Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Megjöttünk

2009.02.03. 11:00 Szegényember felesége

Beköltöztünk. Nem mondom, hogy sebek nélkül, mert nem. Kicsit gyorsan történtek az események, de nem totojázhattunk sokat két albérlet között a csomagjainkkal.

Most olyan érzés, mintha egy szállodában laknánk. Minden nagyon szép és kényelmes, de még nem volt idő belakni.

Ezt a kis lakóparki lakást a pihenésre, feltöltődésre találták ki. Nincs sehol íróasztal, munkahelynek berendezhető sarok. Mi pedig megszoktuk, hogy ahogyan gyerekként is, egyetemistaként is, tanárként és jómunkásemberként, vállalkozóként is, mindig volt saját asztalunk, számítógéppel, kislámpával, irattartókkal. Itt egyelőre csak egy számítógépasztal van, és persze kérdéses, hogy legyen-e külön mindenkinek egyáltalán.

Ez most átmeneti állapot. Majd eldől, hogy a munkát kizárólag a munkaidőre korlátozzuk-e az életünben, és otthon csak a feltöltődés lesz-e a fontos. Bár ennek nem sok esélyt adok. Mindketten munkamániásak vagyunk. Minket ez (is) tesz boldoggá - egyelőre.

29 komment

Címkék: költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr79919920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fahey 2009.02.03. 13:11:20

SZE-nek van is már vmi meló kilátásban?
Amúgy nekem otthon esténként nincs kedvem leülni a gép elé, mert egész nap gép előtt ülök és elég az a (nem) 8 óra...

Fluent 2009.02.03. 13:28:37

@fahey:

Persze, persz ha ennyit internetezel biztos nem 8 óra

Páratlanka 2009.02.03. 13:48:16

Szuper!
Szerintem ha nem muszáj akkor a munka maradjon a helyén, a munkahelyen! Egyszer már volt bajod ebből...SzF meg az otthoni számítógépezés helyett készüljön inkább a nyelvvizsgára.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.03. 14:50:52

a lakásokat elvileg arra találták ki, hogy nyóc óra munka után jöjjön a nyóc óra pihenés + nyóc óra szórakozás

miért nem egymással foglalkoztok?

nem lennék húsz éve házas, ha otthon még nyomnám tovább a melót napestig, a párom meg szintén. minek vagyunk is akkor együtt, ha azt a kevéske lehetőséget is elvennénk egymástól. inkább bent görnyedeg amíg lehet, de az otthonom a családomé. javaslom neked is.

a munkamániásoknak felesleges a házasélet, ha csak azért nem, hogy a sz*ros gatyát legyen aki lecserélj, meg kimossa a kádat, így is megspórolva a bejárónőt

novo 2009.02.03. 15:08:36

a lakasokat arra talaltak ki valoban, de neked nem lehet tul sikeres munkahelyed, ha napi 8 ora munka utan nem marad semmi, amit elvegezhetnel es amin gondolkodhatnal. lehet, hogy ez a csalad megrontoja, de manapsag nem nagyon lehet maskepp tolni, mert ez meg egy ilyen vilag.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.03. 15:15:21

inkább bent görnyedeg amíg lehet, de az otthonom a családomé.

írtam volt. szövegértés?

Yelena 2009.02.03. 19:34:26

mpl

Butaságot beszélsz, bölcsészek szívesen szöszölnek odahaza az íróasztalnál is.
Nincs gyerekük se.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.03. 19:42:38

@Yelena: ezért sem vagyok bölcsész:)))

nem az a butaság amit beszélek, hanem hogy szöszölnek meg gyerekük sincs

Yelena 2009.02.03. 19:59:39

Hagy ne minősítsem azt, akinek a családja/kölyke a hobbija. Hétköznap. Hétvégén lehet egy rakás dolgot csinálni, valóban.
Hétköznap jó egy olyan hobbi, ami nem a szexben, páááárod nyaggatásában illetve televíziózásban merül ki.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.03. 20:11:13

@Yelena: egy kölyköm van. már nagykorú.

az olyan hétköznapi hobbi, amit otthon ülve, ketten két külön sarokban, külön íróasztalnál űznek szvsz szánalmas:))

.

