Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Ásványvíz nélkül

2008.09.23. 07:47 Szegényember felesége

Nekiálltam kiszámolni, hogy éves szinten mennyi pénzt spórolunk, amióta nem veszek ásványvizet. Kb. 60 000 Ft-ra jött ki, ami lényegében havi 5000 Ft-ot jelent. És akkor még nem számoltam a gyümölcsleveket és a szénsavas üdítőket.

A csapvíz ásványi anyag tartalmát is megnéztem, és bevallom, nem sokkal marad el azoktól a középkategóriás ásványvizekétől, amiket inni szoktunk régebben.

A csapvíz "ízét" meg lehet szokni. Másrészt meg nem kell hazacipelni a boltból kartonszámra a vizet.

Ti mennyit költetek ásványvízre?

 

146 komment · 1 trackback

Címkék: pénz spórolás víz ásványvíz csapvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr69671710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:58:22

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2008.09.23. 10:03:13

tetszenek ezek a vegyél víztisztítót, meg ne igyál csapvizet mert hormonok meg gyógyszermaradványok... jellegű hozzászólások.
Kérdés: aki víztisztítót használ Pesten, az akkor ugye többszörösen szűrt levegőt vezet a lakásba, ki pedig csak gázmaszkban megy?

lecso 2008.09.23. 10:13:45

no, akkor tegyünk csak tisztába néhány dolgot:

Mivel a vízszennyezés Mo-n az utóbbi 15-20 évben vált nagyon kritikussá (ipari, technológiai változások, életmódbeli változások, stb...), valószínű, hogy faterodat nem fogja érinteni ennek hatása, mert jó eséllyel nem fogja megérni, hogy már nem csak WC-re kell gyakrabban járni, hanem kemo-ra is... De attól Te még igen.

A vizet kismillió módon lehet tisztítani, de önmagában egyik sem túl hatásos, mert:
- A forralás (20 perc forralás, ugye) egyrészt nem túl takarékos dolog, másrészt a faunának csak egy részét csökkenti, míg a kemikáliákat egyáltalán nem.
- A kerámiaszűrők folyamatos tisztítást és karbantartást igényelnek, és nem szűri az élőlényeket, és a kemikáliák egy részét sem csak maximum a lebegő részecskéket
- Az átöntős (kancsós) szűrők korlátozott átersztőképességűek és gyakran kell cserélni a szűrőt (különben csak elszaporodnak a bacik vírusok a szűrőben és tenyészet lesz belőle, nem szűrő), ami költségessé teszi a fenntartást mellesleg a kemikáliák egy részét ez sem szűri meg
- A fordított ozmózis elvén működő cuccok vagy kiszűrnek gyakorlatilag mindent, vagy nem szűrik ki a vírusok és bacik egy részét, de mindenképpen igaz, hogy egyrészt lassú, másrészt vízpazarló (van olyan, ami 6 liter vízből csinál 1 liter tisztát), és eltömődhet a membrán idővel -> karbantartást igényel
- A préselt széntömb szinte minden kemikáliát kiszűr, meghagyja az ásványi anyag tartalmat de nem csökkenti a baktériumok vírusok és szervetlen vegyületek jelenlétét,
- Az UV szűrő pedig kinyír minden élőlényt, de semmi mást nem.

No, azt hiszem ezek a leggyakoribb alaptechnikák :) persze lehet ezeket kombinálni is... Mindenkinek jó döntést

palack 2008.09.23. 10:18:13

Nekem meg van két szódásüvegem és egy forintot nem adok ásványvízért. A patron pedig nem drága. Éljen a marketing és fogyasztók.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.23. 10:20:56

Szegényember felesége, no, ezt a kombót még nem próbáltam.:)

Smartdrive, milyen igaz.:) De az is csapvízből készül...

peti 2008.09.23. 10:22:49

Sztem azok vannak az ásványvíz mellett, akik tanultnak és okosnak tartják magukat... pedig épp ellenkezőleg: naívak és buták. Hisznek a reklámnak, elkényesedtek és nincs saját véleményük, csak amit a híradóban látnak és a címkén olvasnak.
És mellesleg még sznobok is.
"Vagiznak"... ahogy az előttem szóló is megmondta: ez olyan, mint aki mindenhol kijelenti, hogy évek óta nem nézett tv-t :)

H2O 2008.09.23. 10:26:35

Nem olvastam végig az össze hozzászólást, de jobb ha nem is teszem, mert csak felmegy a vérnyomásom.
Vidéken dolgozok egy megyei vízműnél és a vízminőséget ellenőrzöm többek között, baktériumokra stb.

Hoztak már be vizet ellenőrzésre házi víztisztító berendezésből. Ezt úgy végeztük el, hogy megnéztük a készülékbe menő vizet majd az onnan kimenő vizet is, bacikra + kémiára.

Nos ha akarsz inni vizet több ezer baktérimmal akkor vegyél víztisztítót!!! A bemenő vízben mondjuk volt 0-50 baktérium/ml a szűrő utániban több ezer, úgy 5000/ml!!!!!!! És nem, nem kurva régi szűrő volt benne.

Szóval jól át vannak baszva azok, akikkel megvetetik a vízszűrőt, mert költhetnek rá folyamatosan, hogy olyan vizet igyanak, ami befolyik a tisztítóba. :)) Sok balek :))

Ez Van :) 2008.09.23. 10:28:11

Arról ne mis beszélve, hogy jó fröccsöt csak csapvizes szódából lehet inni, ásványvízből ihatatlan.

Azért egyszer megnézném, hány embernek marad tátva a szája, amikor meglátja, hogy a fröccsfúvó gépet is kell kenni, különben egy idő után nem megy a szerszám, és nem lesz palack...

A legtöbb helyen már UV-ózonos technológiával tisztítják az ivóvizet, klórozást csak akkor használnak, ha sérül a hálózat. Egyébként a legtöbb vízmű sztem közzéteszi a mérési eredményeket, utána lehet járni.

