Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Fogadalmak

2008.09.02. 14:05 Szegényember felesége

Nem gondoltam, hogy ekkora érzelmeket vált ki ez a blog. Úgyhogy mielőtt eldurvulna a helyzet, és eluralkodna rajtam a kétségbeesés, most felállítok néhány szabályt magamnak.

1. Nem reagálok a mocskolódó hozzászólásokra. Egyszerűen nem ér nekem annyit ismeretlen emberek név nélkül felvállalt véleménye, hogy azzal töltsem el az időmet, hogy a kommentjeikre válaszoljak.  (UPDATE: Utólag átértékeltem ezt az indulatból leírt szabályt. Egy hozzászóló azt írta, hogy közöny a legrosszabb. Azok, akik kommentelnek, mind segíteni akarnak, ezért tisztelnem kell őket. Lehet, hogy egy atyai pofonnal akarnak nekem segíteni. Az meg már az én egyéni bajom, ha szarul esik a pofon.)

2. Nem fogadok el segítséget a blogon keresztül. Miért? Mert vannak emberek, akiknek sokkal nagyobb szükségük van rá. És a családunk és a barátaink is segítenének, ha tisztában lennének vele, hogy milyen helyzetben vagyunk. És nem akarok internetkoldus lenni!

A blogom mostantól annak szól, aki szeretne tippeket kapni egy gyakorló csórótól, hogyan lehet pénzt spórolni, kevesebbet fogyasztani ebben a nyomorúságos, hajszás, hamis világban. És hogyan lehet mindenezek ellenére boldogan élni egy testi, szellemi, lelki társsal, akivel össze lehet kapaszkodni örömben és bajban is.

39 komment

Címkék: kommentek szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr78644833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mjordan 2008.09.02. 14:08:37

Hát a végszó nagyon édes...de akkor is kam az egész.:DDD.Egyébként jó poén.

Mottmott 2008.09.02. 14:18:34

Szép, legalább ezt tisztáztuk.

1. Nyilvánosan blogolsz: ezek után a neked nem tetsző vélemények ignorálása kicsit olyan, mint amikor az örömlány kéreti magát a végén, mielőtt elfogadná a pénzt. Ugye érted mi baj? Az, hogy azok, akik igazán sírhatnának, vagy nem sírnak, vagy nem hallatszik idáig, mert nemhogy PC-jük és internetjük, de TV-jük sincsen és valahol a keleti országrészben élnek egy kisfaluban, ahol 70% fölötti a munkanélküliség. Ezek után kissé álszentnek tartom, ha valaki blogon siránkozik.

2. Jó tanács, vagy megfogadod, vagy nem: ne nevezd magad csórónak, mert a saját magad személyiségét rombolod vele... a szavaknak nagy erejük van. Ha igazán ki akarsz lábalni ebből a helyzetből (amibe nem tudjuk hogy kerültél, mert nem mondtad el), akkor állj a dolgokhoz konstruktívan, ezeket a negatív megerősítéseket meg hagyd el.

Sok sikert! (ha nem csak kamu)

Lazarus 2008.09.02. 14:20:12

Írd meg a sztorit hozzá!!! Mi történt??? Mi lesz a megoldás???

Vienna 2008.09.02. 14:24:54

Igazad van, ne foglalkozz a kommentekkel.

Egyebkent azert jonnek, mert az index cimlapjan van a blog linkje. Majd lekerul, aztan a sok unatkozo utalkozo is elfelejt...

Ird magadnak, aki meg akarja elolvassa.

Sok sikert,

PokerKnight

Mottmott 2008.09.02. 14:25:59

Az ésszerű fogyasztással egyetértek, de a hozzáállásoddal nem. Olvastad magad?

"kevesebbet fogyasztani ebben a nyomorúságos, hajszás, hamis világban"

Neked talán nem tűnt fel, nekem igen...

1. Te kevesebb fogyasztást szeretnél, ahelyett, hogy jobb munkát, több lehetőséget és nagyobb keresetet, esetleg teljesebb életet... (fogyasztás nélkül). Tudod, félig teli pohár és félig üres pohár esete. Te miért a félig üreset keresed?

2. A világ nem nyomorúságos, hajszás, hamis. A világ olyan, amilyennek te látod. Lehet, hogy most el vagy keseredve, de a világ nem fog megváltozni a kedvedért... neked kell. Megszoksz vagy megszöksz. A dolgokon változtatni csak neked van erőd. Ehhez kitartást kell, akaraterő, vér és veríték.

