Szegény gazdagok

Ez volt a Szegénység blog. És most újrakezdtem.

szegenygazdagok @ gmail . com

Friss posztok

Utolsó kommentek

  • adele: @loláb: 2013-ban olvasva ezt... vegyünk fel devizahitelt, mert az jó lesz... ne törlesszünk elő...... (2013.05.03. 22:26) Stoppolás
  • Zabaalint (törölt): @Kiszámoló: A matematika inkább alul van súlyozva a közgazdász képzésben. A megoldás nem az, hogy... (2013.01.30. 12:23) Lébecoló diákok
  • suzildi (törölt): Én is régebben olvastalak... :) (2013.01.04. 08:53) Új alapok
  • kvp: "nem becsülhető, hogy adott szakmából mennyi kell jövőre vagy öt év múlva." Orvosbol, tanarbol ke... (2012.12.21. 04:46) Lébecoló diákok
  • BA2017: @kvp: Régen tervgazdaság volt, becsülhető volt a munkaerőigény, ma piacgazdaság van, nem becsülhet... (2012.12.20. 21:23) Lébecoló diákok
  • Utolsó 20

Feedek

Dulifuli

2009.01.30. 10:00 Szegényember felesége

A költözés gyönyörűséges munka, ha az ember életminőségét javítja az új lakás. DE!

Szolgáltatókhoz ki-bejelentkezgetni nem valami felemelő. Jó ötlet, de sajnos nem a vidékieknek találták ki az elköltöztem.hu -t. A Digi sem könnyítette meg a helyzetünket. Három hete igényletem netet és kábeltévét online, ki van építve a kábel a házban, de nem jelentkeznek, hogy kötnének. A callcenterben türelmet kérnek, e-mailt is írtam, de azt válaszolták, hogy menjek be az illetékes ügyfélszolgálatra. Persze nem érek oda a nyitvatartás alatt, marad a telefon, hívom őket egész nap, de vagy nem veszik fel, vagy foglalt folyamatosan.

Na és a csomagolás! Az internetet böngészve kiderítettem, hogy kb. mindent szarul csináltunk. A költözési tanácsadó cikkek szerint a könyveket lapjával, a tányérokat élével kellett volna dobozolni. Mi persze fordítva.

A fuvarszervezés körül is ment a cécó. Próbálkoztam olcsó költöztetőt szerezni mindenféle fuvarbörzés oldalon, volt pár jó ajánlat, de lehetetlen időpontokban tudtak volna pakolni. Néztem, megérné-e bérelni egy furgont, de a nagy távolság miatt az sem jött be. Maradt a legolcsóbb (gyakorlatilag nekünk nem kell érte fizetni), legrugalmasabb, de necces megoldás: szülői segítséggel két személyautóba próbáljuk benyomni a cuccainkat. SZE feladta postán az ágyneműinket, mert jó nagy helyet foglaltak a paplanok, párnák, pokrócok, 27 kg-os csomag, 20 000 Ft-ra biztosítva 1800 Ft-ért házhoz jött - hála barátnőmnek, aki átvette. Végülis nem olyan rossz ár ez. Most bizakodunk, hogy beférünk a két autóba, hogy jó idő lesz szombaton, hogy nem lesz túl fárasztó a vezetés a szülőknek - akik persze már hajnalban elindulnak a szülővárosunkból.

És van még három elefánt, ami nem fér el. Nekik szállást is kell keresni a barátoknál.

Azért jó buli ám! :)

Amit megtanultam az elmúlt hónapokban:

Én most már egy hálózsákkal, egy konzervnyitóval és egy villával bárhol életben maradok, ha van fedél a fejem felett. (Bankkártya, persze.) Ez bizonyított tény. Már borzasztóan elegem van abból, hogy négy hónapja számon kell tartanom, hogy éppen hol fogok aludni aznap, hogy hol a fogkefém, a tiszta ruhám, a dezodorom, a laptopom, a telefontöltőm és a hálózsákom.

25 komment

Címkék: költözés digi

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenygazdagok.blog.hu/api/trackback/id/tr58911869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yelena 2009.01.30. 10:56:02

Én megértem, hogy az ember jódolgában szeret nyafogni, vagyunk így páran :)

De, ha komolyan veszem, szerintem érdemes a józan paraszti észre hagyatkozni az életben, és nem a gúgli köré építeni a ki-belégzést is.

Én három helyen lakom, fogkefe, spré, telefon, telefon, pda,igazolványok, bicska mindig nálam. Nem szakadok bele és csodálatos szabadságérzést ad.

Balance Of Power 2009.01.30. 11:07:13

Most nem azert, de SZE nem kurvara raer? Mi az, hogy lehetetlen idoben akarnak fuvarozni a szallitok?
Amugy meg ha van a szuloknek kocsija, nem az alapbol a legegyszerubb? Benzinpenzt kifizetitek, vendegul latjatok oket ebedre, oszt jolvan. Miert lenne ez kihasznalas, amire te valoszinuleg gondolsz? Kirandulnak egyet.

teszterer 2009.01.30. 11:15:43

Ha jól számolom, SZE még dolgozik a héten, viszont elsejével felmondták a régi albérletet. Nem?

maripán 2009.01.30. 11:58:09

Olvasás után hatalmas púp nőtt a homlokomra, mert muszáj volt az asztalt lefejelnem.