Egyet nem értek... a csajom reggel fogja a fogalmazásgátló bogyót és bekapja egy pohár palackozott vízzel, mert hogy a csapvízben hormonmaradékok találhatók. Nem értette... :)

kanpulyka 2008.09.23. 10:29:11

Bár én évek óta csak nyaraláskor nézek TV-t (ugyanis a nyaralónkban van csak), de idétlenségnek találom ezt az ásványvíz-őrületet. Túl azon, hogy termeljük a PET-palackok milliárdjait, ráadásul ezekben (ásványvizekben) is van dzsuva elég.
Feladat: bármely ásvíz címkéjén összeadni az megnevezett ásványi anyagok mg/l értékeit, majd ezt kivonni a szintén feltüntetett "összes oldott ásványianyag tartalom" mg/l értékből.

A különbség, amiről nem tudni (vagy a palackozó nem látja jónak, hogy tudjon róla a fogyasztó) hogy micsoda tulajdonképpen. Literenként általában 50-150 mg körüli mennyiség található...

Kristálytiszta ásványvíz, no persze...

iz0lda 2008.09.23. 10:30:59

Nos én a témához csak annyit fűznék, hogy simán iszom csapvizet (Jászberényben), de itt Bp-n a koliban néha annyira HYPO szagú a víz, hogy ihatatlan. Ezen a héten pl. már fogmosásnál is rosszul vagyok a szagától, nemhogy igyak belőle... Ugyanakkor néha teljesen jó.

Katka 2008.09.23. 10:31:54

Ásványvizet igyon akinek hat anyja van. Micsoda idiotizmus palackban hazahordani azt, ami még szar is. Elég sok közöm van a vízügyi dolgokhoz, ott szokták mondogatni, hogy némelyik ásványvízlelő hely vizét nem mernék beleengedni a hálózatba. A kidobált PET palackokról már ne is beszéljünk.
A tisztított víz is szar. Nyáron párszor ittam, mert hideg volt. Érdekes módon másnap már ihatalan volt a flakonban amibe töltöttem. Érdekes módon a csapvízzel ilyen gond nincs.
Gyerekeket meg óvni a csapvíztől szintén marhaság. Az immunrendszerük soha nem fog hozzászokni ahhoz hogy mi is a dolguk valójában. Ha egyszer oda kerülnek hogy a csapból kell inniuk vizet, akkor meg fosnak mint a lakodalmas kutya. Gratulálok kedves szülők! Ez olyan demcsákzsuzsás kreténség.

lecso 2008.09.23. 10:32:20

H2O frank szakember lehet, ha egy (néhány?) mintavételből ("Hoztak már be vizet ellenőrzésre házi víztisztító berendezésből.") alapigazságokat jelent ki ("Szóval jól át vannak baszva azok, akikkel megvetetik a vízszűrőt").
Ja, mind szar. Sőt, én láttam már olyan autót, ami elromlott. Biztos az összes kocsi szar.
Ugyan már, ez max magán-, de nem szakvélemény...

Katka 2008.09.23. 10:34:31

Na ja... A víztisztítóban pang a víz néha napokig. Egészségetekre!

Gondola 2008.09.23. 10:34:56

lecso:
"Ugyan már, ez max magán-, de nem szakvélemény... "

Miért, a te hozzászólásaid ezzel ellentétben mind szakvélemények? :)

H2O 2008.09.23. 10:35:43

Volt egy cikk a HVG-ben kb. 3 éve, ahol vizsgálatokkal igazolták, pld. egyes külföldi, olcsó ásványvízben még Pseudomonas aeruginosa-át is találtak, aminek a határérték 0!!!
Tehát szennyezett ásványvizek is léteznek!

Itt vagy egy kis olvasnivaló:

www.fava.hu/publikaciok/tanulmanyok/dr_nemedi_az_asvanyvizek_mikrobiologiaja.pdf

Katka 2008.09.23. 10:38:23

lecso! H2O frank úr véleményét meg tudom erősíteni. Ha nem hiszed, vigyél mintát a hozzátok legközelebb eső laborba. Neked is hasonlókat fognak mondani. Átbaszni nem fognak, hidd el, nem a te vízivásodon áll vagy bukik a működésük.

A másik ilyen vicces szituáció, amikor csodamágnesen átengedett vizet hoznak beméretni, hogy tényleg lágyabb lett-e. A válasz szimpla NEM szokott lenni. Ilyenkor jön a vita, hogy de az üzletkötő aszonta hogy lágyabb lesz. A válasz erre: TÉNYLEG NEM LÁGYABB.

LOL:

gábbor 2008.09.23. 10:38:55

Tescoban a kétliteres ásványvíz 55ft... húdedrága :D

style 2008.09.23. 10:39:36

Pff, szánalmas nullaemberek vagytok. Én kizárólag Svájcból hozatott Eviant iszok, (nem itthon pancsolt hamis szar Eviant), azt is úgy, hogy előtte felforralom, majd utána átengedem a 378.990 forintos víztisztító berendezésemen. Levegőből kizárólag 3000m feletti palackozott alpesi levegőt használok.

Ti csak játsszatok tovább a tyúkszaros életetekkel, én tudom, mit iszom.

H2O 2008.09.23. 10:40:45

Kedves Lecso!

NEM egy víztisztító vizét néztünk meg, mert egy:volt egy hölgy aki folyamatosan hozta be, kettő mások is fordultak hozzánk ilyen kéréssel!

Lehet nem vizsgáltuk meg Magyarország egész területén az összes víztisztítót, de nekünk CSAK negatív tapasztalataink vannak az általunk elvégzett vizsgálatok alapján.

Bármilyen mikrobiológiai labor elvégzi a vizsgálatot, csak két steril üvegre van szükség, megfelelő mintavételre, és egy kis pénzre.

vazze 2008.09.23. 10:41:41

"Levegőből kizárólag 3000m feletti palackozott alpesi levegőt használok."

Alpesi? Az nekem túl alacsony vazze! Én egyenest a világűrből hozatom a levegőt, vazze, nekem csak az elég magas!

:)

W Joe 2008.09.23. 10:42:12

Egyre több helyen írnak arról, hogy mennyire szennyezett a csapvíz. Akkor azt mondják egyesek, hogy vízszűrőt kell venni. Mások azt mondják ez átverés. Van aki szerint ásványvízet kell inni. Erre azt mondják, hogy a palackból belekerül a mérgező anyag, az olcsók meg palackozott csapvízek, amiben meg sok az ásványi adag az azért egészségtelen. Nehéz az élet! Lassan már vízet se merek inni.