Neked tipikus magyar-betegséged van: világfájdalom, kétoldali pesszimizmussal. Hogy mi juttatott idádig: mindegy!!!! A lényeg, hogy ki kell keverednetek belőle. Ezzel a negatív hozzáállással azonban nehéz lesz.

Hidd el, lehet most bunkónak tartasz, de ennél őszintébb és jobb tanácsot mástól nem fogsz kapni!

basel 2008.09.02. 14:35:36

Mindenesetre sikerült görbe tükröt tartanod az index blogolvasó közönsége elé.
Nyomorult egy banda, szegényebbek, mint te:)

Sok sikert a továbbiakhoz! Az alapötlet nem volt rossz, csak az indexre keveredett, az a baj. Így tényleg "bigbrotheres" lett, és rákaptak egy kicsit a legyek.
Türelem, megunják, és elrepülnek:)

barci 2008.09.02. 14:50:22

Kedves posztíró,

Talán leírhatnád végre, hogyan jutottatok a 4rétegű illatos Zewa budipapírtól az újságpapírig. Olvasd vissza magad. Írod, hogy vannak sokkal rosszabb helyzetben élők. Aztán, hogy párod egyszem rövidgatyája elszakadt. (500 HUF -->tecsó)

Amíg nem világítod meg a kommentelők elméjét, szegénységeden kívül azon is sírhatsz, hogy milyen bunkók az emberek, mert nem sajnálnak. Én kíváncsi vagyok a történetre. Aztán majd eldöntöm, hogy együttérezzek-e veled. Ez a NAGY TITOK így kamu és annyira magyar, hogy fizikailag fáj.

Ismeretlen emberek név nélküli véleménye? A blogírás ezzel jár. Kegyedben egyébként kit tisztelhetünk név szerint?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.02. 15:06:22

a spórolás nem feltétlen azt jelenti, hogy mindenből rossz minőségűt, olcsóbbat veszel.
pont olyan dolgokkal kezdődik, mint a budipapír, a kábeltévé, az internet sávszéle. ott kezdődik, amikor nem pazarolsz, nem dobsz ki ételt, nem hagyod nyitva az ablakot fűtésszezonban, mert meleged van, nem mész el fitymáló arccal az akciók mellett, és nem veszel olyan dolgokat, amikre nincs szükséged.
ennyiből igazat adok a bloggernek.
aztán majd kiderül, kamu-e.

Dezsőjóska 2008.09.02. 15:11:13

Ha lecsúsznak a loserek, azon nem kell csodálkozni. Akinek szorgalma van az elér valamit az életben. Amerikában is, Magyarországon is, de még timbuktuban is. Aki rinyál azt én kurvára nem tudom sajnálni.

tarsolya 2008.09.02. 15:17:06

1. Helyette írtál egy posztot arról, hogy neked nem éri meg. Ha nem érné meg, ezt a posztot sem írtad volna. Agyilag is szegény vagy, nem csak anyagilag.

2. Melodráma szakon végeztél, az már látszik. Szomszédok feeling. A helyedben én helyesbítenék: a TE világod nyomorúságos, hajszás, hamis.

3. Ne aggódj, MÁR nem leszel internetkoldus.

Kérem, folytassa. Kell a szórakozás.

Lilienfeld 2008.09.02. 15:27:07

NE ADD FEL!!!
Folytasd a blogot, én kifejezetten örülök neki! És annak is, h. Index címlapos! Nagyon, nagyon sokszor érzem tévét nézve, újságot olvasva h. kurva sokan nem tudják, mi folyik Magyarországon. (Nógrádból írok...)
Sajnos, a döntéshozók, azok szűkebb tágabb köre és a véleményvezér értelmiség is BRUTÁLISAN tájékozatlan. Egy-két bulvár-szociohorror a kertévéken... a többivel meg foglalkozzanak a szociológusok, azé vannak, hö'.
"Másik Magyarország, félek tőled..."

A kamu!kamu! kiabálóknak meg: adjon talán nevet, címet, telefonszámot, 4x4-es igazolványképet, vagy mit vártok?
Az eszem megáll. (Azon is, hogy az Igazságot, mint olyat, a blog.hu-n vagy egyáltalán a neten keresse valaki...)
Ha szerinted kamu, szard le, oszt' csókolom.