Yelena 2009.02.03. 22:45:11

@mpl

*legyint* tyúkeszed van, egy karaktert sem érsz a továbbiakban
menj követ fejteni a kölyköddel párban hétköznap

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.02.04. 08:14:15

Lányok, elég! :)

Csend legyen! Férfiaknál kinek a fasza a hosszabb játéknak hívják ezt, nőknél nem tudom...

A gyerek full time job, mikor alszik, akkor kezdhetsz valamit. Extrovertáltak a párjukkal, introvertáltak magukban. Hol itt a baj?

Ja, a szándékos meg nem értés, el nem fogadás már megint. Hol láttam már ilyet??? :)

Sigrid Helgadottir 2009.02.04. 09:19:45

Kötél: nőknél nincs címe a játéknak, mert annyira rejtve játsszák... :-( de a lényege (sarkítva!), hogy ki az, aki a leginkább képes

- egy profi gésát, (szórakoztató; mindig a megfelelő érdeklődési körrel rendelkezik)
- egy szívósabb dokkmunkást, (erős, kitartó)
- Florence Nightingale-t, (ápol s eltakar)
- Teréz anyát, (megbocsát és helyrehoz)
- egy elhivatott gyermekgondozót, (ANYA)
- egy pszichológust és egy pszichiátert,
- egy (tetszőleges) munkájában kimagasló self-made-womant,
- és egy szexistennőt összehozni egyetlen testben.

Aki ezek közül bármelyiket nyíltan feladja, vesztett, kiesett. :-(

teszterer 2009.02.04. 09:49:26

Sigrid!
Ez kurva jó!!!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

maripán 2009.02.04. 10:21:41

Hogy jutottatok odáig, hogy szánalmas amit csinálnak? Bölcsésznek bölcsészek, majd dolgoznak az irodában majd dolgoznak otthon, aztán kibölcsészkedik miért is nem működik a házasságuk.

Nem arról van szó hogy miért igen és miért nem, de a legtöbb embernek az otthona az a hely, ahol pihen. És nem dolgozik. Mert az a munkahely. Ha otthon akarsz dolgozni, haza se menj, mert a másik, aki éppen olvasna vagy hobbizna annak az agyára fogsz menni.

Lilienfeld 2009.02.04. 11:22:36

"Ha otthon akarsz dolgozni, haza se menj, mert a
másik, aki éppen olvasna vagy hobbizna annak az agyára fogsz menni."
Ezt ők is tudják, azért választottak kétszobás lakást (tudod, amiért annyit vergődtél, hogy miért pont azt, és miért nem egy teljesen másikat)
De különben hogy lehet ekkora baromságot leírni? Időnként én is dolgoztam otthon, az ember rendszeresen szokik. Van, amikor szeretnék inkább vele lenni, de az "agyamra menés" igen durva túlzás.
HIVATÁS - egyesek rendelkeznek ilyennel, ami túlmutat a hivatalos munkaidőn és munkahelyen. Örömet okoz, sikerélményt ad - végülis a hobbi is, csak nem olyan intenzíven. Nálunk is olyan munkája van mindkettőnknek, amit szeretünk és meg is tudjuk osztani egymással. Mert érdekel, mert érdekli.
Azzal sincs semmi baj, hogy "8 óra gürcölés az irodában, utána gondolni se akarok arra a fosra", aztán anyu belekeseredik a háztartási nyűgbe, apunak ott a pia, kurvázás, miegymás. Ilyeneket Ti is láttok, vagy éppen megélitek, azért olyan savanyú a szőlő :)

Minden tiszteletem SZF-é, ahogy gondos állattartóként visszajár a blogra etetni a trollokat :)

novo 2009.02.04. 11:25:16

@maripán: lehet, hogy beosztottkent ezt kenyelmes csinalni, de amikor rajtad mulik, hogy mennyi penzt keresel, akkor talan te is hajlando lennel a kis szabadidodbol neha a munkara aldozni.
amugy azt gondolom, hogy a lelkiismeretes munka nem 8 ora gondolkodast jelent. mar ha tenyleges produktumot kivansz eloallitani.

