Igyekszünk kiélvezni azokat a napokat, amiket együtt tölthetünk még november elsejéig.
Csupa finom őszi kényeztetés a léleknek és a testnek.
Bontottunk egy üveg (ajándékba kapott) egri vörösbort. Sütöttem lángost, sétáltunk éjszaka a városban, beszélgettünk megint, újra hajnalig.
A lángos recept talán közérdekű lehet.
Hihetetlen egyszerű és jó receptet találtam a neten. Nem szívja be az olajat, simán újra lehet hasznosítani (annak, aki nem fél a szabadgyököktől, vagy mitől), és nagyon finom, kiadós, olcsó a tészta. Még férfiaknak is bátran merem ajánlani, hogy hozzáfogjanak!
Lusta lángos
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- fél liter tej
- 1 kg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál só
Előkészítés: Az élesztőt langyos tejben (és egy kávéskanálnyi cukorral) megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés:
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Utolsó kommentek