Szegényember felesége, nagyon szívesen megosztanék veled tapasztalatokat, jótanácsokat - én világéletemben spóroltam, a mi családunk ilyen volt mindig.
Viszont ehhez viszont a körülményeidet kéne ismerni. Sütőd nincs, és nem pesti vagy, ez fontos.
- Milyenek a lakáskörülményeid?
- Van-e kamrád, pincéd, erkélyed, tárolóhelyed stb.?
- Képes vagy-e fizikai munkát végezni? (Műtét után vagy-e esetleg?)
Meg ilyenek. Pl. a készletezés jó taktika, csak ha nincs semmi helyed, akkó' hiába ajánlgatom.

Mottmott: a kevesebb fogyasztást nem ám csak a nyomor diktálja, hanem az értelem is - nézz utána az "ökológiai lábnyom" fogalmának. Meg a "vállalt egyszerűség" fogalmának.

W 2008.09.02. 15:27:36

Nem lep meg mennyi ferdelelkű ember van. Tarsolya mit keménykedsz? Jó valakibe belerúgni?

----
Amúgy szerintem csak azért parasztok ,mert rettegnek attól ,hogy velük is megtörténhet.

Karma · http://karma.blog.hu 2008.09.02. 15:29:19

Nagyon tetszik a blog. Folytasd! A kamuzókkal meg ne foglalkozz :)

barci 2008.09.02. 15:34:41

8 posztból 4 szól kajáról/evésről, 1 WC papírról és 1 hiányzó fogakról.

(az 1-1 nyilván összefügg azzal a 4-gyel)

Azért ez eléggé.... hogy is mondjam...szánalmas.

Megjelent előttem egy, az ágy szélén ülő karajos-sajtos-tejszínhabos szendvicset majszoló 160 kilós nő, könnyeivel küszködve, a szoba túlsó végén szakadt kisgatyában, 50 kilós párja a net előtt, nő olykor ránéz a könnyes szemeivel a szendicsre, majd a párjára, aztán odabattyog párjához, megtáplálja egy falattal.

Írjátok le a kurva történetet, sokkoljatok, elnézést fogk kérni, de ez így nonszensz.

barci 2008.09.02. 15:38:22

Szerencse, hogy az nem ferdelelkű, aki "Folytasd! nagyon tetszk!" kommentekkel élvezkedik egy (szerintük, mert ugye megintcsak mihez képest) nélkülüző beírásain.

Kavics 2008.09.02. 15:40:18

Hülye vagy, fogad el a segítséget!
Ajánlott valaki munkalehetőséget is!!

Kavics 2008.09.02. 15:40:19

Hülye vagy, fogad el a segítséget!
Ajánlott valaki munkalehetőséget is!!

W 2008.09.02. 15:43:10

barci ha zavar mi a rákért olvasod? Sokkolod magad? Vagy szeretsz a gép előtt idegeskedni?

Gwendolynn 2008.09.02. 15:50:47

lehet, hogy ti önként vonultatok ki a fogyasztói társadalomból? mert leírod, hogy mindenre milyen kevés jut, de valahogy úgy tűnik, mintha ti magatok vállaltátok volna valami miatt...

worker 2008.09.02. 15:55:24

Ez a blog akkor lenne hiteles, ha az író azt mondaná, ennyi havi fixből élünk, ilyen költségeink vannak, szerintünk ez szegénység, és nem lehet ennyiből kijönni. De így lóg a levegőben.
Pl. a saját példám: Az elmúlt 2 évben havi 200-220.000-nettóból éltünk hárman (1 gyerek). Olcsó albérletben lakunk (40ezer+ kb. 30000 rezsi). SOHA nem blicceltünk, SOHA nem loptunk, becsületesen adózunk, SOHA nem kértünk semmit a vidéken lakó 80éves rokonok kertjéből. SOHA nem voltunk éhesek. Ebből a pénzből havi 35.000 forintot félre tudtunk tenni. Antikváriumra is tellett.
VISZONT! Nem voltunk nyaralni, keveset voltunk szórakozni, zéró cigi, kevés szesz. Nincs internet, minimál kábeltévé. Ruhára, megjelenésre csak annyit költünk, amennyit muszály, de még soha nem volt koszos, vagy szakadt a ruhánk.
SZóval én úgy gondolom, hogy mi még nagyon messze vagyunk a szegénységtől.