Eddig pár száz forinton vacakoltatok, most meg 20k-ért adjátok postára az ágyneműt. A búcsúbulin hú de nagyon sokan voltatok, most meg nem akar segíteni senki....??? Szép barátok lehetnek...

Mellékesen tényleg agyadra ment a jómód. Én -bár igaz, hogy pesten belül- 3 személyautónyi csomaggal kát lábon meg néhány barát segítségével két kézzel hurcolkodtam át.

maripán 2009.01.30. 12:04:47

"hogy hol a fogkefém, a tiszta ruhám, a dezodorom, a laptopom, a telefontöltőm és a hálózsákom"

laptop nélkül tényleg nem élet az élet.... :) fogkefe és dezodor filléres dolog a laptophoz képest :)

Dike 2009.01.30. 12:33:56

maripán: Értő olvasás :-) Nem 20k-ért adták postára a csomagot, hanem 1800-ért, 20.000 értékig biztosítva, ha tehát a jómagyar postán "eltűnik", ennyi kártérítést kapnak.

Sigrid Helgadottir 2009.01.30. 12:46:58

@maripán: azért ezt megnézném bármely tetszőleges 10 km feletti távon... ha rád esteledik útközben, mindjárt meg is alhatsz a hurcolt paplan alatt? :-D

Páratlanka 2009.01.30. 13:03:25

Szerintem jó megoldás a szülői segítség elfogadása, miért ne segíthetnének nektek? Mondjuk egy csomó cuccot fel lehetett volna már hozni akár előtte is mondjuk egy gurulós bőröndbe, és akkor már csak Pesten belül kell átcipelni azokat.Amúgy meg a sok barát közül egyet sem lehetett megkérni hogy segítsen? Vagy nem akarjátok hogy megtudják hová költöztök? :)

Balance Of Power 2009.01.30. 13:11:41

20k-ert a DHL viszi el valoban :))))) Figyeljunk mar oda.

A baratok segitsege erdekes felvetes. En a magam reszerol kurvara egyikuk segitseget sem nagyon akartam igenybe venni, mint ahogy en sem szivesen megyek horukkolni mashova a szar derekammal. Fuvart mondjuk szinte barmikor szivesen, de pl. van egy tarsasag, ahol mindig kifestenek egymasnal, ha epp aktualis. Na, hat azt soha!

Yelena 2009.01.30. 13:37:38

Ha nem tudják az anyagi helyzetet, barátok segítsége nyilván sztornó. Lehet előadtak nekik vmi lenyűgöző dumát a Főőőővárosi életről.
Szülőket semmiképp nem szégyen igénybe venni, ha szar helyzet van.
Apránként meg fel lehet hordani a cuccot, ezek szerint az utolsó pillanatban dőlt el minden.

Úgy jön le az egész, hogy tanyasi parasztpicsa, meg parasztlegín felnéz a fővárosba. Van az internet, az mindent jól megmond, amúgy meg bámul ki a fejibű, olyan buta. leptopmobilhálózsál a hónukalatt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.30. 15:41:13

Hát, igen, a vidék naiv trágyaillata kezdettől körbelengi ezt a blogot.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.31. 02:05:49

Szerintem ez egy tök életszerű poszt volt. Végre.

Mellesleg aki volt koleszos/albérletes hallgató, ezt általában évente átélte kétszer. Bele lehet jönni.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.01. 10:10:31

már megint egy reklámszagú poszt

már megint egy picsogó poszt

legalább a postai díjszabás stimmelne....

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.06. 17:50:55

jézusom.
hat év után úgy költöztem haza Pestről (NB 1300 kilométerre, nem max négyszázra), hogy minden cuccom belefért egyetlen személygépkocsiba (volt a tetején egy kisebb sibox is). Ami nem fért bele, azt elraktároztam néném pincéjében jól becsomagolva. És párhavonta ha Pestre látogatok, magammal tudok vinni ezt-azt, ami a kocsiba nem fért. Megsúgom, a paplanom is elfért! És az összes bögrém is.
Ez a postázgatás, fuvarbérlés enyhén szólva is röhejes, főleg hogy csak apró ingóságokról van szó és nem nagymama almáriumáról.
Nem a trágyaszag lengi körbe ezt a postot, hanem az ész nélküli pénzszórás és a tervezés, szervezés teljes hiánya.
Eszembe nem jutna költözési tanácsadó cikkeket olvasni a neten. Azalatt az idő alatt inkább becsomagolom rendesen a culámat.
Tessék kicsit kevesebb nlc-t olvasni és többet használni azt a pattanást a nyakadon...

teszterer 2009.02.06. 21:05:57

Rékuc!