Gadget 2008.09.23. 10:43:50

Nem olvastam végig, ha valaki leírta már akkor bocs.

Úgye tudjátok, hogy van olyan gyártó, palackozó üzem aki városi (csap) vizet használ és palackoz "ásványviz" titulussal. Jobb esetben fogja a vizet átereszti egy rakás szűrőn, szinte desztillált vízre lebutítja, majd jól visszaadagolja az "ásványi anyagokat" na ez aztán természetes. :)

Aztán van olyan gyártó is akinek pl baci gondjai vannak a kútjából jövő vizével. Ha nyári szezonban nagyobb elvételre kapcsol, akkor bizony felszaporodnak a nemkívánatos bacilusok a vizben. Szerintetek mit csinál? Elárulom. Elkezdi tisztítani, és láss csodát, ugyanolyan technológiával mint a csapvizet szokás, max kiszellőzteti belőle a klórt, és ezért nem érzed.

És ez most csak két jónevű "ásványvizzel" kapcsolatos dolog. A többiről jobb ha nem tudtok.

Én bizony gondolkodás nélkül megiszom a csapvizet is, ha az van közel és szomjas vagyok. Még élek. :) Amúgy a budapesti Európa egyik legjobb csapvize.

báró Csekonics 2008.09.23. 10:45:34

peti 2008.09.23. 10:22:49

Asványvíz vagi dolog?
Na, ma is érdemes volt felkelnem :-D
Mekkora vagi csávó vagyok!

Amúgy akinél mostanában vízszerelés lesz - nézd meg a régi vízcső (a nyomócső) belső oldalát.
Aztán igyál csapvizet, ha van gusztusod.

agi 2008.09.23. 10:48:27

Hát ennyi marhaságot régen olvastam mint itt.:-((

Budapest ivóvize. Az északi területeken tényleg extra jó minőségű mert a szentendrei rész kavicságyán mint természetes filteren szűrődik. Az ördögároki beömlő alatt jelentősen romlik a minősége.
A csapvízben is vannak oldott ásványi anyagok mint ahogy a desztillált víz kivételével minden vízben (többek között ezek okozzák a víz keménységét és ezek kicsapódása okozza a vízkövet). Az ásványvíz attól ásványvíz, hogy az oldott anyagok az előírt mennyiségben garantáltan benne vannak.
És ezek az ásványi anyagok oltják a szomjat. A desztillált víz nem. Sőt a sejtektől vonja el az ásványi anyagokat a sejtfalon keresztül úgyhogy a fogyasztása kifejezetten káros.
Csapvizet Magyarországon ott nem szabad fogyasztani ahol a jól bevált elszivárgósra épített pöcegödrök olyan mértékben elszennyezték nitráttal és nitrittel a talajvizet , hogy gyakorlatilag mérgező és nincs más vízbázis.

tiszteltisten 2008.09.23. 10:48:44

Basszus nem hiszem el.... eddig mit ittatok? Csapvizet...? Vagy ha megszomjaztaok akkor rohantatok a sarki közértbe buzivízért mi mert az "tiszta forrásból" van? Vízszűrő: egy műanyag szűrő marhára megfogja a hormonokat meg a gyógyszermaradványokat... beszarok mennyi idióta van a világaban... Igyatok sört... az pasztőrözött....

Gondola 2008.09.23. 10:49:49

"Amúgy akinél mostanában vízszerelés lesz - nézd meg a régi vízcső (a nyomócső) belső oldalát.
Aztán igyál csapvizet, ha van gusztusod. "

Te meg menj el a palackozó üzemekbe, és ott is nézd meg a nyomócsövet. Nyilván évente teljesen kicserélik a csöveket :)

fahey 2008.09.23. 10:50:08

surmo · surmak.net 2008.09.23. 09:42:05

Nem tudom, mi az a desztilláló, amiről beszélsz, de ha desztillált vizet innál, az nagyon nem lenne jó, mert ugye van az ozmózis jelensége, ami azt jelenti, hogy az oldószer a nagyobb koncentrációjú oldat irányába áramlik a féligáteresztó hártyán keresztül(vagyis a desztillált víz a sejthártyán át a sejtekbe), és akkor ezek szerint neked feszülniük kellene a sejtjeidnek az állanó desztvíz utánpótlástól

tl 2008.09.23. 10:50:17

sört kell inni, forrásvízből készültet!

gentry 2008.09.23. 10:50:37

A csapvíz szerintem emberi fogyasztásra alkalmatlan! Gondoljatok bele, hogy nézhet ki a vizet hozó vezetékrendszer belülről... Sajnos a kifőzdék, kajáldák miatt azt nem tudom kizárni, hogy ne igyak csapvizet, de az legalább fel lett forralva korábban.
Egyébként mivel egy palack ásványvíz 100-150 HUF-ba kerül, kétfős háztartásunk költségvetésében havi szinten 6-9 ezer HUF-ot jelent az ásványíz.

plazer 2008.09.23. 10:52:59

Na az ilyen faszságok mint pl ez a csapviz vs ásványviz + tetetek fel vízszűrőt mertazbiztosnagyonegészségesesznekem miatt lesz allergiás annyi ember, nem kéne minden dologtól félni amiről a "nagyon hiteles" tv azt állítja hogy káros. Gyerekként kerti kútból ittunk, egyáltalán nem volt tisztítva mégsem volt soha semmi bajunk.

agi 2008.09.23. 10:57:07

Sormo:

Pont fordítva. A nagyobb koncentrációjú anyag áramlik a kisebb koncentrációjú felé. Valahogy úgy mint amikor van egy folyadékkel tele edényed és kinyitod egy üres edény felé a falát. Addig áramlik amíg a két edényben egyenlő lesza folyadék mennyisége.
Ugyanez az ozmózis is. A nagyobb koncentrációjú anyagtartalma elkezd áramlani a kisebb koncentrációjú felé addig amíg a két anyag ásványianyagkoncentrációja ki nem egyenlítódik.
Ezért nagyon leegyszerűsítve a desztvíz kivonja a sejtekből az élethez szükséges anyagokat és a sejt elpusztul.

karmadealer 2008.09.23. 10:58:24

Ásványvizet inni buziság. Tipikus konzumidiótaság, amit jól ki is használnak. Észlények, a hetvenes években amikor még dübörgött a nehézipar és nem volt környezetvédelem sehol, ásványvíz pláne, mindenki a csapvizet itta és fel tudott nőni egy generáció. Úgy írtok a csapvízről mint ha nigériai mocsárvíz folyna belőle. A budapesti csapvíz pl. köztudottan a legjobbak között van a fejlett (értsd elkényeztetett) világban is.
Ennyi szerencsétlen műmájer picsogást már régen olvastam. Örüljetek hogy ez a legnagyobb problémátok.