Mária · http://maria.blog.hu 2008.09.02. 16:00:47

Tegyétek ki az admin felületen a "legfrissebb" és az "archívum" oldaldobozt!

Először azt hittem, hogy csak egy bejegyzés van, mert nem láttam sem listát, sem archívumot.

Sok sikert a bloghoz!

naughty 2008.09.02. 16:06:32

Hello napfogyatkozas:)

Sztem reagálni fontos. akkor is, ha nem tetszik vmi.
Ha felvállaltad a szegénységet, gondolom oka volt.
Vártam én is már végrehajtót- akivel megegyeztem - havi 5000 Ft-ból oldottam meg - 5 éve - a havi ellátásom+ a cicámnak az ételt/almot.
De vhol erősebbé tett szívósabbá, hogy képes vagyok rá, végigcsinálni.
Még ma is van mit fizetni, de már más körülmények között és társ is van az oldalamon.
Akkor nem volt, túl voltam nemi erőszakon, kitagadáson, mhelyelvesztésen, kb 1 milliós tartozással a nyakamban, egy amúgy is értelmetlen szerelmi kapcsolat elég kemény szakítása után és ma úgy gondolom, bármi jön:) túlélem. sőt, nem túl, hanem megélem.
Az élet energiában gazdag és erős
amíg barátok vannak, egészség van...amíg van hová menni és vhová hazamenni, addig van remény.
Idézném egy "barátomat"
"biztonságos univerzumban élünk."


Miért nem hagyod, hogy segítsenek? itt lenne az idő, hogy érezzük, felelősek vagyunk egymásért.
Nekem is volt, hogy egy csomag élesztő volt a napi kajám, vagy piritott zsemlemorzsat ettem maradék lekvárral.. (mert szégyelltem átmenni barátokhoz, éhes voltam..) ma már merek segítséget kérni. adni is igyekszem, mikor képes vagyok rá. Szerencsére egyre többször tehetem meg:)
sztem csak akkor maradhatunk magunkra, ha bezárjuk az ajtót.. lehet ez büszkeség, depresszió, bizalmatlanság, csalodóttság. Tök mindegy. ha bezárod az ajtót, mindent kizársz.

Sétálj egy nagyot, ülj ki egy padra vagy egy szökőkúthoz, vigyél magaddal egy könyvet és érezd, hogy milyen gazdag az élet!
akkor is, ha otthon csak egy tál tészta vár. (amit kiválóan fel lehet dobni fokhagyma-olaj- oregano párosítással)

és leginkább.. ne azt nézd mid nincs:) azt nézd, mid van.. amíg itt olvashatod mások gondolatait és itt lehetsz, ezen a földön, addig mérhetetlen gazdag vagy.

Tudom, hogy azt gondolod, ha nem lehetsz "igazi" fogyasztó, akkor az megszégyenítő..
Ha elveszíted a munkád, a hitelképességed, akkor a társadalom megbélyegez.
De ez igazából csak a fejünkben van. A nap süt rád, a fa árnyékot ad, a madarak is énekelnek.
hidd el, ezer lehetőség van, hogy jobbá váljon a sorsod. MOST.

ja és aki nem érti.. mikor rosszul állnak a dolgaid, akkor erre vágysz: egy tál étel, fedél fejed fölé és vki aki meghallgat vagy beszél hozzád és ha kell átölel.

ha segíthetek, szólj.

valaki 2008.09.02. 16:06:54

Ide az is be kellett volna írni, hogy:
"Megfogadom, hogy addig nem írok új bejegyzést, amíg le nem írtam a történetet, mert ez így egy nagy nulla."

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.09.02. 16:09:36

Kedves fikázók, voltatok ti már szegények? Mert én igen. Most sem vagyok módos, de megélek éppen, nem kell lemondanom azokról, amikről a blogírónak igen, de nem ismeretlen számomra a szituáció. És nagyon meg tudom őket érteni. Ez a blog arra való, hogy megtudják azok is, akik jól élnek, hogy milyen szegénynek lenni. Persze magasról könnyű mondani, hogy menj el dolgozni, ne nyávogjál. Remélhetőleg előbb-utóbb Szegényemberék is kijönnek a gödörből, találnak melót, összeszedik magukat. De most pillanatnyilag vannak. És ha kijönnek belőle, az nem 2 nap alatt fog megtörténni. És én kíváncsi vagyok a történetükre, és hogy hogyan fogják ezt megoldani.