Elhiszem, hogy nem sok cuccod volt. Könyvet például biztosan nem kellett belepakolnod abba a kocsiba. :DDDDD

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.07. 15:34:13

Tipp: a telefontöltő filléres dolog (ha meg már igy felvitte a jóisten a dolgodat, akkor pláne). Nekem van egy otthon, az irodában és a barátomnál. És akkor nem kell hurcolni meg figyelni rá. Utazásokra az otthonit szoktam elvinni.

Sigrid Helgadottir 2009.02.07. 20:47:05

Rékuc, akkor értenék veled egyet, ha azt is írná, hogy miután elolvasta a neten, fogta magát és átpakolta a korábban becsomagoltakat. De azért ilyen (remélem) nem történt.
Ami meg a cuccokat illeti, hát SZF-éknek nincs nénjük, vagy a nénjüknek nincs pincéje, ahonnan apránként el lehet hordozni a dolgokat. Nekik mindent kellett vinni egyszerre. És ezzel együtt még az is lehet, hogy több cuccuk van, mint neked - na és?
Két paplan/párna szett mindenesetre nagyobb helyet foglal, mint egy...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.08. 17:43:26

@Sigrid Helgadottir: a postról az az ismerősöm jutott eszembe, aki egyszer közölte, hogy 'menedzselnem kéne a magánéletemet' (mármint magáról beszélve). Szóval nekem úgy tűnik, hogy egy vidékről Pestre való költözésnek túl nagy feneket kerített a postoló. Persze ez egyéni vélemény.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.08. 17:50:14

'Három hete igényletem netet és kábeltévét online, ki van építve a kábel a házban, de nem jelentkeznek, hogy kötnének.'

ehhez van egy aranyos történetem. A ház, ahova a múlt héten beköltöztem, pont ilyen: ki van építve a házban a kábel-TV, a net, a telefon. Nekem ezekből csak netre volt szükségem
Péntek este felmentem a szolgáltató oldalára (mobil internet 4-ever), kiválasztottam egy nekem tetsző csomagot és megrendeltem.
Hétfőn megérkezett a postán a kis doboz, benne wireless modem, kábel, kis kezelési útmutató.
10 perccel később már vígan neteztem az új csomagommal.

Stockholmban élek...

agent_x 2009.02.08. 23:35:18

@Rékuc: ezt én is eljátszottam 2 éve, hidd el, itthon is ilyen gyorsan működik. Viszont a kábeltévéhez szerelő is kell. Vagy Stockholmban azt is online küldik?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 00:40:27

@agent_x: hát ha ki van építve a házban, akkor nem kell szerelő - legalábbis itt a lakásban úgy van kiépítve, hogy van egy speciális aljzat, azon keresztül jön a kábel-tv és a net is (két külön lyukból), bedugod a kábelt, csatlakoztatod a digitalboxhoz vagy a digitalboxxal rendelkező tévédhez (mert itt már csak digitális TV van) és nézheted is a csatornákat. A nethez pedig a kábelt a modemhez kell csatolni és működik is.
Szóval vagy ki van építve rendesen, vagy csak félig-meddig. Ha ki van építve rendesen, nem kell a szerelő...

huncut_kata 2009.02.09. 13:49:04

Rékuc: az, hogy a házban van kiépítve a kábel vagy a lakásban, nagyon nem ugyanaz. Ha a lakásban bent van, csak szólni a kell a központba, és bekapcsolják újra, ha az ajtó előtt véget ér a kábel, akkor bizony kell szerelő (de itt a VI.kerületben 3 nap múlva jött is egy ember bedrótozni a lakást). Az invitel pedig a telefonos megrendeléshez képest másnap küldte futárral a modemet, amit kb 5 perc alatt összeeszkábálta és már hasított is a net.
És Budapesten élek ...

(viszont bevallom, hogy teherautóval költöztem egyik lakásból a másikba, mert az 5 polcnyi könyvem nem fért volna el egy kocsi hátsó ülésén - a többiről nem is beszélve. Mondjuk te tv-t, mosogépet, ágyat gondolom nem vittél el Stockholmba, míg SZF-ék talán igen)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.09. 16:02:51

@huncut_kata: ha a házban van és a lakásokban nincs, annak mi értelme? Bekötni egy házba, majd lakásonként egyenként menni még egyszer bekötni sok idő. és erőforráspazarlásnak tűnik a szememben. Nem beszélve SZF esetéről is, hogy fennáll a veszély, hogy nem tudnak azonnal szerelőt küldeni.
Egyszerűbb (és gyanítom olcsóbb is), hogy kiépítik rendesen, aztán aktiválják annak, aki megrendeli. No meg sokkal gyorsabb.

huncut_kata 2009.02.10. 04:49:29

Hát mert például az adott lakás lakója nem igényli a kábelszolgáltatást, mert neki parabolája van, vagy elég neki az a három csatorna, amit a tv be tud hozni a saját antennájával, vagy mert egyáltalán nem tv-zik. Aztán ha ezek kiköltöznek a lakásból, az új lakó meg szeretne kábeltv-t, akkor kénytelenek bekábálezni a pecót.
süti beállítások módosítása