maripán 2009.02.04. 15:36:03

Nekem is van munkám, nem tudom miért kell feltétlenül azt hinni, hogy csak mert nem saját BT-jét vezetgeti, még nem lelkiismeretes,és csak napi 8 órában hajlandó dolgozni. Van, hogy én is hazaviszem a munkét, mert szeretem amit csinálok, vagy éppen az adott dolog annyira foglalkoztat, nem tudom abbahagyni. Ettől függetlenül nem alakítottam ki a lakásomban dolgozósarkat. Ha már SZE annyira odavan, hogy laptop nélkül még futni sem akar, akkor annak a szerencsétlen gépnek nem kell külön asztal....

maripán 2009.02.04. 15:36:57

Akkor is egészségtelen minden este dolgozni, főleg ha van egy berendezett otthoni "munkahely", sokkal könnyebb ott elb*szni az estéket....szvsz

Lilienfeld 2009.02.04. 17:21:35

maripán drága,
most már biztos, hogy tőled kérnek lakberendezési tanácsokat. Hogy hova tehetnek asztalt meg hova nem, és mit tehetnek az asztalra vagy mit nem, és kell-e laptopasztal (biztos jobb egy fotelban görcsre kötve dolgozni).
Hiszen te tévedhetetlenül tudod, hogy ha van egy (sőt! uramisten, kettő!!!) munkaasztal a lakásban, akkor már reszeltek a kapcsolatnak, "SZE már nem is szereti SZF-et", stb, stb.
Ezek a kis kiszólások "laptop nélkül futni se akar", "laptop nélkül nem élet az élet" viccesek, csak épp sok helyen munkavállalási feltétel, csakúgy mint a jogosítvány. A munkáltatók egy része nem biztosít saját számítógépet, mint ahogy sofőrt sem. Az emberem munkahelye egy fél megye területe, egy pályázati anyag 500-1000 oldal készen, az összes, hozzávaló dokumentáció ennek kb. triplája. Biztos egy iratszekrényt kellene spárgán maga után húznia.
Te azt hiszed, h. a laptop vmi játékszer, ami csak arra jó, hogy trendy lyánykák villogjanak vele trendy kávézókban.
No, most aztán lehet kinyilatkozatni, h. SZE-nek nincs is szüksége laptopra (nyelvtanuláshoz tök felesleges a dvd meg a net, pfuj), meg SZF-nek se. Hiszen Te aztán centire pontosan ismered a munkájukat, sőt, még azt is, h. a jövőben mit fognak dolgozni.

maripán 2009.02.05. 09:27:02

@Lillenfeld

Taníts, Mester!!!!

Lilienfeld 2009.02.05. 10:36:38

Ok, ha megfizeted.
:)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.06. 08:35:24

@Yelena:
Ebben az országban még mindig érvényes a "lánynak szülni érdem, asszonynak szülni kötelesség"- elv.

Szerintem az ilyen primitív debilek inkább ne szaporodjanak. De mit számít, mit mondunk mi, mert elég tíz percet a BKV-n utazni, és tele van idióta kölykökkel a busz, akit ezek a szülőgépek terelgetnek. Lenézem az ilyeneket!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.06. 08:37:39

Moderáció történt, a megértés kedvéért csak annyit, hogy Yelenára rátámadt egy olyan ember, aki a mellét két dologra használja, de látványosan:
az éppen aktuális kölykét szoptatja, a fennmaradó időben meg veri, hogy mennyire fontos, mert gyereke van. Unalmas tucatáru.

Balance Of Power 2009.02.10. 16:43:59

@Páratlanka: Igen, 2 dologra koncentraljon: nyelvvizsga es munkakereses.

gguummiicciiccaa 2009.02.11. 09:43:14

Azért pisilni kimehet mondjuk két óránként?
süti beállítások módosítása