Mottmott 2008.09.02. 16:27:56

Lilienfeld: ezt a blogot nem ökológiai megfontolásokból nyitották. Egyébként nekem kár magyaráznod, feltételezhetően az átalad említett fogalmakkal előbb találkoztam egyetemi környezetben, mint te az internet bulvároldalain. Bár mutattál újat is: a vállalatlan egyszerűséggel először most találkoztam veled kapcsolatban.

A lovag aki azt mondja.... : Mennyi álszent marha jár ide! Először is kötve hiszem, hogy a bloggert meg kéne védeni. Másodszor meg: a sok segítséget ígérő meg ferdelelküző széplélek vajon járt e már igazi mély-szegénységben élő családnál? Putriban? Falun? Akárhol? Segített e azoknak, akiknek a szavuk nem ér el, nem érhet el az internetig? Osztottatok e ételt segély-szervezetnél? Ugyanúgy segítenétek e a földön fekvő embernek, akin szakadt ruha van? A kis cigánykölöknek? Az örménynek? Az indiainak? Az afrikainak?

Demagóg? Az hát, ahogy ez a blog is. Az igazi szegények azt sem tudják mi az internet. Könnyű itt széplelkűzni, meg sajnálkozni, az a legegyszerűbb. Képmutatás!!!

Aztán most lehet megint sírni, hogy jaj de bunkó, meg semmi együttérzés... Úgy kényelmes, hogy ezt hiszitek. Nektek. Mindenki más meg le van szarva.

movhu 2008.09.02. 16:29:17

Történetet!!!Konkrétumokat!!! Akkor tudnak esetleg segíteni.
Első tanácsom, hogy nézz körül az országban, és amennyiben reálisan többet tudsz keresni, akkor költözés. Nem feltétlenül jelenti ez a fővárost, de megnézni nem árt.

movhu 2008.09.02. 16:34:38

Választ adhatnátok arra a kérdésre is, hogy az oldal miért szerepel E-Target fizetős reklámokban!

Mária · http://maria.blog.hu 2008.09.02. 16:41:54

Movhu: valaki befizette.

Ha lenne E-target accountom, lehet hogy én is fizetnék egy kört.

Lehet, hogy csinálok is egyet.

movhu 2008.09.02. 16:45:47

Hajrá!!!!
Magyarul is megy az oldal, 10 perc alatt megvan a regisztráció.
Nekem is csinálj, mert külön erőfeszítés volt, hogy a gyerekeimnek a tankkönyvre összeszedjem a pénzt. Ugyanis abba a burzsoá rétegbe tartozom, aki hivatalosan is jól keres, rendesen adózik, ezért én nem kapom ingyen :)

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.02. 16:46:28

Movhu, Mária!

Nem tudom, hogy került fel oda a blog, de engem is érdekelne! Ezt egyébként nem értem? Kinek érné meg ez? Nem arról szól az E-Target, hogy a hirdető fizet? Megnéztem a Blog.hu felhasználói feltételeit, ott nem szerepelt ilyesmi.

Nem értem! Hogy van ez?

Mária · http://maria.blog.hu 2008.09.02. 16:49:51

Movhu: neked miért?

Lilienfeld 2008.09.02. 17:08:40

A kaja sarkalatos kérdés, azon tényleg meg lehet spórolni egy fél fizetést.
A Tesco-tésztához annyit hozzáfűznék, hogy fél kiló liszt - két tojás felhasználásával remek nokedlit tudsz készíteni: a legolcsóbb és egyben legegészségesebb. Beruházás: egy nokedliszaggató.
Takarékos receptek itt:
mindmegette.hu/index.php?apps=lista&id=39&a=100
mindmegette.hu/index.php?apps=lista&id=40&a=100
(A két lista nagyon hasonlít, de nem ugyanaz.)
Két szakácskönyv van, amit nagyon érdemes otthonra beszerezni (mondjuk, kérheted ajándékba vmilyen alkalomra):
A "nagy klasszikus" Horváth Ilona féle:
www.libri.hu/hu/book/gasztronomia/altalanos_szakacskonyvek/szakacskonyv_1
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
www.kalligram.com/start.php?id=3&id_row=108&detail=1
Ezt különösen ajánlom, nagyon bölcs könyv.