Gazdagember 2008.09.23. 11:01:15

Nemtom elgondolkoztatok-e, hogy Jézus Krisztus jászolba született? (Gyengébbek kedvéért, a jászolba teszik a takarmányt és abból esznek az állatok) Gyanítom, hogy azért élte túl mert ő Isten fia. Vagy azért mert az emberi immunrendszer azért alakult ki, hogy ilyesmivel megbírkózzon? Rombolgassátok csak le a tisztított vizetekkel, meg fertőtlenített patikatiszta környezettel! Mennyivel jobb egész nyáron vörös szemmel, takonytól csöpögő orral járni, mi?!
Ahogy valaki írta, ahol ennyi birka van, ott tényleg marketingesnek kell lenni.

fahey 2008.09.23. 11:02:43

agi 2008.09.23. 10:57:07

Én írtam, de akor itt van wikiből:

Az ozmózis oka

Az ozmózis oka az, hogy a kémiai potenciálkülönbség van az egymással érintkező két oldat komponensei között és az önként végbemenő kiegyenlítődés folyamán a részecskék méretviszonyai miatt a kisebb koncentrációjú oldat felől több oldószer-molekula jut időegység alatt a féligáteresztő hártyán keresztül a töményebb oldatba, mint onnét vissza a hígabb oldatba. Ennek az egyensúlyra vezető folyamatnak az eredményeként az oldott anyag kémiai potenciálja a töményebb oldatban csökken (a vízé pedig nő), a kisebb koncentrációjú oldatban pedig az oldott anyag kémiai potenciálja megnő (a vízé pedig csökken).

csak ott azt írtam, hogy a nagyobb cc felé, itt meg azt írják, hogy a kisebb cc felől...

TH 2008.09.23. 11:05:32

Én meg iszom csap- és ásványvizet is. Akkor nem iszom csapvizet, ha rossz az íze, de mivel nehéz lenne bizonyítani, hogy az egyik jobb, mint a másik (ld. a fenti vitát), szerintem rohadtul mindegy, mit iszol, de ha nem ásványvizet, akkor nem terheled a környezetet a nyamvadt palackokkal. Szóval ezen kár ennyit agyalni...

zsoci 2008.09.23. 11:05:41

Én pesten lakom és teljesen jó a víz. Az ásványvíz tök felesleges. Én ha vizet iszom az szóda.
Egyébiránt nehogy már azt higyétek hogy a palackozott vizek nagy része nem csapvíz !

Teljesen feleleges üvegben venni a vizet.

Üdv Zsoci

Kalapjakab 2008.09.23. 11:06:33

A hormonokkal és egyebekkel való riogatás egy üzleti fogás az ásványvízgyártók részéről. Ha van is a csapvízben, az olyan kevés, hogy egy egyszerű utcai sétán a szembe jövő öreg néni többet lehell rád belőlük, mint amennyi a heti ivóvizedben van.
Lehúznak a "babavizes" dumával, te meg beszopod, mint egy újszülött. Inkább tájékozódj, Pajtás!!!

Vegyél víztisztítót, ha az megnyugtat, de ne ilyesmira baszd el a pénzed!

Gazdagember 2008.09.23. 11:06:53

Agi, ritka nagy ökörséget írtál!
Az hagyján, hogy fingod nincs az ozmózisról, de hozzá még azt feltételezni, hogy ha deszt vizet iszol, akkor a véred helyett az fog érintkezni a sejtjeiddel... Hát, gratulálok! Remélem, lemondasz a szavazati jogodról!

H2O 2008.09.23. 11:06:56

Jaj Ági!!!!!

Itt van egy féligáteresztő hártya!!!!! Pont az a lényeg az ozmózisnál, hogy ott CSAK az oldószer áramlik azaz a víz!! Úgy válik egyenlővé a koncentráció, hogy a hígabb oldattól a tömény felé áramlik a hártyán keresztül az oldószer!

Klasszikus példa, hogy mi történik pld. vörösvértestekkel hígabb környezetbe kerülnek? Kidurrannak a beáramló víz hatására.

Vagy egy cukoroldaltnak megnő a térfogata, ha azt egy féligáteresztő hártyába töltjük, és ezt még mérheted is.

Biológia-kémia 1-es!

sacus 2008.09.23. 11:07:22

Drágáim!

Hormonok mindenben vannak! Szerinted a csirkét a pulykát a disznót a marhát a telepeken mivel etetik??? He?? Mert az ugye normális, hogy 6 hónap alatt vágósúlyba kerül a coca. Hormonok, antibiotikumok, hogy ne taknyosodjanak. Talán a szennyvíztisztítást kellene megoldani, hogy ne ellenőrizetlenül a Dunába folyjon a pisi meg a többi cucc. A PET palackokból meg valami vacak oldódik bele a vízbe az se jobb. Vannak nagyon magas Na tartalmú vizek azok meg kifejezetten nem tesznek jót ha magas a vérnyomásod. Palackos vizet csak olyan helyen adnék babának ahol nitrátos, meg arzénos a víz. Ha félsz szűrjed vagy forraljad. talán a szenes tisztító a legjobb. A többi szerintem csak kamu amit beszopott sokmillió birka :-)

Kalapjakab 2008.09.23. 11:09:44

Jól beszélsz, sacus, neked legalább helyén van az eszed.
Hát nem röhej??? BABAVÍZ!!! :))))))))))))

mickeyknox 2008.09.23. 11:10:58

ez a hormon meg gyógyszermaradványok... áááááááá!
ne egyetek húst se most már, 10 deka húsban több van, mint 100 köbméter vízben. bár aki hagyja magát lehúzni pénzzel, nyugodtan vegyen meg minden baromságot.
ásványvizet inni non-stop szintén marhaság, ha rendesen táplálkozol, túl sok elektrolitot viszel be, az se jó. nem beszélve arról, hogy az ereidnek se tesz jót...

