ha ő 10 el több tehenet tart az a saját felelőssége...

a munkaerő is a kereslet-kinálat törvényén alapszik...

tanár_ 2008.09.30. 22:29:24

Kedves Szegényember felesége! Most már te is tudod, hogy elég szegények lenni ahhoz, hogy többen már zsigerből utáljanak! Miért is élnek szegény emberek a világon, miért nem pusztulnak ki? Bezzeg a sok milliomos mutivezető, akik itt a kommenteket írogatják, akik min. 3 nyelvvizsgával rendelkeznek!

Véleményem: a hátrányos helyzetű, nehezen tanuló, stb. gyerekekkel az égadta világon semmi baj nincs! A magatartászavaros gyerekekkel van a baj!

És amíg egy-két kommentező elmondja itt, hogy az összes tanár hülye, addig lesz majd Pistike, aki beszól a tanárnak, mert otthon úgyis azt hallotta, hogy mindez a tanár hibája.

huncut_kata 2008.09.30. 22:57:49

Azon gondolkodám, hogy hogyan lehet, hogy Szegényember pályakezdő? Mert gondolom nem 23 éves...

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2008.10.01. 07:08:13

Szomszédunkba nemrég költözött egy problémás kisfiú, akit egyes szülők már el akartak távolítani az oviból, mert agresszívan viselkedett a kölkeikkel, akik (saját szememmel láttam) jól felingerelték, aztán amikor odacsapott, mentek panaszkodni az óvónőhöz. Most, hogy szomszédságból kifolyólag sokat vagyunk együtt, nagyon jól ki lehet vele jönni, érzi, hogy szívesen vagyunk vele, elfogadjuk, és ezért ő is rendesen viselkedik. Anyuka azt mondja, hogy a fejlesztőpedagógus szerint (ahová magánúton hordja), bármeddig fejleszthető a gyerek, de a szülőnek kell nagyon résen lenni, mert az oktatási rendszer könnyen kiveti magából az ilyen gyerekeket. Akikre meg nem figyelnek a szüleik maradnak Szegényembernek.

Csernus doki álruhában 2008.10.03. 13:31:15

A kereslet és a kínálat megtalálja egymást.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy igény van nyelvvizsgahiányos majdnemtanárokra. És ezt nem bántásiból mondom!

Én keresnék nemtanári állást, amíg leteszem a nyelvvizsgát. Elhivatottság ide vagy oda.
Ha elhivatott tanár lennék, nem gondolnám, hogy jót teszek a kölkökkel, ha a napi betevő miatt stresszesen "foglalkozom" velük. A kölkök megérdemlik, hogy relative kisimult ember foglalkozzon velük - önzés a jelenlegi helyzet, szvsz, nem a gyererekről szól, hanem a tanár átmeneti(?) állapotáról.

Ha Szegényember elhivatott tényleg: kilép, leteszi, visszamegy. Szerintem. Mindenki jobban járna!!

(Aki kiváncsi: nincs nyelvvizsgám, angolul írok-beszélek-olvasok (olvasni pl szinte kizárólag angolul olvasok) - megtehetem, a saját gazdám vagyok, multikkal legfeljebb tárgyalok)

Zazi 2008.10.04. 19:56:20

Szió,

Most jött ki a "TÁMOP-3.1.4/08/2. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" c. pályázat, szerintem minden iskolafenntartó pályázik most oda, állítólag, mindenki nyerni fog, aki kitölti a dokumentációt.
Ennek a keretein belül mindegyik nagy számú HHH és SNIs gyerekes iskola tanárai ki lesznek képezve mindenre, hátha könnyebb lesz :D

Szólj neki, hogy szóljon a főnökének, ha eddig nem nézték meg, 2009. jan. 15-ig bármikor be lehet adni.

Itt találtam részletesebb leírást róla, meg úgy látom innen a doksi is elérhető:

www.onkonet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=54

süti beállítások módosítása