Ezek régebbiek: antikváriumokban, vagy még inkább, könyvtárban (akár kölcsön-olvasójeggyel :)
Frank Júlia: Krumpliskönyv
Frank Júlia: Semmiből valamit! Filléres szakácskönyv 150 recepttel
Szőnyi Ferenc: Főzőcske takarékosan
F. Nagy Angéla: Takarékosan télen-nyáron
Eisenstock Ildikó: Maradéktalanul (maradék ételek felhasználása)
A. Albrecht Éva: Takarékos reformkonyha

(Naughty, szívemből szóltál!)

tarsolya 2008.09.02. 17:36:54

W, és te mit keménykedsz? A TV ügyvédje címet már amúgy is lefoglalta a Juszt Laci.

Messziről jött ember azt mond, amit akar. Majd ha az utcán lakik, vagy éhezik, akkor lesz szegény, de amíg az internet előtt mereszti a seggét ahelyett, hogy dolgozna, addig had rúgdossam már a lustáját, hátha abbahagyja a picsogást.

Lilienfeld 2008.09.02. 17:38:27

OFF
Kedves Mottmott,
magas szintű szakképzettséget tulajdonítva neked, végleg nem értem, mi bajod az egyszerű "kevesebbet fogyasztani" óhajtással. Nem azt írta, hogy "értelmetlen, értéktelen életet akarok élni!"
"Nekkem még egyetemmemm is van" 2008-ban Magyarországon ezzel arcoskodni??? Ez tényleg minősít téged...
Mint ahogy eddigi hozzászólásaid, amelyek egytől-egyig csúcsértelmiségihez méltó tájékozottságról, szabatos információátadásról és nem utolsósorban magas fokú érzelmi érettségről tesznek tanúbizonyságot.
Én csak megpróbálok néhány jótanácsot, némi bátorítást adni egy kétségbeesett, nehéz helyzetbe került embernek. Mert nem vagyok oly' fejlett értelmű, mint kegyed.
Ki-ki tehetsége szerint.

(Különben egy lepusztult, ex-bányász kisvárosban élek, a másodunokatestvéremék három gyereket nevelnek putrikörülmények között; annyit segítünk nekik, amennyit csak hagynak. És akkor mi van? Beírsz nekem egy ötöst?)

Mottmott 2008.09.02. 17:48:27

Lilienfeld: Nem, ez egyes, leülhet. Továbbra sem érti az anyagot. Viszont jóindulatú. Nem kell évet ismételnie. Jobb ha tovább megy. :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.09.02. 20:33:04

no az utolsó mondaton van a lényeg
azt hiszem, ha tényleg úgy van, sokan irigyelhetnek titeket ebben az országban (is)

Tiduj 2008.09.02. 21:49:21

"2. Nem fogadok el segítséget a blogon keresztül. Miért? Mert vannak emberek, akiknek sokkal nagyobb szükségük van rá. És a családunk és a barátaink is segítenének, ha tisztában lennének vele, hogy milyen helyzetben vagyunk. És nem akarok internetkoldus lenni!

A blogom mostantól annak szól, aki szeretne tippeket kapni egy gyakorló csórótól, hogyan lehet pénzt spórolni, kevesebbet fogyasztani ebben a nyomorúságos, hajszás, hamis világban. És hogyan lehet mindenezek ellenére boldogan élni egy testi, szellemi, lelki társsal, akivel össze lehet kapaszkodni örömben és bajban is."

Ha-ha-ha! Csak nem képzeled, hogy ezek után éppen TŐLED fogunk /tudunk tanulni?! Ez egyszerűen nevetséges!

Vagy a nyafogásra, mellébeszélésre gondoltál? Hát az egyetlen értelmes, józan embert sem érdekel!

naughty 2008.09.03. 17:25:37

OFF

Lilienfeld

tök jó, te gyakorlati oldalról közelítetted meg...
és a lényeget is megértetted. Néha jó más oldalról is megmutatni a világot annak aki vmiért kínlódik magával / az életével. anélkül, hogy a másikat lehülyéznénk a kínlódásai végett.

és neked ez megy:)

szóval köszi!
süti beállítások módosítása