Szegényember 2008.09.23. 11:12:05

Asszony, miket hordasz itt össze?? Tegnap is 10 üveg visegrádit hoztál haza a CBA-ból!

sntr 2008.09.23. 11:14:09

Veszprém környékén nőttem fel és kimondotan "finom" a csapvíz. Tény, hogy vannak helyek ahol az íze miatt ihatatlan, ott megértem az ásványvíz fogyasztókat. A víztisztítót kb akkora átverésnek gondolom mint az autóknál a fogyasztáscsökkentő cuccokat:) Rengeteg élelmiszerben használnak csapvizet júúúújj most akkor tele vagyok hormonnal?:) Ne vicceljünk már ilyenekkel, úgy állítják be páran mintha minden liter csapvízben benne lenne 3 fogamzásgátló meg még egy fél gyógyszertár... biztos azért születik kevesebb gyerek, mert fogamzásgátló van a vízben... ja meg a részecskegyorsító megsemmisíti a világot a holdraszállás kamu a föld pedig lapos az evolúció meg hülyeség:)

mickeyknox 2008.09.23. 11:15:52

hogy néz ki egy vívezetékcső belülről? ott mik élhetnek? istenem.. azért van fertőtlenítve. nézd meg az ivóvíz sejtszámát, és rájössz, hogy a bőröd 1 mm2-én több mikroorganizmus tengeti mindennapjait. a klóros fertőtlenítés lehet, hogy nem a legszerencsésebb, de ha állni hagyod egy kicsit, eltávozik a poharadból. semmi bajod nem lesz tőle.

mickeyknox 2008.09.23. 11:18:44

ha egy 4 tagú családban elfogy napi 2-3 palack ásványvíz, az havi 60-90. képzeld magad elé ezt a halom palackot, amit kidobálsz a kukába.

Szegényember 2008.09.23. 11:20:05

Konklúzió: Aki ásványvizet fogyaszt pillepalackból, az felelőtlen FASZ, aki meg visszaválthatósat, az egyszerűen csak LÚZER!
Igyál csapvizet, hogy megmaradjon az agyad!!!

boszor 2008.09.23. 11:22:17

Eszem megáll, hogy hányan beveszik ezt a baromságot, hogy költsél pénzt ásványvízre vagy víztisztítóra. És még hirdetik is az igét, mint a szektások.

Ha rossz ízű a csapvíz, az más, de akkor azt mindenki a saját kényes gusztusának és ne nemtommilyen egészségügyi megfontolásnak tudja be.

dff 2008.09.23. 11:22:40

Ez a hormosodi mekkor kamu mar. Mekkora koncentracioban van szerintetek a duna vizben hormon? Elhanyagolhato. Sokkal, de sokkal tobbet megeszel egy honap alatt.
Egyebkent csak asvanyvizet inni egeszsegtelen, mert egyszeruen a szervezet nem tud mit kezdeni a sok asvanyi anyaggal (kulonosen nok eseteben - kerdezz utana mikrobiologusnal, ha nem hiszed).
Csak a PR miatt isszak az emberek, es meg buszkek is ra. :(
A hazi vizszuroket nem ismerem, de nem hiszem el, hogy egy 10-20ezer forintos cucc (aminek az eloallitasi koltsege max 500Ft) ki tud szurni pl pont a csunya, gonosz hormonokat. Amit lattok a szuron azok pont az asvanyi anyagok.

Balance Of Power 2008.09.23. 11:23:11

Mondjuk a szelektiven kidobott palackbol ujat csinalnak, tehat ha MINDENKI szelektiven gyujtene, egy ido utan nem letezne a palack-problema.

Szegényember 2008.09.23. 11:23:46

Aki ásványvizet vesz, szavazzon Gyurcsányra, mert annyit ér! :)))
Gyurcsány a hibás a pillepalackos mentalitásért is :)))

gabest1 2008.09.23. 11:25:09

A macskánk az esővízet szereti inkább. Kéne palackozni, biztos megvennék azt is, duplaannyiért.

Szegényember 2008.09.23. 11:27:22

" Balance Of Power 2008.09.23. 11:23:11
Mondjuk a szelektiven kidobott palackbol ujat csinalnak, tehat ha MINDENKI szelektiven gyujtene, egy ido utan nem letezne a palack-problema. "

Ez faszság! Mit gondolsz, mennyi környezeti terhelés ezeket begyűjteni, beolvasztani, aztán csinálni belőlük termópulcsit, amit ugye már nem hasznosítanak újra, hanem megy a gyerekeid(unokáid) levesébe?

Ne vegyél palackosat, csak az a jó megoldás, a többi szelektívesdi is csak parasztvakítás nagyrészt!

sntr 2008.09.23. 11:28:38

Nem rossz ötlet külön ásványvizet gyártani macskáknak, szebb lenne a szőre meg még pár ilyet ráírunk és adhatnánk mondjuk nyitóakciban 500 ért:)
Amúgy meg a duna vize tartalmaz kokaint is, akkor ha drogozni akarok elég ha iszok belőle?:)) Valószínű a csapvizesek a kokain miatt boldogabbak:)

Ennyi 2008.09.23. 11:31:20

Lehet itt akármit mondani, hogy mi volt régen, mi van ma, itt hormon, ott hormon. Az ipari korban (mint most) nagyobb a várható életkor, mint korábban. Lehet, hogy dolgokat kiragadva azt mondjuk, hogy rosszabb, de összességében?

A csapvízre megállapított határértékek tapasztalati és egészségügyi megfontolásokból annyik, amennyik, a csapvíz az, ami igazából korlátlanul fogyasztható. Az, hogy esetleg valamely területeken, vagy egy adott házban rossz a víz, csak azt jelenti, hogy be kell méretni és ha az előírásoknak nem felel meg, akkor a szolgáltató köteles megoldást keresni. De EZ nem jelenti azt, hogy a csapvíz általában véve nem jó. A csöveken lévő lerakódások és egyebek miatt kár aggódni. Laboratóriumi mérés és kész. Ha határértéken belül van a kifolyó víz mindenféle tartalma, akkor iható.

