Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Szegényasszony ruhásszekrénye

2008.09.27. 08:42 Szegényember felesége

Itt az ideje a ruhaügyi beszámolónak. Erre egy a Velveten olvasott cikk meg egy másik Indexes döbbentett rá.

Amikor megírtam a blog elején, hogy szinte kizárólag Zara és Promod ruháim vannak, néhányan majdnem megköveztek virtuálisan.

Én komolyan nem sznobériából vásároltam ott. Egyszerűen mindig ott sikerült nekem tetsző és a méretemnek megfelelő ruhákat kapni. A titok nyitjára egy textiliparban jártas ismerősöm vezetett rá, aki egy félmondatban elejtette, hogy a Zara és a Promod is spanyol márka.

Lehet, hogy spanyolos testalkatom van? A legnagyobb problémám nem is a magasságommal van, hanem azzal, hogy mellben igen erős vagyok, derékban meg elég vékonyka. Kínaiban még nem találtam olyan nagy méretű felsőt, amit be tudtam volna gombolni. A C&A-ban meg a Marks & Spencer-ben még volt olyan, ami mellben jó rám, de azok deréktájon meg csak lobogtak.

Igazából – pont a problémás alkatom meg régen a bőrbetegségem miatt – nem is szerettem, szeretek öltözködni, ruhákat vásárolni. Ez számomra mindig csak szenvedést, kínlódást, rohangálást, szégyent jelentett.

Így alakult, hogy nincs sok ruhám, de azok strapabíró anyagúak, kényelmesek és klasszikus vonalúak. Persze eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy milyen alap dolgokat kell megvennem, hogy évekig hordható, letisztult, elegáns (egyesek szerint unalmas) ruhatáram legyen. Fekete, fehér, piros, szürke - szoknya, nadrág, mellény, blézer, kosztüm, kabát, kardigán, hasonló színű felsőkkel. Néhány sárgás, barnás, lilás, rózsaszínes felső (blúz, top, póló), de majdnem mindenem egyszínű. Ezeket kedvem szerint tudom feldobni színes kendővel, sállal, bizsuval, sapkával, hajcsattal.

Hát, most ez így leírva igen bénán hangzik. Ahogy olvasom a szöveget, ez alapján olyannak látom magam, mint egy negyvenes éveiben járó debella vénkisasszony. (Elnézést kérek a negyvenes éveikben járó szingliktől a sztereotípiáért, de mégiscsak 30 alatti bölcsész vagyok, aki érettségikor még bakancsban, miniszoknyában, szivárványszínű harisnyával és mély dekoltázzsal nyomult Szegényemberre.)

Tudom, meg kéne tanulnom varrni.

12 komment · 1 trackback

Címkék: stílus ruha öltözködés

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr35677906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: visite este link 2018.03.03. 05:33:51

Mangalica vs. koleszterin - Koleszterin-diéta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.09.27. 09:38:51

Felejtsd el a varrást, fedezd fel a turkálókat. Sokszor olcsóbbak, mint amennyibe az anyag kerülnek, ráadásul sztreccs dolgokat varrni nehéz, bonyolult szabásmintákkal meg csak a kínlódás van. Amennyibe ott egy extravagánsabb darab kerül, annyit szívfájdalom nélkül ki lehet adni, még ha csak ritkábban hordod is. Persze nem kis idő, amíg a nagy halom ruhát átnézi az ember, de a vadászat izgalma miatt szerintem megéri. Link fent.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.27. 10:12:52

Egyet kell értenem, menj turkálni. Elképesztően jó cuccokat lehet kapni hihetetlenül olcsón.
Ne bálásba menj, az nyomor, hanem olyan helyre, ahol egyenként vannak beárazva a ruhák. Sok helyen mindig van leértékelt áru, azokat is érdemes átnézni (én pl. rendszeresen így veszem a cuccaimat, felsők, nacik, szoknyák 500 forint/darab áron).

