Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Amin nem spórolunk

2008.09.02. 11:09 Szegényember felesége

Van néhány dolog, amin nem vagyunk hajlandóak spórolni:

- internet: mert a tudás és az információ hatalom. Ott van még a Skype is, amivel a barátokkal ingyen beszélhetünk.

- kábeltévé: az Emberem fixa ideája, hogy kellenek a csatornák. De mindkettőnk információfüggő. Ha nem jön sokcsatornán folyamatosan az input, akkor rosszul leszünk. Beteges, tudom. (Szerencsére itt majd tudunk pár héten belül spórolni havi 2000 Ft-ot, mert nemsoká bekötik a DigiTV-t, a szemtelenül árat emelő UPC meg mehet a sunyiba.)

- teavaj: én régóta nem eszem margarint, csak a meztelen kenyérre pakolom a szendvicsnekvalót. Szegényember viszont még az odaégett pirítóst is mennyei mannaként eszi, ha tehet rá egy kis teavajat. A márka nem számít. Mindig a legolcsóbbat vesszük.

- sampon: még kollégista koromban szoktatott rá a legjobb barátnőm, hogy használjak minőségi sampont. Tényleg szebbnek érzi magát az ember, ha egy jó, tápláló, gazdag sampont használ. Mi Fructist használunk. Amióta nem járok el itthonról dolgozni, nem is mosom kétnaponta a hajam, úgyhogy sokáig bírja a flakon.

Nos, azt hiszem, ennyi a luxus az életünkben.

Ha ezt a listát egy évvel ezelőtt írtam volna, akkor szerepelt volna itt sokminden: amikből kizárólag és gondolkodás nélkül a legjobb minőséget és a legjobb márkát választottam rendszeresen: étolaj, gyümölcs, cigaretta, kávé, tea, citromlé, cipő, ruha, parfüm, smink... hogy csak néhányat említsek.

6 komment

Címkék: internet spórolás szegénység sampon kábeltévé teavaj

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr70644541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iiitiii 2008.09.02. 13:32:28

na ez az egy mit én tuti nem vonok meg magamtól ha szegényebbe leszek aza sampon minden szar kutyulék sampontól egyből brutálisan korpásodik viszket a fejbőröm úgy hogy head and shold..... kerül amibe kerül :)

gonzika · http://gonzi.freeblog.hu 2008.09.02. 14:01:13

egyél speedet, olcsó és elmegy az étvágyad pár napra. gondold el, h mennyit megspórolsz majd
muhaha

kiskicsicsiga 2008.09.02. 14:05:56

tücsök és a hangya....

"étolaj-Tescos, gyümölcs-vásárcsarnok, cigaretta-drááága egészségtelen,minek???, kávé-||-, tea(tescos), citromlé(nem veszek), cipő(évi 3pár), ruha(alkalomszerűen), parfüm(szülinapra 1üveg, smink(nem).

én így élek.
vehetnék drágábbat is,márkásat
de nekem így jó.

Reaktor 2008.09.02. 15:51:54

kabeltv csak viszi az idot, energiat es penzt
akkor mar inkabb internet, olvasas, nyelvtanulas.

kzol 2008.09.04. 13:49:14

TV tök felesleges. Csak viszi az időt, pazarolja az áramot. Ha olyan műsorok vannak (pl. EB, VB, olimpia) azt lehet nézni nyilvános helyeken. Fogyasztani nem kötelező. Én pl nyáron az általam látott összes EB meccset a Duna Plazaban néztem. Otthon kajáltam, ittam, azt a 2 órát a helyszínen kibírtam. De voltak, akik felkészültek és otthonról hozott cuccal ültek be a KFC-be (a KFC területére volt felállítva a vászon).

roni · http://www.rhodesianamber.wordpress.com 2008.09.18. 09:04:49

Csak egy tipp, megakadt a szemem a samponhoz való ragaszkodásodon:
A zseniális fodrászom, miután elpanaszoltam neki hogy a hajammal bármit teszek zsírosodik, nincs tartása, hullik és törékeny, a következőre tanított meg:
A haj (akár a köröm) félig élettelen, szarus anyag, amely nem képes a felületén keresztül semmiféle vitamin, ásványi anyag vagy bármi más "tápláló" anyag felszívására és beépítésére. A hajat a gyökere irányából lehet táplálni. Azzal és csakis azzal, amit MEGESZEL. Sehogy máshogy. A drága, illatos, "jó, tápláló, gazdag" sampon nem más, mint egy olyan vegyianyag-koktél, amely mesterséges simító-fényesítő anyagokkal van tele. Elhiteti veled hogy szép a hajad, közben pedig annyi, mint amikor a ragyás bőrre alapozót kenünk. Szép lesz attól a bőr? De nem ám!!!
A fodrászom kizárólag a wu2-vel enged hajat mosni (1 liter 540 Ft nálunk, nekem egy évig is kitart), kizárólag a hajtőre tehetek egy keveset, a hajam többi részét csak öblítéskor éri, heti 1 alkalomnál nem gyakrabban. Balzsam nincs. Ezen kívül a hideg vizes hajöblítés ajánlott még.
A hajam gyönyörű, nem korpásodik, nem hullik, nem zsírosodik, tartása van. És ha gond van vele, akkor LÁTOM hogy változtatni kell a táplálkozáson. (Általában az is elég, ha emelem a napi (csap)víz bevitelemet 2 liter fölé, és hajam-bőröm minden kence nélkül remekül néz ki.)
Nem te írtad kicsivel később, hogy rendbe jött az arcbőröd amikor felhagytál a kenegetéssel? Ugyanez igaz a hajra is. A "jó, gazdag, tápláló" sampon többet árt, mint használ.
süti beállítások módosítása