A jelen lévő baktériumok többsége átlagos mennyiségben nem veszélyes. Igen, van baktérium, na és? Mindenhol van. A buszon, a levegőben, a talajban, stb. Ezért van az ember immunrendszere. Más kérdés, hogy beteg, fertőzésekre érzékenyebb egyéneknél előfordulhat a speciális anyagbevitel szükségessége. De a világon MINDENT az ÁTLAGOS(an), egészséges emberekre méreteznek és határoznak meg.

Szóval ne keverjétek össze-vissza a fogalmakat és a helyzeteket. A csapvíz az emberek nagy része számára megfelelő vízforrás. Ha valaki nem átlagos, beteg, stb., akkor lehet, hogy számára nem jó. Remélem érthető, hogy miért parttalan néhol a vita.

irredenta vipera 2008.09.23. 11:39:45

Valaki írt a "fordított ozmózissal működő víztisztító készülékről." Tudja valaki, hogy ez hogyan működik? A természeti törvények között ozmózis van, fordított ozmózis nincs, hogyan fordítják meg? Ezt eddig még senki nem tudta nekem megmondani, pedig legalább olyan hihetően hangzik, mint a fordított gravitáció.

A csapvíz ihatósága attól is függ, hol laksz. Ahol én lakom, ott nagyon kemény a víz, klóros is, amíg tehettem, palackos vizet ittam (25.000 Ft/év). Az íze mindenképpen jobb volt, meg a belőle készült teáé is.

abdi 2008.09.23. 11:40:30

sziasztok!
mivel se kedvem, se időm nincs végigolvasgatni minden írást, de sokszor visszatér. víztisztitó gépet vettünk és behozta az árát. nem számoltam utána de hogyan? meg miért ? :-) nem vagyok hülye, csak tudatlan ebben a témában. ha meg egészséges életmód nem csak a vizzel kéne kezdeni. monentán én dohányzok, jókat eszem, bicajozok is. véleményem szerint egy-egy kiragadott trendi egészségmegóvási terület önmagában nem ér semmit. az étkezési szokásaimon meg nincs kedvem változtatni. tegnap bundáskenyeret vacsiztam. ami ugy hizlal káros hatásu stb. akkor meg nem a vizen leszek kiakadva. bocsánat ez az én saját meglátásom. senkit nem akartam megsérteni, és nem elfogadni, lenézni az álláspontját! Sőt kitartást és sok sikert kivánok.

A más villogány 2008.09.23. 11:41:03

Pár évig szállítottunk egy ásványvizes cégnek. Alsó kategóriás, több "saját márkás" ásványvíz is ott készült. Butaság azt hinni, hogy csapvizet töltenek az olcsó ásványvíz palackjába. Baromi drága lenne. Az ilyen cégek kútjai ontják folyamatosan a vizet, az egyszeri befektetés után (fúrás) gyakorlatilag ingyen van. Miért fizetnének a vezetékes vízért?
Ja, és ne gondolja senki, hogy a prémium vizek (100 Ft felett) jobbak, mint az olcsó (44 Ft). Az ár mindössze (mint minden egyéb termék esetében) marketing kérdése. Az alapköltségeken (palack, cimke, szállítás, belistázási ktg.) kívül a reklám messze a legdrágább. Ez határozza meg az árat. Pl. ha a Figo rúgja a labdát, komolyan belenéz a kamerába, meg kiszáll a fekete autóból, akkor én tuti olyat fogok venni 3x annyiért, mert az akkor nagyon jó.

irredenta vipera 2008.09.23. 11:41:14

Ott a pont, Ennyi! :)

Trunky 2008.09.23. 11:41:49

Eddig a butaságokat és az értelmes dolgokat írók aránya kb. 50/50.
Ez talán már nem is rossz eredmény.

Egyetértek "Ennyi" véleményével.
Néha jó dolog ásványvizet inni, de ha nincs különleges oka, akkor felesleges állandóan arra költeni. A csapvíz megfelelő.

Az egyetemen HPLC (high-pressure liquid chromatography) vizsgálat alá vetettünk néhány ásványvizet. Az eredmények szerint egyikben sem volt annyi ásványi anyag, mint ami rá volt írva, de minél drágább volt, annál rosszabb értékek jöttek ki. Vagyis az olcsó ásványvízre írt adatok jobban megfeleltek a valóságnak.
Ezt csak mint érdekes, és személyes példát említem meg.

banglades 2008.09.23. 11:42:32

Budán lakom a hegyen és olyan szar a csapvíz, hogy fürdés után néha klórszagom van. Az uszodavizet se szoktam meginni, úgyhogy marad az ásványvíz.

Biztos nem lenne bajom tőle, mert biztos nézik a mindenféle határértékeket, de büdös dolgokat nem szoktam meginni.

Retro 2008.09.23. 11:50:42

Kedves Gadget,

én ugyan nem igazán értek hozzá és csak remélni tudom, hogy nincs igazad, de az elmúlt években a médiában is olvasható volt az a hír, miszerint a Coca-Cola által forgalmazott buborékos víz miatt a fogyasztóvédelem megbüntette a céget, mivel sima csapvízből dúsították vissza az ásványi anyagokat. Megtiltották az "ásványvíz" felirat szerepeltetésést az üvegeken, és ők le is vették róla, azótaez nem is szerepel a palackokon. Ha még nem omlott azóta teljesen össze a rendszer, akkor bízhatunk abban, hogy - ha nem is folyamatosan, de időnként - ellenőrzik/bevizsgálják a termékeket, mint ahogy az egyéb élelmiszereket is (minimum engedélyeztetéskor.) Eszerint lehet ugyan jó marketinggel csapvizet eladni, de TILOS ráírni, hogy ásványvíz, mivel annak pontos jelentése precízen definiálva van. Namost megpróbálhat egy két gyártó ennek ellenére becsapni minket, de az már a büntetőjogi kategóriába esik, és a hatóságok reményeim szerint előbb utóbb megállítják őket. (Mondhatod, hogy nem, de ilyen alapon a boltban vett hús is lehetne vágóhídi hulladék, azt is tiltják). Persze lehet, hogy ez csak naivitás, de azért nem nigériában élünk, minimális szinten működik a rendszer.