Másik lehetőség: internet. Ott a tesz-vesz, a vatera, érdemes időnként ránézni. Van egy speckó, bejáratott oldalam is, nem kifejezetten ruhás, de irgalmatlan jó cuccokat lehet kapni rajta (újonnan és használtan is), többek között Zara és Promod rucikat is. Ha érdekel, nyomass egy üzit, priviben megadom.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.09.27. 13:21:38

ha elfogadsz egy jó tanácsot, a cipőn ne spórolj

M. 2008.09.27. 17:47:35

Hogy kötekedjek egy kicsit, a Promod francia márka... Nekem is azt mondták, hogy spanyol, de gyanús lett, és utánanéztem...

Amúgy nekem is leginkább a kommersz Promod-Zara-Mango hármas jön be, nekem is spanyolos alkatom lehet :)

És ha az ember kivárja a leárazások legvégét, ott is lehet olcsón szép holmikat találni, csak persze nem 38-as méretben...

bölcsésztanár 2008.09.27. 18:38:35

Nem minden plázában van, vidéken nem is tudom, van-e egyáltalán, de a legtutibb, olcsó, magyar márka: JAZZ. Évek óta ott veszek, mindig van egy-két normális darab, elérhető áron, jó a méretezése.

GombócArtúr (törölt) 2008.09.27. 20:20:00

Elég durva ez a cikk.magukat szegényembernek nevező emberek írják,de Promodra meg Zarára telik.elég képmutató.ha vki tényleg a létminimum alatt él,a kínait is 2szer meggondolja,h megvegye-e.persze kinek mi a létminimum....

Bizsi 2008.09.28. 09:59:42

Kedves GombócArtúr, aki frissen került a létminimum alá, az egyúttal dobja el a régi szép időkből maradt márkás ruháit, jobb napokra emlékeztető egyéb dolgait? Ugye nem gondolod komolyan?
Merthogy ennek a cikknek volt néhány előzménye is, melyekből kiderül, hogy szegényember feleségének korábban jobban ment, olvasd el ezeket is, jól fogsz szórakozni.

irredenta vipera 2008.09.28. 10:07:05

Artúrka, ha egyáltalán ezt a postot elolvastad volna, már abból is kiderül, hogy Szegényemberék márkás cuccaikat nem a szegénységük alatt vették. Vagy szerinted csak az a szegény, aki annak is születik?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.28. 14:23:57

A Teszveszt én is csak ajánlani tudom. Ha szerencséd van, és a közeledben lakik az eladó, akár egy forintért is vehetsz ruhákat. (Ill. bármit.) Persze ez ritkán jön így össze, de párszázért már egész jó dolgokat lehet szerezni. 1000 Ft-ért pedig akár teljesen újat is.

Az angol és holland ruhákat kínáló second hand boltok többsége is jó minőséget kínál kifejezetten jó áron. Nem tudom, vidéken, mi a helyzet, de egy bp-i interjú után a belvárosban minden második kis utcában van egy.

nyuus 2008.09.28. 19:32:54

A TeszVesz tényleg jó, én már sok ruhát vettem ott. Leárazás-időszak végefelé pedig érdemes végigjárni a menő boltokat is, sokszor kínai ár alatt kapsz márkásat. A cipőn pedig nem érdemes spórolni. Tudom javasolni a Wink-et és a Yomax-ot. Nekem 2 év kellett, hogy belülről szétnyúzzak egy Wink sportcipőt. Kívül még mindig semmi baja, pedig mostam is.

Bár nem ruha... könyvet az alexandra.hu-ról (30-50%, kihozzák), használt könyvet meg az antikvarium.hu-ról érdemes venni.

Balance Of Power 2008.09.29. 10:59:48

Nalunk az asszony vesz hihetetlenul olcson tok korrekt dolgokat, szoval ha van az embernek a turihoz turelme, ki lehet fogni a tutit. Persze mindig Pestre gondolunk legtobben, elfelejtve, hogy Szegenyek nem itt vannak...
De pl. erdekes hely a Humanic (asszem igy hivjak) halozat. Viszonylag korrekt valasztekkal rendelkezo turi, de a bevetelek jotekony celra mennek (innen a nev) es minden heten mas akciojuk van: ma minden felaron, ma minden 650 HUF, ma ez, ma az. Mondjuk ezeknek is egy boltjarol tudok az Erzsebet koruton, ami nem segit sajnos.

"mellben igen erős vagyok, derékban meg elég vékonyka."
Na, ez viszont az egyik kedvenc tipusom :D:D:D
süti beállítások módosítása