Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Csak egy apróság

2008.09.13. 08:13 Szegényember felesége

Hétvégi budapesti utamon besegítettem a barátnőmnek a főzésben. Zöldséghámozót nyomott a kezembe. Először bénáztam vele, mert még sose próbáltam. Nagyanyám szerint nem is igazi háziasszony az aki nem késsel pucolja a krumplit, és aki vágódeszkát használ a kockázáshoz.

De rájöttem, hogy érdemes befektetni egy zöldséghámozóba (160 Ft a 100 Forintosban), mert nagyon gyorsan lehet vele végezni, és a feleslegesen kidobott hulladékot is lehet vele csökkenteni. Olyan szép vékonyan hámozza a sárgarépát, gyökeret, hogy öröm nézni!

Barátnőm gyakran használja aprításhoz is. Kis darabkákra szel fel vele mindenféle zöldséget, wokban megsüti, szójaszósszal, tésztával eszik. Hmmmm...

:)
 

13 komment

Címkék: tanulás étel spórolás ötlet főzés történetünk zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr30658673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CernaGeza 2008.09.13. 09:31:43

a 100 forintosban kapható billegős "solingen" feliratos a világ legjobb zöldséghámozója.. Sokfélét próbálgattam, de nincs ellenfele. Hámozóra fel!

employee · http://kirugtak.blog.hu 2008.09.13. 10:47:09

rizses poszt, meg tésztás is legyen ám.
addig is itt egy babos ötlet. 2*99 HUF a babkonzerv (1 vörös, 1 fehér, 1 apró fehér.
Karikázott hagymát (30 HUF) futtatsz olajon, rá egy paradicsomkonzerv (120 HUF), 1-2 felkockázott paradicsom (42 HUF), rá a három bab, 10 percig rotyog, só, bors, (8 HUF), a végén 3 gerezd fokhagyma (20 HUF).
420 pénzből megvan. chili ohne carne :)

megelőzendő a fingós kommenteket, a konzervbabtól nem. tényleg.

employee · http://kirugtak.blog.hu 2008.09.13. 10:49:42

ja, lehúztam egy babkonzervet az elejéről, csak a szövegben nem írtam át. az 500-as lélektani határ alatt akart maradni a recept. 3 babbal holnapra is marad, vagy hívhattok egy vendéget.

Grumpy 2008.09.13. 13:59:33

employee 2008.09.13 10:47:09
"chili ohne carne :)"

A németeknél van ugyan egy szólás: das kommt mir spanisch vor (nekem ez spanyolnak tűnik=ez nekem kínai), de ez a kifejezés nekem fájt. Ha már spanyolul akarod írni, akkor: chili sin carne

Nebameg 2008.09.13. 18:45:16

A konzerv babtól de. Tényleg.

M. 2008.09.14. 02:54:37

Grumpy 2008.09.13. 13:59:33

Ha már spanyolul akarod írni, akkor chile sin carne :)

employee · http://kirugtak.blog.hu 2008.09.14. 06:39:11

Grumpy

ha spanyolul akarom írni nincs a végén :)

Nebameg

Pedig nem. Tényleg.

Nebameg 2008.09.14. 11:31:20

Kívánatos sokszínűség. Nekem de. Tényleg. Még tanúkat (akik ezt kb. vértanú szinten élik meg) is tudnék hozni:)))

employee · http://kirugtak.blog.hu 2008.09.14. 13:46:47

Nebameg

Hát jó. Neked nem ajánlom a műcsilit. :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.09.14. 19:02:00

Sárgarépát hámozni? Azt nem kaparni kell? Gyors is, "fun" is, hulladék is kevés...

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.14. 19:13:41

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

nem lesz tőle sárga a kezed?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.09.15. 00:46:51

Mármint nem kézzel kaparni, hanem a késpengével... :) Répát a bal kézbe, enyhén lefelé tartod, majd gyors, rövid mozdulatokkal... (basszus, ez olyan, mint valami 13+ blog, hogy hogy is kéne a srácoknak örömet szerezni....)

Szóval nem magyarázom tovább, mindenesetre első barátnőm anyja igen furcsán nézett rám, mikor hámozni kezdtem náluk a sárgarépát (hehe, nem voltam soha otthon a konyhában), nem pedig lekapartam a késpengével.

cernageza 2008.09.15. 08:23:10

A répa tényleg kaparva a "klasszikus".
Gyerekként anyám szoknyája körül kajtattunk mindig amikor a konyhában kaparta a répát
. Még az orromban is van az illata.. Mármint nem anyámnak

De hámozva se rossz
süti beállítások módosítása