Az persze lehet, hogy a definícióval lehet játszani, hoyg az "ásványvíz" melyik felszíni vagy zárórétegből származik, nem vagyok szakember, de csapvizet a fentiek miatt SZERINTEM nem lehet ásványvízként eldani. Ha tévedek, igazítsatok ki!

Ennyi 2008.09.23. 11:51:26

Attól, hogy xy-nak az otthonában nem jó a víz, az csak az alábbiakat jelentheti:
1. A víz valóban rossz, vagyis egészségre ártalmas arányban tartalmaz anyagokat - tehát OTT nem jó a víz, aminek számos oka lehet. Igen, a dolgok néha elromlanak, a tv-k is, az autók is, a számítógépek is, de attól az autó még működőképes konstrukció, hogy néhány példánya épp rossz.
2. A víz egészségügyi értelemben iható, de az íze rossz - ez ízlés kérdése, ha rossz, akkor inni kell mást, de levesbe mégis jó.

Szegényember 2008.09.23. 11:52:26

banglades, kényes az orrod, faszfej!

fahey 2008.09.23. 11:55:41

irredenta vipera 2008.09.23. 11:39:45

megvan a fordított ozmózis: hu.wikipedia.org/wiki/Ozmózis

De hogy ezt egy párezer forintos "víztisztító" hogy oldja meg, azt nem tudom elképzeni!

canismerga 2008.09.23. 12:00:49

Gyerekkoromban mi szódát ittunk, csak állandó vita volt belőle, mert mindig kifogyott. Mindezt Óbudán. A balatoni nyaralóban viszont, ha engedtél egy pohár vizet olyan színe volt, mint a tejnek a sok klórtól. A nagymutter kitette állni és pár perc múlva ment bőr alá.
Az ásványvízben nem a víz, hanem a palack a gáz és az, hogy a sok kis trendi faszkalap nem képes rá, hogy legalább szelektíve gyűjtse.
Ahol jelenleg élek minden palacknak és sörösdoboznak van betétdíja, nem is kevés, így aztán, leszámítva a mindenütt meglévő lumpenprolikat, nem gond a palackok begyűjtése. Amikor már benne áll kb. 4-5000 ft-nyi pénze az embernek bevágja a kocsiba és bevásárlás előtt szépen bedobálja az automatába. Kap érte egy slejfnit, rajta a palacok árával, amit a pénztárban levonnak a számlából. Bonyolult lenne? Sztem nem az.
Ui: lehet, hogy a balatoni vízben levő szervesanyagoktól volt a nagyfater még 75 évesen is potens? :o)

Céadaoin (user ID 44540) 2008.09.23. 12:01:32

"Szegényember", légy szíves, fogd vissza magad.
Ne sértegetőzz, ne politizálj.
Nem törlök egyből, de előbb-utóbb igen. :-(

Gondola 2008.09.23. 12:09:01

Igaza van Ennyinek: meg kéne különböztetni az ételeknél is, nemcsak a víznél, hogy mi az mi rossz (vagyis egészségtelen, káros), és mi az mi rossz (vagyis rossz íze van, összecsomósodott, megalvadt mifene)

szpal 2008.09.23. 12:15:18

mondd le az internet-előfizetést, azon is spórolsz legalább 60-at, és nem folytatod tovább ezt a szánalmas 'hűdeeredeti' műszegényblogot!

Balance Of Power 2008.09.23. 12:15:33

Ez a 44 Ft-os viz kontra 150 Ft-os viz dolog: Magyarorszag nem sok mindenben nagyhatalom, de forrasban/gyogyvizben abszolut. Kis tulzassal elve, barhol lefursz, van asvanyviz-alapanyag. Nem lehet, hogy a 44 Ft-os ezert ilyen olcso? Akkor viszont tenyleg minek Nestle Aquarelt venni, ami egy asvanyvizben szegenyebb orszag termeke?
Ennek mondjuk nemileg ellentmond, hogy nalunk a kisboltban mostanaban felbukkant valami olcso, szerb (?) marka is.

Atesz 2008.09.23. 12:18:59

Az "Igyál ásványvizet,az a kristálytiszta egészség" tiszta üzlet,nagy hasznot hoz.Nem véletlen,hogy az üdítőitalgyártók felvásárolták,így ez a haszon is az övék.A pet palackok milliárdjai ellepik az erdőket,folyókat,nincs egy patak,ahol ne úszkálnának.Undorító és sose bomlik le.A sznobok villognak,hányszáz forintért veszik a víz decijét,azt hiszik,ezzel micsoda királyok lettek.A pet palackot betétdíjassá kellene tenni,minimum 50 Ft/palack áron.

Balance Of Power 2008.09.23. 12:21:12

Szegenyember: Mondjuk akkor nem ertem, miert nem csak es kizarolag visszavalthato 2 literes palack letezik. Gyakorlatilag alig latni visszavalthatot egyaltalan...

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.23. 12:30:42

Közlemény:

Azt ugye nem kell mondanom, hogy "Szegényember" néven kommentoló kedves barátunk, nem az én férjem?

Gondola 2008.09.23. 12:36:59

"Azt ugye nem kell mondanom, hogy "Szegényember" néven kommentoló kedves barátunk, nem az én férjem?"

Legalább látjuk, hogy itt vagy, és figyelsz :)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.23. 12:38:03

Csak most értem haza, és nem győzlek visszaolvasni titeket !
:D

Gondola 2008.09.23. 12:52:35

Igyál egy kis vizet. :)

NGL 2008.09.23. 12:55:57

www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1812

ígyátok csak a csapvizet a fontos ásványokkal :)

Őrnagy Őrnagy 2008.09.23. 12:56:58

Van szüleim háza mellett, vidéken laknak, egy artézi kút, 321 m mély. Jöttek sznob rokonom, beletöltöttem San Benedetto üvegbe, jól lehűtöttem. Simám bevették, hogy igazi.

Gondola 2008.09.23. 13:03:32

50 forintért lehet venni vitaminos italport :)
Tegyél bele :)

canismerga 2008.09.23. 13:11:34

Őrnagy, olyan mélyről már akár kőolaj is jöhetne.:o))

Őrnagy Őrnagy 2008.09.23. 13:31:30

Sznob rokonok természetesen. Pl. nem isznak magyar bort.

mickeyknox 2008.09.23. 13:41:14

tölts be nekik chilei palackba, majd megisszák! :D

Chell 2008.09.23. 14:20:03

Megállapítottuk, hogy valószínűleg csütörtök hajnalban adagolják a vizünkbe az egész heti klóradagot. Csütörtök reggel a teaforralóba engedett vízből pofáncsap a "hipószag", ugyanígy fogmosáskor, zuhanyzás után pedig száraz a bőröm és viszket, ami egyébként a hét többi napján nem jellemző. (Mármint a viszketés/szárazság. Zuhanyozni szoktam a hét többi napján is. :-) )

NGL 2008.09.23. 14:25:16

mampicilánya:

nem a hoxa írta cikket ha figyelmesen elolvasod csak idéztek!!!!!!!! :)

Céadaoin (user ID 44540) 2008.09.23. 14:28:22

Izé, ha nem a hoxa írta, akkor az egy hoax...?
(én kérek elnézést...)

KopaszMercis 2008.09.23. 16:18:01

A baratnom frankon kiszurja a csapvizet, szamtalanszor probaltam atbaszni mert azt hittem uri hiszti a reszerol.. a kettobe azert nehogy mar szar legyen a csapviz...

Mindenesetre MINDEN alakalommal lebuktam. En magam reszerol csak tomenyszeszt iszom.. ugy vagyok vele, hogy a vizben a halak basznak, abbol pedig igyon az akinek gusztusa van hozza :)

mizrolist 2008.09.23. 16:23:13

NGL, be kell valljam, vegyészhallgatóként erősen küzdök a nevetéssel azt a hoxa.hu-s cikket elolvasva... Jártam víztisztító üzemben (a csepeliben), magam is végeztem ilyen gyakorlatot - gyakorlatilag merem azt állítani, hogy a csapvíz nem veszélyes (gyakorlatilag nem is iszom mást). Amit nem szűrnek ki a tisztítóüzemben, az már nem veszélyes az emberi szervezetre...
Aki szerint az, attól megkérdezném, milyen vízzel zuhanyozik :P

KopaszMercis 2008.09.23. 16:25:14

Amugy olvasgatva a kommenteket, az a veszelyes ha ugyanazt a fajta asvanyvized iszod allandoan.. ha valtogatod nem gaz.

Ez a hormon a legujabb orulet.. pont ugy teszunk, mintha a szervezetunk nem termelne maga. Szerintem is alljanak le a csajok a tablettaval, es inkabb azt nyeljek, amitol teherbe eshetnenek ;) Mindenki jol jar, es tok termeszetes =)

Lali 2008.09.23. 17:18:13

Fordított ozmózis pont úgy van, mint fordított gravitáció. Külső energia bevitele árán.

Egyébként az ilyen elven működő víztisztítókban nem is az a lényeg, hogy ozmózissal vagy "sima szűrővel" tisztít, hanem az, hogy (i) szétválasztja-e a vizet tiszta és piszkos részre és a piszkosat egyből nyomja a lefolyóba vagy pedig (ii) gyűjti a szűrőjében a "koszt" és egy idő után egyre növekedő koncentrációban átengedi.

Dr.Eck · http://www.eisengrau.com 2008.09.23. 19:44:44

Aki szegény, ne igyon vizet. Punktum.

narcissza 2008.09.24. 12:47:05

mizrolist, a zuhanyrózsán szűrő van, mert az olcsóbban jött ki, mint a remek csapvíztől tönkrement bőröm kezeléséhez szükséges kenceficék meg bőrgyógyász. Utóbbi javasolta a szűrő felszerelését, és láss csodát, rendbejött a bőröm.
Amúgy desztillált vizet iszom, azt használom ételekbe is, csak előtte csepegtetek bele pár csepp citromlevet és a csipetnyi sót.

Orsi 2008.09.24. 13:38:07

Mi régebben a XIV. kerületben laktunk, ihatatlan volt a víz (de nem biztos, hogy a kerület miatt), most a XVI.-ban lakunk, azóta a csapvizet iszom és tök jó. Ja, és én vízivó vagyok, nem szörp vagy üdítő, tehát a véleményem számít... :-)

Kálmánka 2008.09.25. 08:40:22

Régebben én is ásványvizet ittam, de leszoktam róla, mert szerintem lehúzás.
Azóta csak fanta narancsot iszok. az sokkal finomabb és tele van C vitaminnal a sok narancs miatt.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.09.26. 11:14:31

Nem akarlak bántani, de a csapvíz nagyon jó, és nem értem, hogyha valaki szegény miért iszik ásványvizet. Ez is azt mutatja, hogy a szegények mennyi minden hülyeségre költenek, pedig nem volna szabad.

stitch 2008.09.27. 08:42:47

Van szerencsém lakni Miskolcon, Makón, Budapesten, tavalyig Polgáron és Rákóczifalván, nem kevés időt töltve. Makón termálízű a csapvíz, de teának jó; Pesten, Polgáron, RF-n inni is jó; Miskolcon volt olyan, hogy még a levest is palackos vízből csináltam. Nem jön be, hogy a kitöltött víz olajos, és 3 perc állás után még tejfehér...
Évek óta a legjobb vize az Óföldeák melletti kék falusi kútnak van, ez viszont igaz.

Összefoglalva: nem hiszem, hogy sznob volnék, de helyenként tényleg olyan szar a víz, hogy marad a palack.

Merty 2008.09.28. 10:29:31

Igen, én palackozott vizet iszom. Nem mindiig volt így, régebbi lakóhelyeimen jó volt a csapvíz, de itt Budakeszin általában erősen klórízű és/vagy valami fehér lepedék van benne. Lehet, hogy nem veszélyes, de undorító.

verony25 2009.05.07. 16:07:48

Én is a palackozott víz mellett döntöttem. Olyan helyen laktam évekig, ahol a csapból narancs színű víz folyt...
Kedvencem az oxigénes víz. Sokat olvastam a jótékony hatásairól, és nekem bevállt. Itt olvashattok róla, hogy sportoláskor, erős szellemi vagy fizikai terheléskor miért is jó ezt a vizet fogyasztani. www.oxigenesviz.hu
süti beállítások módosítása